4:1
(1:0, 0:0, 3:1)

Napošesté už to nevyšlo. Junioři nestačili na Vítkovice

22.10.2022 / Natálie Poláčková

Po velice povedených pěti zápasech se junioři Jihlavy vypravili do Vítkovic. Ačkoliv se domácí dostali v první třetině do vedení, tak byl celý zápas velice vyrovnaný a sedm minut před koncem zápasu se povedlo srovnat jihlavskému útočníkovi Šimonu Báťovi. Poté však Vítkovice využily hned dvou přesilovek za sebou a rozhodli o vítězství, které v závěru potvrdily gólem do prázdné.
22.10.2022 13:30, DHL Extraliga juniorů - 16. kolo

HC Vítkovice Ridera

Irgl – Fibigr, Chaloupka, Puchala, Bialy, Kalandra, Prčík, Bystroň, Smolka – Chlán, Milata, Vehovský, Štiak, Krčmarský, K. Macias, Kubík, Glas, Přibyl, Slusarczyk, Kotásek
4

HC Dukla Jihlava

Pulda – Vovsík, Chvátal, Šabatka, Ludvík, Matějíček, Tomšík, Vandas – Bulík, Pavelec, Sojka, Jungwirth, Kravec, Rauš, Báťa, Peš, Modl, Broš, Klapica, Straka
1
Branky a nahrávky: 17. Milata (Chlán, Macias), 55. Glas (Vehovský, Bystroň), 58. Přibyl (Kotásek, Prčík), 60. Macias (Prčík) – 53. Báťa (Jungwirth, Šabatka). Rozhodčí: Obadal, Cabák – Gančarčík, Axman. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 156. Střely na branku: 31:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

Průběh utkání

Zpočátku třetiny se na puku držela Jihlava, která během prvních tří minut hned několikrát prověřila Irgla. Dukle se naskytla příležitost prosadit se v přesilové hře, ale kotouč končil pouze na Irglovi nebo tyčkách. V 9. minutě si první přesilovku vyzkoušely také Vítkovice. Matějíčkovo nedovolené bránění také nepotrestaly. V čase 12:41 byl vyloučen Broš, ale domácí si početní výhody příliš neužili, protože třináct vteřin poté byl vyloučen také domácí hráč. Poté, co byly oba týmy na ledě v pěti, tak se k puku dostal Chlán. Jeho pokus zastavil Pulda. Puku se znovu ujal Chlán, který si u vzdálenější tyče přesně našel Martina Milatu. Ten poslal vymetl horní růžek branky Pavla Puldy. Jihlavští hráči se snažili vyrovnat, ale Irgl se nenechal prostřelit.

Hned v prvních deseti vteřinách se domácí dostali do šance, Pulda však puk vyrazil. V čase 25:50 se Jihlava před Irglem ocitla ve větší šanci. Bulík namířil puk na Irgla, dorazit ho chtěl ještě Rauš, ale ani tomu se to nepodařilo. Po několika minutách přehazování puku se znovu do šance dostala Jihlava. Halou se rozeznělo zvonění tyčky po Pešově střele. Tři minuty po něm se do velké šance dostal Jungwirth, který se neohroženě vrhl do pásma. Ještě před tím, než narazil na obranu, tak stihl vystřelit, puk nakonec minul klec. Domácí se také usadili v pásmu, jihlavští hráči jim bránili ve střelách. Ještě 42 vteřin před koncem druhé třetiny měli jihlavští hráči šanci na početní výhodu. Po několika střelách, které vyrazil Irgl, hru přerušila tyčka.

Po vyloučení domácího Kubíka se Dukla držela na puku, ale ke střele se nedostala. Poté, co Vítkovice držely Duklu v pásmu se k puku dostal Peš. Ten vystřelil, ale jeho pokus znovu kryly jen tyče. Domácí se stále snažili navýšit své vedení. Glas od toho po střele od modré nebyl daleko, ale Pulda kotouč viděl. V čase 52:29 závaru před bránou Irgla využil Šimon Báťa a srovnal tak chod zápasu. Přišlo vyloučení Matějíčka, po kterém se domácí nakonec přeci jen radovali. Vehovský přihrál ke kruhu na Sebastiana Glase a ten znovu zajistil vedení pro svůj tým. Broš na puku mířil mimo klec. Za podrážení byl vyloučený Báťa a domácí pouze deset vteřin poté odskočili na dvoubrankové vedení. Matěj Přibyl z levého kruhu poslal puk za Puldu. Jihlavský celek už neměl co ztratit a Pulda tak odjel na střídačku. Do opuštěné klece se trefil Krzysztof Macias, který předjel bránícího Matějíčka a pro svůj tým tak pojistil výhru.