1:6
(0:1, 1:4, 0:1)

Junioři rozdrtili Kometu na jejím ledě 6:1

24.09.2022 / Matouš Vojáček

V sobotu 24. září vyrazili jihlavští junioři do Brna. Tam v rámci 8. kola extraligy juniorů nastoupili proti domácímu celku HC Kometa Brno. První branku zařídil v čase 17:59 David Straka, ten se v zápase prosadil ještě ve 34. minutě. Gólovým střelcem byl také asistence kapitána Matěj Kravec, přičemž právě jeho gól byl ten rozhodující. Pozadu nezůstal ani bek Lukáš Číhal. V čase 32:54 se ještě Kometě povedlo vsítit kontaktní branku, ale to už jim příliš platné nebylo, protože Dukla znovu odskočila. První branku sezony se podařilo vsítit také Šimonu Báťovi. Ten tak uzavřel skóre na konečných 6:1.

24.09.2022 12:30, DHL Extraliga juniorů - 8. kolo

HC Kometa Brno

Kavan (34. Maleček) – Eich, Ulbricht, Bůžek, Svoboda, Němec, Fajmon (A), Řehák (C) – Cakl, Bělohlav, Bárta (A), Horký, Rakus, Masař, Otava, Boltvan, Šantora, Horváth, Sedláček (A), Nesvadba
1

HC Dukla Jihlava

Maláč – Číhal, Vovsík (C), Chvátal, Ludvík, Šabatka, Matějíček, Vandas – Pavelec, Bulík, Sojka, Kravec (A), Rauš (A), Báťa, Peš, Modl, Broš, Klapica, Straka, Jungwirth
6
Branky a nahrávky: 34. Masař (Ulbricht) – 18. Straka (Pavelec, Chvátal), 24. Kravec, 33. Číhal (Klapica), 34. Straka, 39. Jungwirth (Báťa, Rauš), 50. Báťa (Jungwirth). Rozhodčí: Skopal, Ondráček - Roupec, Smetková. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 36:38. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:6.

Průběh utkání

Brňané vstoupili do utkání lépe, byli aktivnější a Jihlavu nepouštěli do zakončení. Sami si však dlouho dobrou příležitost na otevření skóre nevypracovali. To až po polovině periody. Denis Bárta nabral rychlost u mantinelu, dostal se do útočného pásma a svou střelu mířil na zadní tyč. Maláč s problémy vyrazil puk před sebe a musel po něm rychle skočit, jelikož k dorážce se blížil Fajmon. Jihlavští vytěžili z mála útočných akcí maximum. V závěru třetiny se totiž prosadil David Straka, jenž střelou z levého kruhu pro vhazování překonal Kavana - 0:1.

Druhá třetina rozhodla o osudu celého utkání. Už po třech minutách hosté vedli o dvě branky, když Matěj Kravec překonal Kavana střelou pod vyrážečku - 0:2. Po polovině utkání už to bylo o tři góly. Hra byla stažena u Kavanovy branky. Puk doputoval na modrou čáru k Lukáši Číhalovi, jenž prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 0:3.

Brno se z inkasovaného gólu rychle oklepalo. Patrik Ulbricht vyslal přihrávkou do samostatného úniku Jakuba Masaře, který hostujícího brankáře prostřelil mezi betony - 1:3. Tento stav však trval pouze několik vteřin. Prakticky ihned po vhazování se totiž prosadil David Straka - 1:4. Ten svým druhým gólem vyhnal Kavana z branky. Ani Maleček však nezastavil jihlavské útočníky. Těsně před druhou sirénou jej nechytatelně prostřelil z mezikruží Jonáš Jungwirth - 1:5.

Třetí třetina už přinesla jen jednu braku. Maleček ještě vyrazil střelu Jungwirtha, ale na následnou dorážku Šimona Báti už neměl nárok - 1:6. Brňané se ještě pokusili se skóre něco udělat. Lukáš Eich se prodral přes brankoviště až k pravé tyčce, ale Maláče nepřekonal. Skórovat mohl i Ondřej Cakl, který zůstal zapomenutý před brankou, jenže ani on druhou branku Brna nepřidal. Z vítězství se tak radovali hráči z Vysočiny.

Ohlasy trenérů

Jan Zachrla (Kometa Brno): Porazili jsme se vlastními chybami, které nemají v extralize juniorů co dělat. Předvedli jsme věci, po kterých jsme nabídli soupeři góly na podnose a ten toho využil. Pak už s tím zápasem nešlo nic dělat.

Michal Broš (Dukla Jihlava): Po posledních dvou zápasech, ve kterých jsme nevstupovali dobře do utkání, jsme se snažili soustředit na první třetinu. Plán nám celkem vyšel. Bylo tam deset minut, kdy měla Kometa územní a střeleckou převahu, ale ty situace byly tak nějak kontrolované. Dali jsme tam jeden vedoucí gól před koncem a ten určil ráz dalšího průběhu. Druhá třetina ten zápas rozhodla. Jeden náš gól byl vyloženě šťastný, ale bylo tam hodně věcí, na kterých pracujeme. Jsem rád, že jsme poprvé na Kometě vyhráli od doby, kdy jsem přišel na Duklu.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie