1:7
(1:0, 0:2, 0:5)

Juniory rozdráždil první gól Olomouce, soupeři poté nasázeli sedm branek

14.10.2022 / Štěpán Navrátil

Na první gól zápasu DHL extraligy juniorů mezi Olomoucí a Jihlavou se čekalo do poslední minuty první třetiny, kdy domácí Mora využila přesilovou hru. Obdržený gól Duklu zdravě naštval a poté existovalo na ledě jen jedno družstvo - Jihlava! Svěřenci Michala Broše a Mariana Moravy na začátku druhé třetiny otočili stav díky dělníkovi ledu Davidu Strakovi a Davidu Bulíkovi. Ve třetí části mezi 46.-51. minutou se Jihlava prosadila hned čtyřikrát! Trefili se Adam Rauš, Jonáš Jungwirth, Daniel Pavelec, Marek Chvátal a parádní kanonádu Dukly uzavřel v závěru svým druhým gólem v utkání Daniel Pavelec. Oba týmy si v závěru nic nedarovaly a bylo k vidění hodně potyček, to ale nic nezměnilo na skutečnosti, že Jihlava deklasovala soupeře poměrem 7:1!
14.10.2022 17:30, DHL Extraliga juniorů - 13. kolo

HC Olomouc

Nowak – Panáček, Sedláček, Kočí, Groch, Tomiga, Galvas, Drábek – Tomeček (A), Janech, Kusak, Hradil, Havel, Belan, Lichner, Matašovský, Kučera (C), Fasner (A), Kuchta, Ruda
1

HC Dukla Jihlava

Maláč – Ludvík, Chvátal, Šabatka, Číhal, Vovsík (C), Tomšík, Vandas – Bulík, Pavelec, Sojka, Jungwirth, Kravec (A), Rauš (A), Báťa, Peš, Modl, Broš, Klapica, Straka
7
Branky a nahrávky: 20. Hradil (Matašovský, Kučera) – 21. Straka (Bulík, Broš), 27. Bulík (Modl, Peš), 46. Rauš (Sojka), 48. Jungwirth (Báťa, Chvátal), 49. Pavelec (Sojka, Peš), 51. Chvátal (Sojka, Peš), 57. Pavelec (Straka, Chvátal). Rozhodčí: Maršálek, Grygera – Otáhal, Kráľ. Vyloučení: 10:9, navíc Havel a Ruda (oba OLO) - Číhal a Vovsík (oba JIH) 5 minut a do konce utkání za bitku. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 41. Střely na branku: 17:39. Průběh utkání: 1:0, 1:7.

Průběh utkání

Do úvodní periody skočili aktivněji hosté. V páté minutě se dostal k dobré střele z pravého kruhu Hynek Peš, jehož pokus však mířil mimo. V polovině třetiny se Jihlavští prosadili, nicméně gólu bylo zcela jasně dosaženo rukou, a proto se stav utkání neměnil. Branky se nakonec dočkali domácí, když v přesilové hře dvanáct vteřin před sirénou skóroval šikovnou tečí Radim Hradil. Kohouti tak šli po dvaceti minutách do kabin za stavu 1:0.

Prostřední dějství se odehrávalo podle odlišného scénáře. Již po 51 vteřinách od úvodního buly bylo vyrovnáno. David Straka se dostal k odraženému kotouči jako první a pohotově poslal puk za záda bezmocného Nowaka. Domácí srážela nedisciplinovanost. Jen za druhou třetinu pykali hned čtyřikrát. Jihlavští se dostávali více do hry a dokázali toho také využít. Ve 27. minutě poslal hosty do vedení David Bulík. Až do přestávky se nikdo jiný mezi střelce nezapsal, a tak si Jihlavští po konci periody odnášeli jednobrankové vedení.

Poslední část byla čistě v podání hostujících. Jihlavská Dukla dokázala skórovat za necelých pět minut hned čtyřikrát. Od branky Adama Rauše uběhly přesně dvě minuty, když se prosadil také Jonáš Jungwirth. Za další tři minuty se do listiny střelců zapsali také Daniel Pavelec a Marek Chvátal. První jmenovaný vsítil svou druhou branku v čase 56:28. Jihlavští tak pátým gólem ve třetí třetině dovršili stav utkání na konečných 7:1 pro hosty.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Máme za sebou divoký, ale důležitý zápas. Myslím si, že jsme od začátku byli lepší na puku. Dostali jsme z ničeho první gól těsně před koncem třetiny, ale říkali jsme hráčům, že způsob hry, který předvedli, a trpělivost, povede k vítězství. Ve druhé části jsme se dostali více do hry. Zápas byl divoký, občas byly k vidění ostřejší zákroky. Bylo nutné udržet osobní zodpovědnost a disciplínu, což se nám moc nedařilo, ale ve finále nám góly napadaly ve třetí třetině.