2:1
(1:0, 0:1, 1:0)

Skvělá práce. Po výhře nad Plzní zdolala juniorka i Spartu

08.10.2022 / Tomáš Lysý

Jihlavští junioři mají za sebou další cenné a ubojované vítězství. Po skolení mistrovské Plzně 3:2 se o den později utkali s pražskou Spartou. Do vedení šla Dukla v osmé minutě zásluhou Davida Straky, ovšem Pražané na konci druhé třetiny srovnali ex-jihlavským útočníkem Andrejem Fábrym. Rozhodující slovo měla ale Jihlava o opět David Straka, který na začátku třetí části vstřelil vítěznou branku. Protože opora v brankovišti Filip Maláč další gól neinkasoval, zvítězila Dukla 2:1 a bere z dvojzápasu šest bodů!
08.10.2022 12:00, DHL Extraliga juniorů - 12. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Ludvík, Chvátal, Šabatka, Číhal, Vovsík (C), Tomšík, Vandas – Bulík, Pavelec, Sojka, Jungwirth, Kravec (A), Rauš (A), Báťa, Peš, Modl, Broš, Klapica, Straka
2

HC Sparta Praha

Artsatbanov – David, Tůma, Ducháč (C), Böhm, Červenka (A), Horáček, Pavlák – Fábry, Odehnal, Křišťan, Mácha, Senčák, Hrabík, Vašíček, Hrabovetskyi, Novák, Stepanchuk, Bareš (A), Žmola
1
Branky a nahrávky: 8. Straka (Vovsík), 43. Straka (Broš, Číhal) – 39. Fábry (Hrabík, Senčák). Rozhodčí: Ondráček, Vrba - Komínek, Smetková. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. Diváci: 129. Střely na branku: 26:35. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Průběh utkání

Před další slušnou návštěvou na Zimním stadionu v Moravských Budějovicích šla Dukla do vedení již v osmé minutě, kdy střeleckou formu potvrdil David Straka. Někdejší hráč mládeže Sparty vstřelil proti svému bývalému týmu čtvrtý gól v sezoně a na dlouhou dobu se jednalo o branku poslední. Nic na tom nezměnily ani dva tresty v závěru třetiny.

Ve druhé části se Jihlavští ubránili hned třem oslabením, aby v polovině sedmatřicáté minuty mohli navýšit svůj stav. Za sekání kapitána Ducháče bylo proti Pražanům nařízeno trestné střílení, které ale domácí nevyužili. Přišel tak trest z hole hráče, který měl také zkušenosti s opačným táborem. Andrej Fábry, jenž působil v Jihlavě až do dorosteneckého věku, minutu a půl před odchodem do kabin srovnal na 1:1.

Vyrovnaný stav ve třetí části dlouho nevydržel. Sparťané si nedali pozor na disciplínu a po přihrávce Josefa Broše se podruhé v utkání prosadil David Straka. Jak se později ukázalo, šlo o branku vítěznou, jelikož gólman Dukly Filip Maláč za svá záda pustil pouze jeden z pětatřiceti puků. Jihlava tak završila podařený dvojzápas, kdy si po mistrovské Plzni smlsla i na Spartě a tabulkou poskočila výrazně výše.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Hodnocení zápasů proti Plzni a Spartě spojím dohromady v některých základních bodech. Oba zápasy byly upracované a ani v jednom jsme nebyli výrazně lepší, než soupeř. Skóre mohlo být v obou zápasech klidně opačné. Na naší stranu se přiklonilo domácí prostředí. Na zimním stadionu v Moravských Budějovicích se nám líbí. Máme tam domácí zázemí a ledová plocha tam je stejně malá jako ta, na které v Jihlavě trénujeme. Je tedy zásadní, že podmínky v zápasech máme podobné jako na tréninku. Rád bych zmínil i diváckou kulisu a zájem lidí, protože jsme pro ně novou věcí ve městě. Od lidí cítíme hrozně dobré prostředí a cítíme se mezi nimi dobře. To jsou věci, které fungují, jelikož jsme v Moravských Budějovicích hráli čtyřikrát, třikrát jsme vyhráli a jen jednou prohráli na nájezdy, takže jsme neprohráli v základní hrací době a budeme se snažit to takto táhnout co nejdéle. Kluci se totiž díky atmosféře okolo vybičují k lepším výkonům, než třeba na zimácích venku. V obou dvou zápasech jsme předvedli spoustu dobrých věcí, na kterých makáme, které po hráčích chceme a které bychom chtěli zautomatizovat tak, aby patřily do našeho playbooku. Na druhou stranu jsme v utkáních měli spoustu horších věcí - zaváhání a blikanců, z nichž některé soupeři potrestali a některé naštěstí ne i díky výbornému výkonu gólmana. Spoustu nebezpečných situací uhasili i hráči nebo poslední obránce, který výborně vyřešil situaci soupeře dva na jednoho. Bylo složité najít cestu k vítězství, proti si ukážeme v tomto týdnu pár věcí ze zápasu na videu a pár věcí budeme znovu pilovat na ledě, abychom se posouvali a abychom mívali světlých okamžiků v utkání více, než těch opačných.