3:4sn
(1:2, 1:1, 1:0 - 0:0)

Tři góly obránců pomohly srovnat zápas. Nájezdy vyšly lépe Liberci

17.09.2022 / Natálie Poláčková

Velice napínavý zápas jihlavské Dukly proti Tygrům z Liberce nakonec rozhodla až šestá série samostatných nájezdů. Pokaždé se povedlo hostům dostat do vedení, ale také pokaždé se Duke povedlo vyrovnat. Dvěma góly pomohl Dukle k bodu i bek Lukáš Číhal.
17.09.2022 12:00, DHL Extraliga juniorů - 6. kolo

HC Dukla Jihlava

Pulda – Číhal, Vovsík (C), Chvátal, Ludvík, Šabatka, Vandas – Bulík, Pavelec, Sojka – Jungwirth, Kravec (A), Rauš (A) – Baťa, Peš, Modl – Broš, Klapica, Straka
3

Bílí Tygři Liberec

Hambálek – Meisel, Duschka, Koštoval, Hladík (A), Culek, Ehrenberger, Patzelt – Brouček, Janata, Jenčovský (C) – Kofroň, Przybyla, Hois – Jansa, Plos, Fiala – Vodlan (A), Kříž, Lysoněk
4
Branky a nahrávky: 13. Číhal (Chvátal, Báťa), 28. Číhal (Peš, Ludvík), 48. Vovsík (Rauš) – 6. Brouček (Vodlan), 11. Jenčovský (Jansa), 24. Plos (Fiala, Hambálek), rozh. náj. Vodlan. Rozhodčí: Úlehla, Pilný – Polák, Rampír. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 137. Střely na branku: 42:41. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3, 3:4.

Průběh utkání

Začátek zápasu přinesl hned ze začátku začnou aktivitu hostujícího celku. To se také projevilo v 6. minutě, když se ke kotouči dostal Vodlan, který ho poslal do pravého rohu branky. Tam přesně stál Dominik Brouček, který neměl sebemenší problém prostřelit ležícího Puldu. Následovalo několik nepovedených pokusů na straně Jihlavy ze kterých nepadla ani jedna branka. Poté se Liberec dostal do dvoubrankového vedení. Mikuláš Jenčovský využil nahrávky a znovu rozvlnil brankářskou síť. Poté ale přišlo na řadu vyloučení Lysoňka. Toho Dukla náležitě využila, když se na modré čáře ke kotouči dostal bek Lukáš Číhal. Následovala velká šance Dukly, když vzniklo přečíslení, tak se právě střelec první branky pokusil vzít akci na sebe. To mu nevyšlo a několik vteřin poté byl právě Číhal vyloučený. Ke kotouči se dostal Lukáš Plos, ale celou halou se rozezněla pouze tyčka.

Druhou periodu začali hosté v oslabení, ale ani to nepomohlo domácímu celku ke vsítění branky. Následovalo vyloučení Chvátala a branka Tygrů. Fiala poslal kotouč do středního pásma, kde stál nestřežený reprezentant Lukáš Plos. Ten v samostatné akci už neměl problém prostřelit Puldu. Trvalo pouhé čtyři minuty, než Dukla odpověděla na třetí branku Liberce. V čase 27:22 se znovu prosadil obránce s číslem #11 . Ten propálil Hambálka podobně jako poprvé, střelou od modré. Následovalo hned několik možností na obou stranách. Do příležitostí se dostali také Lukášové Číhal a Plos. Ani jednomu z nich se znovu prosadit nepovedlo.

Zpočátku poslední třetiny se do několika šancí za sebou dostal Šimon Báťa, ale ten ani na několikrát nedokázal kotouč dorazit za Hambálkova záda. Po buly se kotouče ujal Rauš, který ho dokázal dostat do rohu modré čáry. Tam stál domácí kapitán Matěj Vovsík a tomu se povedlo díky zastíněnému výhledu gólmana prostřelit. Do šance se dostal také Adam Rauš, ale tomu štěstí v dnešním utkání ne=přálo a ani jednou se mu nepovedlo Hambálka prostřelit. Ačkoliv některé ze střel gólové byly. Oba týmy jezdily tam a zpět a ani jeden z nich se nemohl usadit v útoku. Když byl v čase 58:04 vyloučený hostující Jenčovský, tak si Michal Broš vzal oddechový čas. Všichni domácí hráči doufali, že se jim povede vsítit branku, ale to se jim nepovedlo a na řadu přišlo prodloužení.

Většina prodloužení se hrála ve čtyřech hráčích na obou stranách. Přičemž oběma celkům se povedlo dostat do šance. Největší z nich se se povedla Vodlanovi, ale Pulda jeho pokus dokázal vychytat a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. Již v první sérii šli hosté do vedení, když se prosadil Michal Koštoval. Až ve čtvrté sérii se povedlo prosadit domácímu Tomáši Vandasovi. Do konce páté série další branka nepadla a tak se jela šestá. To už bylo buď a nebo. Hostující Luka Vodlan nájezd proměnil. Domácímu Vandasovi se to už nepovedlo a hosté tak zvítězili zásluhou Vodlana.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Den po vyhraném zápasu vždycky bývá těžký naladit se do nějakého toho módu a znovu se porvat o ty body. Což se tedy ukázalo první třetinu. Víceméně celý zápas jsme tahali za kratší konec a Liberec byl lepší, důraznější, rychlejší. Jsme rádi za bod, v nájezdech sice visel ještě jeden, ale celkově z toho víkendu čtyři body jsou fajn.

Radek Lobo (Bílí Tygři Liberec): Těžké utkání, Jihlava byla velice kvalitní soupeř. Malé hřiště pro nás bylo nezvyk, na takovém jsme snad ještě nehráli. Bojovné utkání z obou stran, rozhodovaly prohrané boje a nevyužitá přečíslení. Myslím si, že to vyrovnání po 60 minutách bylo zasloužené a že ty nájezdy už jsou pak vždycky buď a nebo.