1:5
(0:2, 0:1, 1:2)

Junioři porazili i Zlín a v tabulce jsou třetí

15.10.2022 / Adam Čuba

Úspěšný víkend mají zasebou junioři Jihlavy, po pátečním vítězství v Olomouci 7:1, dokázali získat tři body i v sobotu ve Zlíně. Po první třetině vedli jihlavští mladíci 2:0. Po druhé části již byl jejich náskok třígólový. Hráči Dukly se nakonec radovali z výhry 5:1. Třemi kanadskými body k tomu přispěl Jonáš Jungwirth.
15.10.2022 12:00, DHL Extraliga juniorů - 14. kolo

Berani Zlín

Málek (46. Synek) – Burian, Nábělek (C), Hamrla, Špaňhel, Zavřel, Velikovský, Kráčalík – Kaláč, Tomek, Babulík, Holba, Dědek, Urban, L. Heš (A), Marek, Laciga, Čechmánek, Ramert
1

HC Dukla Jihlava

Maláč – Vandas, Chvátal, Číhal, Ludvík, Vovsík, Šabata, Tomšík – Báťa, Modl, Klapica, Jungwirth, Pavelec, Rauš, Kravec, Peš, Bulík, Broš, Sojka, Straka
5
Branky a nahrávky: 49. Čechmánek (Zavřel, Laciga) – 4. Peš (Jungwirth, Chvátal), 19. Vandas (Báťa, Jungwirth), 24. Broš (Pavelec, Straka), 46. Jungwirth (Broš, Chvátal), 52. Modl (Pavelec, Rauš). Rozhodčí: Vaněk, Čuňočka – Vašíček, Blažek. Vyloučení: 9:5. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 26:31. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5.

Průběh utkání

Hostující hráči vstoupili do zápasu o kus lépe. Už po dvou minutách se do výtečné šance po zmatku ve žlutomodré obraně dostal Daniel Pavelec, jenž ale před prázdnou brankou nedokázal zkrotit neposlušný kotouč. Jihlavu to každopádně nemuselo vůbec mrzet, uběhla další minuta a Dukla už vedla. Dobrou prácim odvedl nahrávající Jonáš Jungwirth, nejproduktivnější junior celku z Vysočiny, Hynek Peš už měl práci jednoduchou - 0:1! Berani se osmělili ve druhé polovině úvodní dvacetiminutovky, žádnou větší příležitost si však vybojovat nedokázali. Snad jen střely od modré, které vyslali Adam Hamrla nebo Matěj Zavřel. Ve slušné pozici byl i Adam Laciga, jenž po přejetí do pásma zkusil stahovačku, jenomže proti kompaktní obraně Dukly si vylámal zuby. Rozhodčí v zápase rozdali poměrně hodně trestů, ten první přišel v 17. minutě a hned byl potrestán! Na trestnou lavici usedl Richard Marek, aktivní obránce Tomáš Vandas se napřáhl na modré a naprosto přesně trefil, Tomáš Málek byl bez šance. Do kabin se tak šlo za stavu 0:2 pro hosty.

Ve 2. třetině se hrálo v podstatě pořád v nevyváženém počtu, sudí rozdali celkem 14 dvouminutových trestů. Speciální týmy byly velikou zbraní Dukly, která nejen, že dokázala využít vlastní početní výhody, ale také výtečně bránila oslabení. Právě z přesilovky přišel gól na 3:0. Josef Broš v nepříliš typické kombinaci vjel do pásma a doklepl vlastní střelu za bezmocného brankáře ve žlutém dresu. Ševci se v podstatě trápili, nenakopla je ani řada vyloučení v soupeřově týmu, spíše naopak. Zlínští se snažili, ne že ne, ale zkušená Jihlava dnes dominovala snad ve všech herních disciplínách. V jediné lepší šanci byl rychlonohý Martin Holba pronikající pravým křídlem, nicméně ani tato šance gólem neskončila.

Závěrečnou část hry zahájili ševci přesilovkou, ve které nebyli ke skórování vůbec daleko! Adam Hamrla hned v první minutě dostal puk na střelu z první, dorážel ještě Matyáš Dědek z kruhu a Jakub Čechmánek v brankovišti. Zaskvěl se, ale jistý Filip Maláč. Ve 45. minutě se Dukle naskytla výtečná možnost - přesilovka 5 na 3. Hostující realizační tým zareagovat timeoutem a vyplatilo se! Útočící pětka rozvinula kombinaci, Jonáš Jungwirth dokázal na pravé tyči zpracovat a dopravit kotouč do sítě. Tomáš Málek toho měl tak akorát dost a přenechal své místo Tobiáši Synkovi. Berani se přeci jen dočkali čestného úspěchu. V početní výhodě se napřáhl Matěj Zavřel, puk hostujícímu gólmanovi vypadl a důrazný Jakub Čechmánek doklepl kus černé gumy do sítě. Na stíhací jízdu už ale bylo pozdě. Dukla navíc za nějaké 3 minuty odpověděla, Jakub Modl se vytočil zpoza brány, překvapil Tobiáše Synka, jenž ani nestihl zareagovat a přesně trefil. Do konce utkání se mimo jednu nastřelenou tyč zlínské branky už neudálo víceméně nic.

Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček (PSG Berani Zlín): Dnes jsme uzavřeli první čtvrtinu základní části a v mých očích je Jihlava nejlepší soupeř, jakého jsme zatím potkali. Hrají v podstatě dospělý hokej. Oproti nám mají starší, zkušenější mužstvo, jejich herní kvalita je na vysoké úrovni. Hrají rychlý, bruslivý hokej, do těla. Ten tým nemá slabinu. Navíc výborný gólman. Kluci dnes podali výkon na hranici svých momentálních možností, ale proti takovému soupeři se těžko prosazuje. Kdyby jsme tak jako dnes hráli včera, tak jsme vyhráli. Zápas s Kometou nás hodně mrzí. Jihlavě nezbývá než gratulovat, klobouk dolů.

Michal Broš (Dukla Jihlava): Těžký zápas. Tak nějak jsme se báli toho včerejšího výsledku, jít do utkání s výhrou 7:1 v zádech není jednoduché. My jsme na to apelovali, aby nedošlo k nějakému podcenění, horšímu začátku. Bylo, ale vidět, že jsme k tomu přistoupili správně, už od první třetiny jsme utahovali šrouby. Nějaké góly nám tam spadly hned, takže se nám hrálo líp. Pak už šlo jenom o to nic nepodcenit, aby se soupeř nedotáhl. Borci to odehráli tak, jak si to představujeme. Pro trenéry je tohle jednoduchý zápas.