2:3sn
(1:0, 0:1, 1:1 - 0:1)

Dorostenci nestačili na Brod. Rozhodla až osmá série nájezdů

06.10.2022 / Eliška Okrouhlická, Natálie Poláčková

Zápas proti Havlíčkovu Brodu byl jako na horské dráze. Jednou na tom byli lépe domácí, jednou zase hosté. Jihlava šla do vedení v 8. minutě, když Adam Veselský trefil pod břevno. Hostům se podařilo srovnat až ve druhé třetině. Poslední perioda přinesla druhou branku Veselského, ale necelou minutu poté Havlíčkův Brod v oslabení srovnal. Celý zápas rozhodla až osmá série nájezdů, když Koubek svou akci proměnil.
06.10.2022 18:00, Extraliga dorostu - 7. kolo

HC Dukla Jihlava

Uhrin – Pražák, Löffler, Jungwirth, Podroužek, Tomica, Vildomec, Ošmera – Fink, Habermann, Chvátal, Nosek, Chlubna, Macek, Veselský, Váňa, Fiala
2

BK Havlíčkův Brod

Račan – Ondrouš, Mrtka, Konvalina, Adam – Kachlíř, Dvořák, Koubek, Teml, Adamec, Kozlík, Křížek, Hospodka, Kraučuk, Nový, Fruhbauer, Danyliuk
3
Branky a nahrávky: 8. Veselský, 42. Veselský (Ošmera) – 26. Adamec, 43. Koubek - rozh. náj. Koubek. Rozhodčí: Vepřovský – Hájková, Figer. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 121. Střely na branku: 32:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.

Průběh utkání

Na Humpoleckém stadionu fanoušci nečekali dlouhou na gól. Po sedmi odehraných minutách se trefil pod horní tyč Adam Veselský. V první třetině bylo na obou stranách hodně šancí, ale žádná z nich už neprošla za záda gólmanů.

Druhá třetina byla velmi aktivní ze strany Havlíčkova Brodu. Ve 26. minutě dorovnal Štěpán Adamec, který nabral rychlost u mantinelu, předjel obranu a dokázal se vymést pavučinku z horního růžku. Jihlavští hráči se pokusili dostat znovu do vedení ve ale ve druhé periodě, už jim štěstí nepřálo.

Domácí celek do vedení znovu poslal útočník #21 Adam Veselský, který se po přihrávce od Adama Ošmery trefil opět do horního rohu. Na to však přišla rychlá odpověď! Hosté vyrovnali v 42. minutě díky Tadeášovi Koubkovi. Ten v oslabení dokázal nabrat rychlost, předjet obranu a vypálit na vzdálenější tyč. V základní hrací době chtěli vyhrát oba týmy, ale musel vyhrát ten lepší s nutnou dávkou štěstí! Zápas tak nakonec rozhodli až nájezdy, které skončily až po osmé sérii. Havlíčkův Brod si tak veze domů dva body za výhru 3:2.

Ohlasy trenérů

Jakub Venc (HC Dukla Jihlava): Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého. Znám Brod, Brod zná nás, je to derby. Podle mě to nemá favorita a obzvláště v našem rozpoložení. Čekal jsem, že do té první třetiny vstoupíme trošku jinak, a ne že budeme hrát takový trošku ustrašený hokej. Naštěstí jsme vedli 1:0. V druhé třetině si myslím rozhodlo v to, že my jsme asi šest minut nepustili Brod z pásma. Jenže hned z první šance dali gól, takže nějakým způsobem jim zase narostly křídla. Do třetí třetiny jsme dobře vstoupili, dali jsme hned gól. Pak úplně nesmyslná chyba a inkasovaný gól v přesilovce. Druhý zápas, co se nám tohle stalo. Teď nás to hodně demoluje, ať to byla prohra z Hradcem, kde jsme si za to mohli sami nebo nepovedený závěr v Boleslavi. Teď by si kluci měli sáhnout do sebevědomí a přistupovat k tomu trochu jinak.

Radovan Biegl (BK Havlíčkův Brod): Řekl bych, že to mělo všechny znaky derby na obou stranách, velké nasazení. Řekl bych, že v první třetině jsme si vytvořili více gólových šancí, ale neproměnili jsme je. Zápas byl ale vyrovnaný. Nám paradoxně pomohlo oslabení, kdy jsme dokázali vyrovnat a další zlomový okamžik bylo ubránění oslabení čtyři na tři v prodloužení. Při nájezdech jsme museli být lepší, když jsme na ně vyhráli. David Račan to vzadu zavřel. Obrovský dík klukům za bojovnost, nasazení, morálku.