4:2
(2:0, 1:2, 1:0)

Junioři v Pardubicích marně doháněli tříbrankovou ztrátu

09.09.2022

Jihlavští junioři nebodovali v Pardubicích především kvůli první polovině zápasu. Na konci úvodní dvacetiminutovky totiž dostali dvě branky a třetí inkasovali ve 25. minutě. Dukla se poté dostala do hry a během dvou minut byla soupeři na dostřel jedné branky, trefili se Jonáš Jungwirth a Václav Kudrna. Jenže vyrovnat se již červenožlutým nepodařilo a na konci pojistilo Dynamo svou výhru trefou do prázdné klece - 4:2.
09.09.2022 18:00, DHL Extraliga juniorů - 3. kolo

HC Dynamo Pardubice

Matěcha – Tvrdík, Helikar, Koudelka, Švec, Rájek, Chabada, Vachun, Novotný, Kubíček, Štetka, Herčík, Kloz, Fiala, Pavlata, Burda, Paleček, Kalužík, Tomas, Gromadzki
4

HC Dukla Jihlava

Maláč – Tomšík, Vovsík, Matějíček, Šabatka, Číhal, Chvátal, Kravec, Jungwirth, Kudrna, Bulík, Baťa, Modl, Peš, Sojka, Broš, Rauš, Straka, Valach, Pavele.
2
Branky a nahrávky: 17. Vachun (Tomas), 18. Pavlata (Štetka, Koudelka), 25. Paleček (Novotný), 60. Herčík – 32. Jungwirth (Rauš), 34. Kudrna (Bulík, Peš). Rozhodčí: Micka, Červenka – Komárek, Hnát. Vyloučení: 1:1, navíc Bulík (JIH) 5 minut a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 111. Střely na branku: 31:31. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2.

Průběh utkání

Vyrovnaný start do utkání mohla přerušit dvojice Peš a Číhal. Nejdříve se ke střele dostal Peš, jehož šanci Matěcha vyrazil k hokejce Číhala, ale i s jeho střelou si pardubický gólman poradil. Gólová radost přišla až v sedmnácté minutě, kdy se Dynamo pustilo do rychlé akce na jejíž konci se mohl radovat Dominik Vachun - 1:0. Dynamo pokračovalo v tlaku, a to se zúročilo o minutu později. Tentokrát zkusil Štetka sólovou akci, se kterou se dostal až za branku soupeře a na poslední chvíli si všiml najíždějícího si Dominika Pavlaty, jež střelou nad beton Maláče zvýšil vedení Dynama – 2:0.

Druhou třetinu začali lépe pardubičtí hráči, kteří se již v pětadvacáté minutě mohli radovat potřetí, když ihned po vhazování v útočné třetině našel přihrávkou Novotný volného Adama Palečka. Ten svou tvrdou střelou propálil Maláče a navýšil vedení na rozdíl tří branek – 3:0. Jihlava se poté dostala více do hry, a to se ukázalo hned ve dvaatřicáté minutě, kdy se Rauš po nepovedené střele dostal ještě k puku a ihned ho poslal na přijíždějícího Jonáše Jungwirtha, který střelou nad pravé rameno Matěchy snížil vedení domácích – 3:1.

O chvíli později, konkrétně v čtyřiatřicáté minutě se po vykombinované akci o slovo přihlásil Václav Kudrna, jež dělovou ránou rozvlnil brankovou síť. Do konce třetiny se ještě mohl prosadit Kalužík, ale jeho pokus obtočit se kolem branky nevyšel.

Závěrečná dvacetiminutovka byla od obou celků opatrná a k větší šanci se dostal až v sedmačtyřicáté minutě Gromadzki, jež se probojoval k odraženému puku, ale jeho následnou střelu vyrazil gólman Maláč betonem. Jihlava ještě ke konci utkání vyzkoušela hru bez gólmana, čehož využil sekundu před závěrečnou sirénou Daniel Herčík, který tak upravil skóre na konečných 4:2. Pardubičtí junioři si tak hned v prvním domácím zápase nové sezóny připisují plný počet bodů.

Ohlasy trenérů

Marek Hemský (HC Dynamo Pardubice): Byl to těžký zápas, ale dobře jsme do něj vstoupili, dobře jsme bruslili, měli jsme dobrý pohyb a třicet minut jsme plnili to co jsme měli, což bylo znát na výsledku. Potom jsme z nějakého nepochopitelného důvodu přestali hrát a všechno se vytratilo a bylo to drama až do konce, takže jsme rádi za tři body a jdeme do dalšího zápasu.

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Prvních deset minut jsme ne že nezačali dobře. Ale špíše Pardubice byly zaražené ale ve chvíli, kdy začaly hrát, tak byly lepší. My jsme byli pod velkým tlakem. Soupeř měl více ze hry. Dostali jsme dva velmi laciné góly po vhazováních a vlastně všechny tři góly v utkání jsme dostali po špatně odehraném vhazování a následné "standardce". Za první polovinu zápasu Pardubice zaslouženě zvítězili. Kdybychom neudělali triviální a zásadní chyby, tak bychom měli velkou šanci na výhru. Pak jsme ve druhé půli zápasu za stavu 0:3 začali hrát. Po prvních pěti minutách druhé třetiny jsem udělal škatulata v sestavě, jelikož nám to evidentně neklapalo. Od této chvíle nám hra začala fungovat, ale už jsme ztrátu nedotáhli. Honili jsme kočku za ocas a i když pak k výkonu nebylo co vytknout, už jsme ztrátu nedotáhli. Je to pro nás ponaučení, že musíme hrát celých šedesát minut hry, nikoliv jen čtyřicet nebo pětatřicet.