5:4
(2:1, 2:1, 1:2)

Dorostenci obrat nedokonali a Boleslavi podlehli 4:5

01.10.2022 / Natálie Poláčková

Dorostenci nastoupili do těžkého zápasu proti lídrovi tabulky, Mladé Boleslavi. Již od začátku zápasu musela Dukla dohánět soupeře, který šel ve třetí minutě do vedení. Na 1:1 se podařilo srovnat Tobiasi Chlubnovi, který se dokázal prosadit ještě před koncem druhé třetiny. Po gólech Veselského a Noska se Dukle nakonec povedlo stáhnout tříbrankové manko. V 57. minutě se však dostala Boleslav do vedení a na to už Dukla nestihla odpovědět.
01.10.2022 15:30, Extraliga dorostu - 6. kolo

BK Mladá Boleslav

Vystrčil – Tetiva, Šilhavý, Hlinský, Kubíček, Průšek, Křivánek – Hurt, Trefil, Beran, Šindelář, Steklý, Kristek, Král, Lev, Konobelj, Vojáček, Lisler
5

HC Dukla Jihlava

Uhrin (31. Stěbeták) – Pražák, Löffler, Tomica, Podroužek, Jungwirth, Vildomec, Ošmera – Veselský, Fink, Váňa, Chvátal, Nosek, Chlubna, Macek, Katolický
4
Branky a nahrávky: 3. Král (Tetiva, Křivánek), 20. Konobelj (Hurt, Trefil), 27. Kristek (Šilhavý), 31. Steklý (Šilhavý), 57. Šindelář (Křivánek, Steklý) – 19. Chlubna (Tomica, Fink), 39. Chlubna (Fink), 43. Veselský (Ošmera, Macek), 46. Nosek (Fink, Chlubna). Rozhodčí: Hrdlička – Šesták, Tuháček. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 52. Střely na branku: 31:24. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:4, 5:4.

Průběh utkání

Svižný start utkání zařídili Bruslaři prvním gólem, který padl už ve 3. minutě. Navíc z první střely v zápase, kterou se z levé strany prezentoval kapitán Patrik Král. Hosté z Vysočiny pak byli rádi, když Šindelář ze slotu trefil jen střed branky, respektive připraveného Uhrina. Domácí střelec k puku dostal po námazu Ošmery zpoza vlastní klece. Oba celky pak předvedli svoji devizu - hru v oslabení. Stoprocentní účinnost při bránění soupeřových přesilovek nejprve potvrdili Bruslaři, i když Vystrčil v brance nemohl zahálet. Maskou nejprve vytěsnil střelu Chlubny a o pár chvil později si smlsnul na nahození Macka od modré. Dukla odpověděla stejnou mincí, když úspěšně přečkala vyloučení svého obránce Löfflera. V úvodu 18. minuty se o něco méně aktivnější Dukla dočkala vyrovnání, když Tobias Chlubna ze slotu procedil puk skrz Vystrčilovy betony. Mladoboleslavská jednička vyrazila Tomicovu střelu před sebe a jihlavský útočník si puk dokázal najít. Hosté se z vyrovnání radovali jen minutku, neboť v čase 19:15 už zase vedli Bruslaři. Slovinský útočník Tristan Konobelj si totiž na levém kruhu vzal puk, stahovačkou se zbavil jihlavského beka a přes Uhrinovu vyrážečku zakončil do pravého vinglu hostující branky.

Středočeši na startu druhé třetiny s přehledem ubránili přesilovku Jihlavy, do tempa se pak dostali po faulu Jungwirtha. Přesilovková střela Krále ještě zazvonila o tyčku, ale pak to přišlo. Po návratu vyloučeného hráče se Bruslaři usadili v útočné třetině a tlak vyústil v gól Jakuba Kristka. Štírek s číslem 9 úspěšně tečoval nahození Šilhavého a Uhrin byl bez šance. Vzápětí se obránce Šilhavý protáhl do úniku, který zakončoval bekhendovou kličkou, ale Uhrin díky své holi a dávce štěstí udržel kotouč před brankovou čarou. Za dvě minuty však musel znovu lovit puk z branky, navíc po téměř identické akci. Šilhavého nahození od modré čáry změnilo směr díky teči Vojtěcha Steklého z předbrankového prostoru. Jihlavští trenéři si okamžitě vzali oddechový čas a do branky poslali Štěbetáka, který se zahřál při přesilovce Bruslařů, jež bez větších problému ustál. V čase 38:24 Bruslaři pykali za příliš mnoho hráčů na ledě a vůbec poprvé v letošní sezoně inkasovali ze soupeřovy početní převahy. Bezprostředně po vhazování totiž přesně pálil Tobias Chlubna, který přidal svou druhou trefu zápasu a snížil tak rozdíl dvou branek.

Dukla nastoupila do třetí periody s cílem vyrovnat. Základ k jeho splnění položil v čase 42:17 Adam Veselský, jenž ujel obráncům Mladé Boleslavi a Vystrčila překonal forhendovou kličkou. Jihlavští pokračovali aktivně a to se jim vyplatilo už o tři minutky později. Chlubnovu střelu ještě Vystrčil vyrazil, odolal také dorážce Finka z pravé strany, kterou zastavila tyč, ale na bekhendové zakončení Rostislava Noska ze slotu už byl krátký. Oba celky pak pokračovaly opatrně se snahou neudělat rozhodující chybu, ale přesto přišel gól. Těsně po konci mladoboleslavské přesilovky vystřelil od modré Křivánek, puk se otřel o Davida Šindeláře a zapadl k levé tyči. Krutá rána v čase 56:57 hosty nepoložila, ba naopak. V posledních okamžicích zápasu Vystrčila i ostatní bránící hráče ohrozil Nosek, který nejprve trefil domácího brankáře z dorážky přestřelil. V čase 59:58 vyrazil Vystrčil další střelu Noska z mezikruží, následná dorážka Chlubny před odkrytou klecí v síti neskončila.

Ohlasy trenérů

David Vrbata (BK Mladá Boleslav): Z naší strany mrzí ta ztráta tříbrankového vedení. Po dvou třetinách jsme byli na nejlepší cestě za vítězstvím, bohužel tam byla taková slabší chvilka, během které Jihlava srovnala. Následně jsme šťastným gólem rozhodli a v závěru to ubojovali a za tři body jsme rádi. Nyní už však hledíme k dalšímu zápasu s Pardubicemi.

Jakub Venc (HC Dukla Jihlava): Už je potřeba začít sbírat body. I přes prohru, dneska jsme v tom zápase hráli dobře. Bohužel jsme v první půlce utkání dělali věci, které se tam objevovat neměly. Neděláme věci, které chceme hrát. Soupeř z toho dává góly a my tomu ale pořád nějakým způsobem nevěříme. Pomohl nám gól na 4:2 v závěru druhé třetiny. Pak jsme si k tomu v kabině něco řekli. Vyrovnali jsme na 4:4 a zase jsme šli do oslabení, které nějakým způsobem zvládáme, ale stojí nás to spoustu sil. Soupeř toho dokázal tři vteřiny potom, co jsme byli v pěti, využít. Na závěr jsme měli tam tři šance a dvě vteřiny před koncem utkání jsme to měli dát do prázdné brány, ale bohužel jsme nedali gól. Věřím tomu, že si tohle kluci vryjí do paměti a že teď už neuhneme a budeme hrát 60 minut a ne míň.