2:3sn
(1:0, 0:2, 1:0 - 0:0)

Ani branka 49 vteřin před koncem nepomohla dorostu k výhře nad Libercem

27.10.2022 / Eliška Okrouhlická, Natálie Poláčková

Jihlavský celek šel po dvou výhrách v řadě do utkání proti Liberci s velkou odvahou. V první třetině se Dukla dostala do vedení zásluhou bývalého útočníka Liberce, Daniela Kytky. V druhé třetině se však hosté dostali do vedení zásluhou Špilky. Pro Duklu už to moc nadějně nevypadalo, ale odvolání gólmana pomohlo. Adam Veselský využil zmatku před bránou a srovnal zápas. Nakonec zápas dospěl až do nájezdů ve kterých se však Dukla nedokázala prosadit a hostující Průšek byl jediným střelcem.
27.10.2022 17:00, Extraliga dorostu - 11. kolo

HC Dukla Jihlava

Uhrin – Pražák, Vildomec, Podroužek, Tomica, Ošmera, Löffler, Jungwirth, Váňa, Veselský, Macek, Katolický, Fink, Fiala, Chlubna, Kytka, Chvátal
2

Bílí Tygři Liberec

Macourek – Pilíšek, Průšek, Seidl, Ehrenberger, Hrouda, Macháček, Jarabko, Stromský, Král, Prokůpek, Šťástka, Langer, Maxin, Kučera, Špilka, Rozsíval, Bajer
3
Branky a nahrávky: 19. Kytka (Fiala), 60. Veselský (Chlubna) – 32. Špilka (Průšek, Rozsíval), 39. Špilka (Rozsíval), rozh. náj. Průšek. Rozhodčí: Květoň – Hájková, Kolář. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 173. Střely na branku: 30:30. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

Průběh utkání

Na Jihlavském stadionu fanoušci nečekali až na první šance dlouho. Hosté měli velkou šanci v podobě přesilovky, ale Dukla se ubránila výborně. Na gól se však čekalo až do 19. minuty, kdy se jako první z gólu radovali domácí. Daniel Kytka pálil do horního rohu, na jeho střelu byl jeho bývalý spoluhráč krátký. Více se do první třetiny nevešlo.

V druhé třetině měli hosté více šancí než domácí i přesto, že Dukla měla k dobru přesilovku, kterou však nevyužila. V 31. minutě dostali šanci Tygři, které využil Vasyl Špilka, ten pálil mezi Uhrinovy betony. Dvě minuty poté měli šanci opět hosté, když Šťástka jel sám na Uhrina, jihlavský brankář stejnou chybu už neudělal. V 38. minutě se tlak Tygrům přeci jen vyplatil, když Vasyl Špilka svou druhou brankou v zápase poslal hosty do vedení .

Ve třetím dějství měli větší tlak hosté i přesto, že hráli na začátku oslabení. Dukle se nedařilo poslat puk do středního pásma, natož do útočného. Když se už zdálo, že zápas bude u konce tak 49 vteřin před koncem využil zmatku před bránou Adam Veselský. Základní hrací doba tedy nerozhodla a muselo se do prodloužení.

V prodloužení nebyly moc velké šance. Pár jich měli domácí, ale nevyužili je. Došlo tedy až na nájezdy. Jediný nájezd proměnil Pavel Průšek z Liberce, domácím se nepovedlo Macourka překonat ani jednou. Zápas tak vyhráli hosté a Dukla bere pouze jeden bod.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Odehráli jsme výbornou první třetinu, myslím si, že skoro nejlepší z těch, které jsme tady za poslední dobu předvedli. Ve druhé třetině jsme měli hodně šancí v průběhu přesilových her, kde jsme bohužel nedokázali od soupeře odskočit. Věřím tomu, že kdybychom tam dali jeden, dva góly, tak se ten zápas zlomí. To se nepovedlo a místo toho, abychom odcházeli s nějakým vedením, tak jsme do kabin odcházeli za stavu 1:2. Řekli jsme si, že do toho dáme všechno, abychom to alespoň srovnali. Ten nástup do třetí třetiny nebyl ideální. Liberec byl v tlaku a nám se nakonec podařilo v závěrečné powerplay ten bod vydolovat a nájezdy nám nevyšly ani v posledním utkání tady. Teď nám také nevyšly, takže na tom asi budeme muset zapracovat. Byla to taková loterie, ale jsme rádi za ten bod a budeme bojovat, abychom se do té čtyřky dostali.

Milan Plodek (Bílí Tygři Liberec): Pro nás, že jsme zaplať pánbůh vyhráli, už jsme ty body potřebovali, ať máme trochu klid a odskočíme, ale bylo to těžké. Malé hřiště, pro nás novinka. Nejsme na to zvyklí a trošku nám to ze začátku dělalo problémy. Jihlava celý zápas výborně bruslila a tím nakonec srovnali. Je škoda, že jsme ve třetí třetině nepřidali nějaké góly a koncovka vyšla Jihlavě, takže si myslím, že dnes ty body byly rozdělené spravedlivě.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie