2:3
(0:1, 0:2, 2:0)

Dorostenci vezou z ledu Tábora další tři body

22.10.2022 / Tomáš Lysý

Jihlavští dorostenci zvládlí první třetinu v Táboře dobře. V osmé minutě se totiž prosadil Vít Macek a poté Dukla ubránila dlouhé oslabení tří proti pěti. Ve druhé části Jihlavu několikrát podržel brankář Jiří Novák a poté se červenožlutí dvakrát radovali z gólů, trefili se Oliver Fink a Jáchym Jungwirth. Během třetí části Jihlava kontrolovala náskok. Jenže šest minut před koncem snížil Jan Němeček a poté ztrestal jihlavské netrefení prázdné branky Roman Mohyla. V hektickém závěru už ale Táborští vyrovnat nestihli a svěřenci trenéra Jakuba Vence zapisují do tabulky důležité tři body - 3:2.
22.10.2022 14:45, Extraliga dorostu - 10. kolo

HC Tábor

Šrámek – Kratochvíl, Bačo, Jaroš, Jirášek, Šťastný (A), Mrázek, Céza – Hlavín, Křepelka, Mohyla (A), Bouška, Pospíchal, Hanzák, Němeček, Vlček (C), Dohnal, Suchan
2

HC Dukla Jihlava

Novák – Vaněk, Podroužek, Jungwirth (A), Pražák, Tomica, Vildomec, Ošmera (C) – Fink, Fiala, Chvátal, Chlubna, Macek, Veselský, Váňa, Katolický
3
Branky a nahrávky: 54. Němeček (Mohyla), 59. Mohyla (Němeček, Vlček) – 8. Macek (Veselský), 30. Fink (Katolický, Macek), 40. Jungwirth (Chlubna, Fiala). Rozhodčí: Horňáček – Stacho, Landsmann. Vyloučení: 3:8. Bez využití. Diváci: 65. Střely na branku: 27:28. Průběh utkání: 0:3, 2:3.

Průběh utkání

Jihlava vstoupila do zápasu výborně a již v osmé minutě se ujala vedení. Veselský na obranné modré získal puk a v situaci dva na jednoho přihrál Vítu Mackovi. Jihlavský forvard jel sám na branku a trefil se nad vyrážečku. Dukla pak přestála minutu a půl dlouhé oslabení tří proti pěti a pak i klasickou dvouminutovou přesilovku Tábora. A jak se říká, kdo nevyužije oslabení tří proti pěti, nemůže vyhrát.

Na začátku druhé třetiny se řítil do samostatného úniku domácí Němeček, jenže vůbec netrefil branku. Vzápětí měla i Dukla velký tlak, ale neprosadila se z něj. Ve 28. minutě jel opět domácí hráč sám na jihlavského gólmana, Novák ale Bouškův bekhend vychytal. Přišel tak trest. V čase 29:29 v závaru před brankou přiklepl Katolický puk na Olivera Finka, který zvýšil jihlavský náskok. Táboru se nedařilo hlavně v početních výhodách, nevyužil ani další ze sedmatřicáté minuty. V samotném závěru třetiny navíc Dukla vstřelila třetí branku, když souhru Chlubny s Fialou zakončil Jáchym Jungwirth.

Ve třetí dvacetiminutovce jihlavští hokejisté kontrolovali hru. Zvýšit náskok mohl Fiala, zblízka však zvedl puk až příliš nad branku. Tábor se úvodní branky dočkal v času 53:51. Jan Němeček po přihrávce Mohyly sám před Novákem nezaváhal a začalo drama. To bylo umocněno dvě minuty před koncem, kdy při hře domácích bez gólmana netrefil Chvátal zblízka prázdnou klec. Trest přišel o minutu později. Roman Mohyla ve velkém provozu před brankou nakonec doklepl puk k levé tyči, byť se zdálo, že Jihlavští již budou mít puk pod kontrolou. Vzápětí měli Kohouti opět prostor ke střele, mezi kruhy ale příliš otáleli a Dukla nakonec zažehnala jak toto nebezpečí, tak případnou ztrátu vítězství - 2:3.

Ohlasy trenérů

Jakub Venc (HC Dukla Jihlava): Utkáni jsme rozehráli dobře vedli jsme 3:0 a měli slibné šance na to, abychom navýšili skóre. Soupeř poté využil naši chybu v rozehrávce. A v závěru odvolal brankáře a místo, aby jsme ze dvou šancí trefili prázdnou bránu, tak platilo nedáš dostaneš. Jsem rád, že jsme vyhráli. Snad nás dvě výhry nakopnou.