3:2
(0:1, 2:1, 1:0)

Jonáš Jungwirth dvěma góly pomohl ke třem bodům proti Boleslavi

16.09.2022 / Natálie Poláčková

Páté kolo juniorské Extraligy zvládli junioři Dukly na jedničku. Sice až do konce druhé třetiny vždy museli dohánět soupeřův náskok, ale nakonec se povedlo Jonáši Jungwirthovi poslat domácí do vedení a vsítit tak zároveň svou druhou branku v zápase. (Foto: Martin Voltr)
16.09.2022 18:00, DHL Extraliga juniorů - 5. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Ludvík, CHvátal, Matějíček, Číhal, Vovsík (C), Šabatka, Vandas – Bulík, Pavelec, Sojka – Jungwirth, Kravec (A), Rauš (A) – Báťa, Peš, Modl – Broš, Klapica, Straka
3

BK Mladá Boleslav

Stuchlík – Hrouda, Jasečko, Sypecký, Křepelka (A), Němec, Vochvest, Vlasák, Moravec – Gardoň, Polák, Leden – Zvagulis, Půček (C), Malínek (A) – Hruška, Vlasák, Vítek – Hradec, Vyroubal
2
Branky a nahrávky: 35. Vandas (Chvátal, Straka), 36. Jungwirth (Vandas, Chvátal), 48. Jungwirth (Rauš, Matějíček) – 2. Zvagulis (Vlasák, Křepelka), 35. Malínek (Křepelka, Vlasák). Rozhodčí: Maršálek, Grygera – Otáhal, Kráľ. Vyloučení: 11:10. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 205. Střely na branku: 35:46. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.

Průběh utkání

První třetina přinesla již v úvodu vyloučení na jihlavské straně, když dvě minuty dostal Matějíček za faul kolenem. Právě to pomohlo se Mladé Boleslavi dostat rychle do vedení. Přesilovku v čase 1:31 využil hostující útočník Kristers Zvagulis. Následovalo hned tři další vyloučení. Dvě na straně domácího celku a jedno naopak na straně hostů. Obzvláště hosté se snažili dostat do dvoubrankového vedení, ale to se jim nepodařilo.

Opět třetinu zahájilo oslabení jihlavské Dukly. Tentokrát už to pro Jihlavu dopadlo lépe. Několik minut poté bylo loučených hned několik hráčů, ať už za hrubost nebo nedovolené bránění. Pak dostala Dukla příležitost k početní výhodě, kterou také náležitě využila. Ke kotouči se po přihrávce Chvátala dostal Tomáš Vandas ten vystřelil a rozvlnil síť za Stuchlíkem. Pouze 14 vteřin poté se hosté znovu dostali do vedení, když přesně zamířil Vojtěch Malínek. Ani tento stav ale nevydržel dlouho, protože v čase 4:21 se znovu prosadila Dukla. Konkrétně Jonáš Jungwirth, který tvrdě propálil gólmana.

Jako v dnešním zápase už tradičně, i tentokrát začala perioda vyloučením. Na jihlavské straně však na trestnou mířili hned dva hráči. To nabídlo Mladé Boleslavi přesilovku pět na tři, ale možná až překvapivě jí nedokázali využít. Poté se však ke kotouči dostal Adam Rauš, který ho přesně poslal na Jonáše Jungwirtha, který svou druhou brankou v zápase poprvé poslal Jihlavu do vedení. Ani přes několik dalších vyloučení na obou stranách již do konce třetiny branka nepadla a Dukla tak vítězí 3:2.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Těšili jsme se na první zápas v našem novém domácím prostředí. Všechno zde v Moravských Budějovicích bylo připravené na svátek v podobě nejvyšší mládežnické soutěže u nás. Od začátku jsme cítili, že tohle bude naše domácí prostředí a že to bude naše "malá pevnost", kam soupeři nebudou rádi jezdit a kde budeme sbírat body. Ale první třetina tomu nenasvědčovala. Kluci byli svázaní a koledovali jsme si o velký malér. Mladá Boleslav dala v první třetině jen jednu branku a ustáli jsme třetinu hrůzy. Od prvního po posledního hráče vyjma gólmana Maláče si zasloužili všichni posadit nebo profackovat. V kabině jsme po první třetině apelovali na nějakou osobní hrdost a na charakterové vlastnosti. Od druhé třetiny bylo v naší hře vše, co mělo být. Mladá Boleslav hrála výborně. Mají výborný tým a je to z jeden z celků, jenž budou hrát letos na špici. Po této stránce to lehké nebylo, ale naši kluci dali do hry srdce, emoce, charakter a soudržnost, což jsou aspekty, na kterých my musíme stavět zápas co zápas, den co den, trénink co trénink. Díky tomu s vynikající podporou gólmana se nám podařilo urvat všechny tři body. Což neříkám, že by mělo být zasloužené nějakým hokejovým představením na ledě, ale tím, jak jsme chtěli.