4:3
(3:2, 1:1, 0:0)

Návrat domů přinesl dorostu štěstí, téměř po měsíci bere tři body

20.10.2022 / Daniel Lhotský

Dorost proti Českým Budějovicím bojoval doma o přerušení černé série, během které pětkrát v řadě podlehl svému soupeři. Duel s Motorem ovšem nehrál v azylu v Humpolci, ale doma na malé hale v CZ LOKO Aréně. První třetina začala zostra a nabídla hned pět branek. Dukla si přenesla do druhé periody těsný náskok, který dokázala uhájit. Ze třetí třetiny se už stal velký boj, který nakonec na malé hale v Jihlavě Dukla zvládla a po dlouhé době vybojovala tři body, díky kterým se udržela v souboji o čtvrté místo v základní části extraligy.
20.10.2022 18:10, Extraliga dorostu - 9. kolo

HC Dukla Jihlava

Uhrin – Vaněk, Podroužek, Tomica, Pražák, Jungwirth (A), Vildomec, Ošmera (C) – Chvátal, Chlubna, Fiala – Váňa, Fink, Nosek – Veselský, Macek, Katolický
4

Banes Motor České Budějovice

Schacherl – Šíma, Kubík (A), Prušák, Blažek, Fábera, Gřegořek (A), Lukáš – Vlna, Hoch, Hečko – Humeník, Šimon, Lukeš – Aulický, Postl, Kinter – Drančák (C)
3
Branky a nahrávky: 3. Váňa (Macek, Chlubna), 12. Veselský (Pražák, Macek), 13. Chlubna (Nosek), 32. Vildomec (Nosek, Chlubna) – 10. Šimon (Blažek), 20. Hoch (Postl), 36. Humeník (Aulický). Rozhodčí: Vepřovský – Kolář, Karásek. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 172. Střely na branku: 38:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3.

Průběh utkání

Fanoušci, kteří stihli přijít na zápas do malé haly CZ LOKO Arény rozhodně nemohli litovat, už v první třetině totiž padlo nejvíce branek. Ve 3. minutě přišlo první vyloučení na straně Českých Budějovic a Dukla hned první nabídnutou přesilovku využila. Před Robertem Váňou se u tyčky objevila odkrytá branka a útočník Jihlavy dokázal střelou z minimálního úhlu otevřít skóre utkání. Druhá přesilová hra se už domácím ale příliš nepovedla. V 9. minutě dokázali hosté ujet Dukle v oslabení do přečíslení 2 na 1 a Alan Šimon, kterému se na druhé straně nabízel hráč na dorážku, místo přihrávky přesně zamířil do horního rohu branky.

V druhé polovině třetí třetiny opět dokázala Dukla svému soupeři odskočit. Ve 12. minutě dostal na kruh přihrávku Adam Veselský a střelou z první dostal puk až za brankáře Schachlera. O minutu později bylo na střídačce Dukly ještě veseleji. Tobias Chlubna ve 13. minutě poslal Duklu do dvoubrankového vedení gólem nad rameno brankáře do horního rohu branky. České Budějovice ovšem ukázaly, že se hned v úvodu zápasu rozhodně nevzdávají a těsně před koncem třetiny se dostaly na dostřel. Pouhých osm střel před koncem se ve skrumáži před Uhrinem nejlépe zorientoval Štěpán Hoch a dotlačil puk až do branky.

Ve druhé třetině mohla jít Jihlava do vedení ve 29. minutě, jenže Nosek neoklamal brankáře přímou střelou v přečíslení místo přihrávky. Na další gól se tak čekalo až do 32. minuty, kdy Matěj Vildomec poslal na brankáře střelu při zemi, kterou Schlacher sice dokázal vyrazit vysoko, jenže si už nepohlídal dopad puku a ten mu tak spadl až za brankovou čáru. Hosté ale dokázali napravit smolný moment ve 36. minutě, kdy Matěj Humeník předvedl krásnou individuální akci a po kličce se prosadil střelou k tyči. Třetí třetina už byla spíše velký boj a hokejové krásy ubývalo. Několik zajímavých situací a úniku sice mohl fanoušci v hale sledovat, žádný z nich ovšem gólem neskončil. Ani odvolání brankáře Českých Budějovic v poslední minutě na skóre už nic nezměnilo a Jihlava tak doma nakonec porazila Motor 4:3.

Ohlasy trenérů

Jakub Venc (HC Dukla Jihlava): Pro nás to byla těžká situace před utkáním, pohled na tabulku pro nás nebyl vůbec příjemný. Proběhla reprezentační přestávka, kdy jsme potrénovali a já jsem moc rád, že se to dnes zlomilo. Snad nám to dá potřebnou energii a navážeme na tyto výkony. Povedla se nám první třetina, bohužel jsme ale v závěru první třetiny udělali blbou chybu. To samé se opakovalo poté ve druhé třetině, kdy jsme v závěru opět udělali hloupou chybu a soupeř byl zase na dostřel. Jsem rád, že jsme to vybojovali ve třetí třetině. Klobouk dolů před klukama, doufám, že na to navážeme.

Milan Dančišin (HC Motor České Budějovice): Už to, že jsme hráli tady (v CZ LOKO Aréně) a ne v Humpolci o něčem svědčilo. Bohužel dnes rozhodla přesilovka 5 na 3, kterou jsme měli dvě minuty, ale gól jsme nedali. Nicméně dnes za mě nevyhrál lepší tým.