2:4
(0:1, 1:1, 1:2)

Skvělá práce. Junioři skolili Třinec i na jeho ledě a vyhráli popáté v řadě

21.10.2022 / Šárka Kolková

Úvodní zápas druhé čtvrtiny soutěže zavál Duklu do Třince, kde se na konci první třetiny ujala trefou Marka Chvátala vedení. Oceláři sice ve 22. minutě srovnali, ale za 71 sekund později Jihlavští opět vedli trefou kapitána Matěje Vovsíka. Domácím se povedlo ještě jednou vyrovnat ve 45. minutě. Jenže červenožlutí našli opět odpověď. Za minutu a čtvrt se trefil Adam Rauš a stejný hráč za okamžik dal svým spoluhráčům klid na hokejky dvoubrankovým náskokem. Dukla se tak dotáhla na druhé Vítkovice, oba týmy mají stejný počet 28 bodů a v sobotu 22. října od 13:30 budou hrát proti sobě!
21.10.2022 18:00, DHL Extraliga juniorů - 15. kolo

HC Oceláři Třinec

Král – Kareš, Kremnický, Pospíšil, Andrle, Buják, Hrůzek, Volas – Ullrych, Pánek, Hlávka, Šutý, Cedzo, Spěváček, Gerych, Tomiczek, Holinka, Šotkovský, Moškoř, Jobánek
2

HC Dukla Jihlava

Maláč – Ludvík, Šabatka, Chvátal, Vovsík, Tomšík, Matějíček, Vandas – Pavelec, Bulík, Sojka, Kravec, Rauš, Báťa, Peš, Modl, Broš, Klapica, Straka, Jungwirth
4
Branky a nahrávky: 22. Holinka (Gerych), 45. Šotkovský (Tomiczek, Pánek) – 20. Chvátal (Straka, Matějíček), 23. Vovsík (Pavelec, Modl), 47. Rauš (Modl, Šabatka), 49. Rauš (Modl, Pavelec). Rozhodčí: Koziol, Rapák – Bartek, Peluha. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 54. Střely na branku: 35:35. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4.

Průběh utkání

Hosté začali aktivně. Král musel hned v samotném úvodu zasahovat, ale na Peše vyzrál. Velkou šanci měl Sojka, jenž se ve čtvrté minutě tlačil před bránou, ale ani on se netrefil. Na druhé straně se naopak snažil Spěváček. Z mezikruží ostře vystřelil, ale Maláč zasáhnul právě včas. Ještě Gerych nebezpečně dotíral, ale i to si hosté pohlídali. Nakonec se trefil Marek Chvátal, jenž patnáct vteřin před první přestávkou zametl puk pod betony gólmanovi domácích.

Na začátku druhé třetiny do toho domácí pořádně šlápli. Ve dvacáté druhé minutě se zjevil před bránou Miroslav Holinka, který zametl puk pod betony Maláče a vyrovnal. Ale tento stav dlouho nevydržel. O minutu později udeřili hosté. Matěj Vovsík si všimnul, že Král vyjel z brány, když zabránil jeho kolegovi Pavelcovi ve skórování. Král jeho šanci zmařil, ale na kapitána hostů už byl krátký. Střelecky aktivní byla hlavně Dukla, ale ta si na maskovaného muže Třince zatím nepřišla. Oceláře trápila koncovka.

Oceláři na začátku poslední třetiny přidali. Výrazně hráli vepředu, nebáli se osobních soubojů. Zvrat nastal ve čtyřicáté páté minutě, když Ondřej Šotkovský se dostal do prostoru v mezikruží. Neváhal vystřelit a zakončil pod břevno. Ale Oceláři poté zápas zahodili ve chvíli, kdy udělali individuální chybu. Adam Rauš ve čtyřicáté sedmé minutě využil toho, že Král byl mimo brankoviště a zakončil z levého kruhu do prázdné brány. Jihlavský střelec udeřil podruhé ve devětačtyřicáté minutě. Tentokrát Adam Rauš vymáchal brankáře domácích v předbrankovém prostoru. Oceláři podruhé v řadě prohráli, naopak Dukla zapsala pátou výhru v řadě.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Začátek utkání se nám nepovedl. Soupeř byl aktivní. V první třetině jsme dokázali dostat do hry později. Jihlavští byli silnější na puku a v osobních soubojích, z kterých vyplynuly naše chyby a jejich šance. Dvakrát jsme srovnali, ale hodně rychle jsme inkasovali. V takovém zápase se to nedá otočit.

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Je to cenné vítězství. Musím říct, že dnes mám radost z výkonu. Třinec je TOP mužstvo, které má plno rychlých a šikovných hráčů. Dovedou soupeři nasázet mraky gólů, když mají svůj den. Jakékoliv zaváhání dokážou potrestat. Proti Třinci to nejde odehrát bez nějakých šancí. Dnešní výkon byl přesně takový, jaký jsme si přáli v nejlepších snech. "Kustod Jihlavy Jaromír Číhal: Prostě jsme dobrý a jedem!" (pozn. red.) Vnitřně jsem byl přesvědčen, že to dobře dopadne.