7:2
(4:0, 1:2, 2:0)

Sedm inkasovaných branek od Pardubic znamenalo pro dorost další prohru

08.10.2022

Ani tentokrát nevyzráli jihlavští hráči na soupeře a v Pardubicích prohrávají 2:7. O celém průběhu jasně rozhodla první třetina, kdy se domácímu celku povedlo rozvlnit brankovou síť hned čtyřikrát. Ve druhé třetině se Dukle po gólech Tobiase Chlubny a Viktora Tomici povedlo snížit rozdíl na dvě branky, ale další góly už jihlavský celek vsítit nedokázal. Naopak domácím se ještě podařilo do konce zápasu třikrát propálit Uhrina.
08.10.2022 12:00, Extraliga dorostu - 8. kolo

HC Dynamo Pardubice

Tuláček – Kaštanek, Křečan, Úlehla, Švec, Vápeník, Oliva – Pražan, Krčál, Korec, Bartoň, Drahoš, Pilař, Vítek, Lempach (A), Kučera, Turena
7

HC Dukla Jihlava

Štěbeták (21. Uhrin) – Tomica, Löffler, Pražák, Vildomec, Jungwirth (A), Ošmera (C) – Chvátal, Fink, Veselský, Habermann (A), Macek, Chlubna, Váňa, Nosek, Fiala
2
Branky a nahrávky: 6. Lempach (Krčál), 9. Krčál (Bartoň, Vápeník), 17. Turena (Kučera), 20. Bartoň (Turena, Švec), 37. Švec (Krčál, Pilař), 43. Krčál (Lempach), 54. Pražan (Pilař) – 24. Chlubna (Vildomec, Habermann), 26. Tomica (Nosek). Rozhodčí: Mareš – Figer, Serbus. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 35:25. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 7:2.

Průběh utkání

Po opatrných pěti minutách od obou týmů dostala do hry domácí Dynamo přesilová hra, kterou hned po vhazování přesnou střelou zužitkoval Štěpán Lempach. I druhá nabídnutá početný výhoda byla úspěšná, tentokrát si mohl zakřičet David Krčál, který po výměně pozic vyslal puk na bránu a ten za clonou propadl do brány. Po rychlých nahrávkách přečíslili hráči Dynama hru, ale Kučera zahodil Turenovu nahrávku. Po důrazu na brankovišti byl přeci jen Milan Turena brankou odměněn, když puk zametl do opuštěné klece. Zbývalo devět vteřin do konce třetiny, ale domácí stále neměli dost. Turena přesnou nahrávkou nabídl puk Šimonovi Bartoňovi, který si chvíli počkal a poté přesně zamířil pod horní tyč.

Dukla ve druhé třetině musela dotahovat a bylo to znát. Po vyloučení Švece zaúřadovala šikovnost Tobiase Chlubny, který využil volného prostoru a přesně zacílil. Za necelé dvě minuty se hosté radovali podruhé, a to když Viktor Tomica vystřelil a střela skončila až v síti. Domácí se ale úplně zatlačit nenechali a po střele Krčála zvonila za Uhrinem tyč. Poté se dostal do samostatného úniku Kučera, který trefil lapačku připraveného brankáře, úplně mrzet ho tak však nemuselo, protože po následném vhazování vzal na sebe střelu Martin Švec, po jehož střele skončil puk v bráně. Na 2:6 mohl navýšit Krčál, proti byla opět tyč za již překonaným Uhrinem.

Třetí třetinu si už koncentrovaní dorostenci Pardubic vzít nenechali, naopak ještě své vedení navýšili. Ve 43. minutě se po přihrávce Lempacha prosadil David Krčál, který si puk lehce potáhl a neomylně zavěsil. Dynamo dál příliš nepouštělo Duklu do hry a ještě jednou skórovalo, na konečných 2:7 upravil Tadeáš Pražan, který měl už jednoduchou pozici poté, co Pilař přesně adresoval po špatné domluvě obránce a Uhrina puk na jeho hokejku.

Ohlasy trenérů

Michal Mikeska (HC Dynamo Pardubice): Měli jsme dobrou první třetinu, vyšly nám tam dvě střely při přesilovkách. Začali jsme hodně střílet a napadalo nám to, měli jsme k tomu hodně štěstí. Druhou třetinu jsme si zkomplikovali, rychle jsme ztratili čtyřbrankové vedení na dvoubrankové. Byly to tam trochu nervy. Když jsme dali ve třetí třetině na 6:2 a 7:2, tak už jsme to potom kontrolovali, nicméně druhou třetinu jsme chtěli hrát lépe. Ale sedm gólů je krásných.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Utkání se hodnotí těžko, ten výsledek je krutý. Nicméně, nám se do toho zápasu těžko vstupovalo. Pardubice daly ze tří střel dva góly a to to utkání nasměrovalo trochu tím směrem, kterým pak i skončilo. My jsme si tam v té hře pět na pět tvořili šance, ale byli jsme neefektivní. Pardubice dokázaly každou větší chybu potrestat. Ve druhé třetině jsme se do toho zápasu dokázali vrátit a věřili jsme, že za stavu 2:4 ještě ten výsledek zkorigujeme. Jenže pak přišel ten pátý gól. O přestávce jsme si k tomu něco řekli, ale bohužel už na to asi nebyla psychická síla a morálka. Nicméně, spousty šancí, dneska prostě vyhrát efektivnější soupeř.

Michal Mikeska (HC Dynamo Pardubice): Měli jsme dobrou první třetinu, vyšly nám tam dvě střely při přesilovkách. Začali jsme hodně střílet a napadalo nám to, měli jsme k tomu hodně štěstí. Druhou třetinu jsme si zkomplikovali, rychle jsme ztratili čtyřbrankové vedení na dvoubrankové. Byly to tam trochu nervy. Když jsme dali ve třetí třetině na 6:2 a 7:2, tak už jsme to potom kontrolovali, ale druhou třetinu jsme chtěli hrát lépe. Ale sedm gólů je krásných.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie