6:4
(1:1, 4:2, 1:1)

Junioři nasázeli Mountfieldu šest branek a zařídili tak tři body

29.10.2022 / Andrea Nováková

Ačkoliv domácí celek inkasoval branku již v první minutě zápasu, ta se nevzdali. Ještě v první periodě se jim povedlo srovnat. Největší střelecké hody přišly ve druhé třetině, když se postupně prostřídalo hned několik střelců. Rozhodující brankou byla ta z hokejky domácího kapitána Matěje Vovsíka, který vymetl růžek Žalčíkovi branky.
29.10.2022 12:00, DHL Extraliga juniorů - 18. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Vovsík, Chvátal, Šabatka, Ludvík, Matějíček, Tomšík, Vandas – Bulík, Pavelec, Sojka – Klapica, Kravec, Rauš – Coufal, Peš, Báťa – Broš, Klapica, Straka
6

Mountfield HK

Žalčík – Havlíček, Táborský, Pelda, Hrbek, Hušek, Boukal – Klíma, Král, Matěj Beneš – Moravec, Vencl, Novotný – Giesl, Idžan, Prášek – Michal Beneš
4
Branky a nahrávky: 13. Ludvík (Bulík, Straka), 21. Peš (Coufal, Báťa), 21. Rauš (Šabatka, Pavelec), 35. Pavelec (Rauš), 37. Vovsík (Coufal, Peš), 56. Kravec (Matějíček, Tomšík) – 1. Prášek (Novotný, Boukal), 23. Moravec (Klíma, Král), 33. Matěj Beneš (Havlíček, Michal Beneš), 57. Idžan (Matěj Beneš, Michal Beneš). Rozhodčí: Pilný, Květoň – Rampír, Bohuněk. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 98. Střely na branku: 37:33. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:3, 6:3, 6:4.

Průběh utkání

V úvodní třetině jsme se dočkali branky již po 57 vteřinách. Z první střely Hradce se prosadil Jaroslav Prášek a Maláč musel puk lovit za svými zády. Po vstřeleném gólu měl Mountfield další šance, se kterými si Maláč bez problému poradil. Domácí Jihlava svými pokusy zaměstnávala hostujícího gólmana Žalčíka, ale ten byl pozorný a za svou brankovou čáru nenechal proklouznout jediný kotouč. Až ve 13. minutě se Dukle podařilo překonat Žalčíka, když od modré čáry vystřelil Jan Ludvík. Jihlavu tato vyrovnávací branka nakopla a hráči se drali do dalších šancí. První třetina další gól nepřinesla a do šaten se šlo za vyrovnaného stavu 1:1.

Stejně jako v první periodě jsme viděli rychlou branku tak v prostřední části tomu nebylo jinak. Po 19 vteřinách od zaznění sirény se prosadil domácí útočník Hynek Peš a poprvé v zápase poslal svůj tým do vedení. Na svého spoluhráče rychle navázal Adam Rauš, který v čase 20:35 dokázal stečovat střelu Štěpána Šabatky. Hradec však nesložil zbraně a snažil se o kontaktní branku. To se hostům povedlo ve 23. minutě, když Petr Moravec vymetl pavučinku z horního růžku brány, kterou střežil Maláč. Ve druhé třetině jsme viděli první vyloučení, a to na straně hostů, když byl za hákování vyloučen Adam Hušek. Toto oslabení se podařilo Mountfieldu zvládnout. Po chvíli přišlo vyloučení na straně domácím a nyní měl Hradec možnost ukázat svou přesilovku. Dukla oslabení také zvládla. Přišlo druhé vyloučení na straně domácích, a to už hosté potrestali. Rychlý přesilovkový gól a také vyrovnávací branku na 3:3 vsítil Matěj Beneš. Hosté se z vyrovnání neradovali příliš dlouho. Radost jim překazil Daniel Pavelec, který se po přihrávce od Adama Rauše přesně trefil do horního růžku branky. O necelé dvě minuty později šla Jihlava opět do dvoubrankového vedení, o které se postaral Matěj Vovsík.

Třetí třetina nepřinesla takovou gólovou nadílku, jakou jsme mohli vidět ve třetině druhé. Po vyloučení hradeckého Moravce měla Dukla možnost další přesilové hry, ale svou početní výhodu nevyužila. Vyloučení bylo i na straně domácích, když na trestnou lavici usedl Jan Ludvík za krosček. V této přesilové hře měl šanci Beneš, který mohl puk dorážet do odkryté brány, ale kotouč minul. Hradec si v početní výhodě dokázal vytvořit tlak, který však nedokázal zužitkovat. Po vyloučení hostujícího Krále z 54. minuty se naskytla pro Jihlavu další přesilovka a tu už Dukla potrestala. Po zmatku před Žalčíkovou brankou se prosazuje Matěj Kravec a posílá svůj tým do vedení 6:3. Hradec ještě dokázal na tuto branku odpovědět zásluhou Vita Idžana. Více se už nestalo a Jihlava vyhrává nad Hradcem Králové 6:4.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Dnešní výkon nebyl takový jaký bychom si představovali. Báli jsme se, aby se po včerejší výhře nevkradlo do hlav nějaké podcenění. Bohužel se to stalo. Nebyli jsme úplně ready a celý zápas jsme se nedostali na náš level výkonosti. Vyhráváme hlavně díky Malagemu a přijde mi "zajímavé", že do reprezentace je povolán gólman z Ligy juniorů a nejlepší extraligový gólman šanci nedostane. Dá se říct, že se štěstím a díky pár povedeným šancím jsme zápas umlátili.

Jiří Janoušek ml. (Mountfield HK): Od začátku až do konce to bylo poměrně divoké utkání. Hned v první minutě jsme dali gól, ale paradoxně jako kdyby nás trochu uchlácholil a uspal. Jihlava pak byla o něco lepší a zaslouženě vyrovnala. Do druhé třetiny jsme chtěli jít úplně jinak nastavení, jenže do minuty jsme dostali dvě branky a museli na to reagovat time-outem. Pak se mužstvo zvedlo, dokázali jsme vyrovnat. Asi nejvíc nás mrzí, že jsme za stavu 3:3 měli šanci na to, abychom utkání otočili. Bohužel jsme ale dvakrát inkasovali. Chtěli jsme se znovu pokusit o to, co už se nám povedlo, ale bohužel jsme šance nedokázali využít a Jihlava vyhrála. My jí gratulujeme.