5:1
(2:1, 0:0, 3:0)

Klapicův gól nestačil. Junioři prohráli v Litvínově 1:5

30.09.2022 / Barbora Kaftanová, Tomáš Lysý

Junioři se v pátek 30. září vypravili do Litvínova, kde nastoupili k zápasu na ZS Ivana Hlinky. Ve 3. minutě poslal Duklu do vedení forvard Andrej Klapica, který z mezikruží překonal Kliku. Toto však byla jediná branka jihlavského celku. Od 12. minuty už padaly branky zásadně na straně domácích. Rozhodující gól vsítil v čase 12:40 Jaroslav Bistřický, který překonal Maláče minutu po prvním gólu Litvínova. Červenožlutým hokejistům už se vyrovnat nepodařilo a v Litvínově prohráli 1:5.

30.09.2022 17:30, DHL Extraliga juniorů - 9. kolo

HC VERVA Litvínov

Klika – Werner, Janda, Vyhlídal, Hocelík, Bystřický, Hora – Beran, Vopat (C), Ščislák, Skuhrovec, Slavík (A), Postl, Bednařík, Danielčák, Špaček, Ekrt, Svoboda
5

HC Dukla Jihlava

Maláč – Ludvík, Chvátal, Matějíček, Číhal, Vovsík (C), Šabatka, Vandas – Bulík, Pavelec, Sojka, Jungvwirth, Kravec (A), Rauš (A), Báťa, Peš, Modl, Broš, Klapica, Straka
1
Branky a nahrávky: 12. Svoboda (Vopat, Ekrt), 13. Bystřický (Postl, špaček), 45. Danielčák (Skuhrovec), 59. Skuhrovec (Danielčák, Bystřický), 59. Ekrt (Svoboda, Beran) – 3. Klapica (Sojka, Bulík). Rozhodčí: Čáp, Zeliska – Špůr, Thuma. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 105. Střely na branku: 36:28. Průběh utkání: 0:1, 5:1.

Průběh utkání

V první třetině začali aktivněji domácí, Maláč však všechny úvodní pokusy Litvínova pochytal. Ve třetí minutě otevřeli skóre hosté z Jihlavy: Daniel Pavelec připravil střeleckou pozici Martinovi Matějíčkovi, který vstřelil první branku zápasu – 0:1. Litvínov se rychle vzpamatoval díky přesilové hře, ve které se dokázal na Jihlavu dotáhnout. Tadeáš Svoboda vystřelil s pomocí Jana Vopata, který mu poslal přesnou přihrávku na levou stranu hřiště – 1:1. Otočka byla dokonána o minutu později, kdy od modré čáry přesnou ranou dokázal Maláče překonat Jaroslav Bystřický – 2:1.

Do druhé třetině vstoupili aktivněji hosté, nicméně srovnat se jim nepodařilo. Domácí reagovali na tlak hostů oddechovým časem a naopak si dokázali vypracovat několik příležitostí. Největší šanci spálil David Skuhrovec, když nedokázal proměnit průnik sám na brankáře. Ve druhé třetině jsme tedy neviděli ani jeden gól.

Aktivnější ve třetí třetině byli již suverénně domácí. Ve 45. minutě se po levé straně hřiště protáhl Tim Danielčák a bekhendovým blafákem překonal Maláče – 1:3. Tlak Litvínova pokračoval, ale Vyhlídal nastřelil břevno. Jihlava se snažila výsledek zvrátit, odvolání brankáře však nepomohlo a David Skuhrovec vyžil prázdné klece – 1:4. Poslední brankou byla akce Jana Ekrta a Svobody, kteří hezkou kombinací zasadili Jihlavě finální úder – 5:1.