0:3
(0:0, 0:0, 0:3)

Dva góly během minuty stály Duklu naději na vítězství

03.09.2022 / Daniel Lhotský

Po páteční výhře 4:1 nad Třincem Jihlava vyzvala další tým z východu České republiky. Vítkovice přibližně od poloviny zápasu měly více ze hry, na gól se ovšem čekalo až do 45. minuty utkání. V té se Vítkovice prosadily hned dvakrát, na úvodní gól Tomáše Toboly navázal další přesnou střelou Petr Pavelec. Třetí gól Vítkovic po nevydařené přesilovce Dukly z hole Matěje Štiaka už pouze potvrdil výhru hostů 3:0.
03.09.2022 12:00, DHL Extraliga juniorů - 2. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Ludvík, Matějíček, Číhal, Vovsík (C), Tomšík, Vandas – D. Pavelec, Kravec (A), Sojka, Bulík, Valach, Báťa, Rauš (A), Modl, Peš, Jungwirth, Broš, Kudrna, Straka
0

HC Vítkovice Ridera

Irgl – Fibigr, Puchala, Chaloupka, Bialy, Bystroň (A), Činčala, Smolka – Macias, P. Pavelec, Štiak, Krejsa (C), Tobola, Kotásek (A), Milata, Glas, Kubík, Slusarczyk, Přibyl
3
Branky a nahrávky: 45. Tobola (Milata, Puchala), 45. P. Pavelec (Bialy, Přibyl), 53. Štiak (Tobola). Rozhodčí: Jaroš, Zeliska – Špůr, Šimánek. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 110. Střely na branku: 28:42. Průběh utkání: 0:3.

Průběh utkání

První dvě třetiny nabídly poměrně bojovný a vyrovnaný hokej v rychlém tempu. Příliš mnoho vyložených šancí ale diváci v malé hale v Jihlavě neviděli. Asi největší šance prvních dvou třetin byla nepovedená rozehrávka Dukly, kdy ve 22. minutě domácí trefili ve středním pásmu Maciase a ten mohl jet úplně sám za odraženým pukem na Maláče, brankář Jihlavy ale stihl vyjet včas daleko z branky a zabránit tak nebezpečné situaci.

Góly tak začaly padat až ve třetí třetině a všechny do stejné branky. Ve 45. minutě se dostal do úniku hostujícíTomáš Tobola, který si zavezl puk na kruh a odsud zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Než se stihli domácí vzpamatovat z inkasovaného gólu, inkasovali další. O pouhých čtyřicet vteřin později skóroval Petr Pavelec z podobné pozice. Vítkovice ve třetí třetině měli o něco více ze hry, během oslabení Dukle příliš nedovolili kombinovat a necelou minutu po konci oslabení přidal Matěj Štiak třetí gól střelou zblízka. Dukla už na tříbrankové vedení týmu z Ostravy reagovat nedokázala, necelou minutu a půl před koncem sice zkusila ještě hru v šesti, jenže krátce po odvolání brankáře domácí faulovali a ztratili tak definitivně šanci něco se zápasem udělat. Dukla tak s Vítkovicemi doma prohrála 3:0.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Zápas jsme nezačali vůbec špatně, první třetina se mi líbila a vypadalo to lépe než den předem při zápasu s Třincem. Náš projev se blížil větší učesanosti a mělo to větší hlavu a patu. Nicméně z náznaků šancí jsme nic nevytěžili. Mysleli jsme si, že vše směřuje dobrým směrem, ale ve druhé třetině jsme úplně vypadli z role a začali jsme vymýšlet úplné ptákoviny. Každý hráč vypadal, že chce si vzít sám chce vzít puk a každý si k týmovému výkonu přidal něco svého navíc. Měli jsme velké štěstí, že jsme nedostali dvě tři branky, o které jsme si koledovali a tuto třetinu jsme absolutně neměli pod kontrolou. Ale po čtyřiceti minutách to bylo stále 0:0 a říkali jsme si, že to je voda na náš mlýn, a že kdo dá první gól, tak zápas vyhraje. A stalo se tak. My udělali tři chyby při bránění. Jednou jsme nezareagovali na rychlý brejk a nebyli jsme ve správném defenzívním postavení. Dvakrát jsme špatně odehráli puk v obranném pásmu, což byly velké výrazné chyby a navíc jich bylo několik za sebou. V globálu to nebyl úplně špatný zápas, ale vyhrát jsme si nezasloužili. Jdeme dál, je před námi spousta věcí a toho, co potřebujeme zlepšit.

Pavel Trnka (HC Vítkovice Ridera): Věděli jsme, co nás čeká, viděli jsme konec včerejšího zápasu s Třincem, který hrála Jihlava. Věděli jsme, že se musíme přizpůsobit malému kluzišti, všechno to bylo takové rychlejší, bylo málo času. První třetinu si myslím, že jsme tahali za kratší konec. Tam jsme trochu nestíhali, ale pak jsme trochu upravili hru. Dá se říct, že jsme se přizpůsobili těm podmínkám, a jsem rád, že jsme to dotáhli do vítězného konce.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie