1:2p
(1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)

Šimon Báťa rozhodl v prodloužení o výhře juniorů nad Boleslaví

03.11.2022 / Tomáš Taybner

Ačkoliv šla Boleslav do vedení v prvních 30 vteřinách, tak se Dukle povedlo celý zápas otočit. Ve druhé třetině vyrovnal stav na 1:1 Pavel Tomšík. Do konce základní hrací doby branka nepadla a na řadu přišlo prodloužení. Trvalo to pouze 14 vteřin, než jihlavský celek rozhodl zápas. Šimon Báťa dostal přihrávku do Peše a náležitě svou šanci proměnil.
03.11.2022 18:00, DHL Extraliga juniorů - 19. kolo

BK Mladá Boleslav

Stuchlík – Vochvest, Křepelka, Rajgl, Němec, Moravec, Hrouda, A. Vlasák – M. Vlasák, Polák, Hradec, Zvagulis, Malínek, Leden, Půček, Vimmer, Vyroubal, Šachl, Hruška, Lisler
1

HC Dukla Jihlava

Maláč – Ludvík, Vandas, Šabatka, Chvátal, Vovsík, Tomšík, Ošmera – Bulík, Pavelec, Sojka, Klapica, Kravec, Rauš, Coufal, Peš, Báťa, Broš, Modl, Straka
2
Branky a nahrávky: 1. M. Vlasák (Křepelka, Polák) – 24. Tomšík (Báťa, Peš), 61. Báťa (Peš). Rozhodčí: Bejček, Čáp – Frodl, Dědek. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 251. Střely na branku: 41:26. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Průběh utkání

Vstup do utkání vyšel lépe pro Pletkovu družinu, která se po úvodním buly dostala do útočné třetiny, kde jihlavské hráče zavřela a po půl minutě slavila první gól. Po přistrčení Křepelky z pravé strany vypálil Marek Vlasák a Bruslaři vedli. U pravé tyčky pak zkoušel zakončovat Malínek, ale Maláč si prostor u brankové konstrukce pokryl a navýšení stavu nepřipustil. Ve 4. minutě Tomšík vystihl nepřesnou rozehrávku domácích a ze slotu vypálil, trefil však jen připraveného Stuchlíka. Mladoboleslavský brankář pak zlikvidoval i následnou dorážku. V čase 11:26 ujel Bruslařům Chvátal, jenž si rovněž vylámal zuby na Stuchlíkovi. Na druhou stranu pak vyrazili Malínek s Lednem, ale i jejich akce skončila na gólmanovi – tentokrát si úspěšný zákrok připsal Maláč. V poslední minutě úvodního dějství Zvagulis prostrčil puk na Vyroubala a ten ujel všem jihlavským hráčů, jenže střela na vzdálenější tyč skončila na Maláčově vyrážečce.

Do druhé dvacetiminutovky nastoupili aktivněji hosté. Pokusy Peše, Kravce i Vandase ještě Stuchlík zvládl, ale v čase 23:39 už lovil puk z branky. První ránu Pavla Tomšíka dokázal vyrazit, ale jihlavský obránce k se puku dostal zpět, obtočil se kolem branky a podél levé tyče zakončil - 1:1. Polák se ve 27. minutě prodral přes jihlavské obránce a dostal se až zakončení, byl však tísněný a jeho bekhendová střela skončila ve výstroji Maláče. Jihlavští poté promarnili přesilovku, během které pořádně vystřelili jen jednou. Početní převahu měli k dispozici také Bruslaři, ale gól do šatny hostům neuštědřili. Po prostředním dějství tak platil vyrovnaný stav 1:1.

Ve 45. minutě při přesilovce Bruslařů našel Polák volného Malínka, jenž z levé strany trefil tyčku. Stejnou část branky o několik minut později trefil také Lisler, jenž zazvonil prudkou střelou z pravého kruhu. Poté se však hra uklidnila a poslední minuty se odehráli v klidném tempu se snahou nechybovat.

Zápas tak dospěl do prodloužení, které už ve 14. sekundě rozhodl Šimon Báťa, který Dukle přisoudil bonusový bod za výhru v prodloužení. Jihlavský hráč se dostal k puku u levé tyčky, odkud se nemýlil.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Byla to reklama na hokej, takhle by měl vypadat hokej v nejkvalitnějším provedení. Oba týmy do toho šlapaly, my jsme věděli, že Boleslav takhle hraje a snažíme se hrát podobně. Jde o takový ten v uvozovkách moderní hokej, kde není čas na mazlení s pukem, ale je to o práci po celých 60 minut. Všech pět lidí na ledě musí fárat nahoru dolů, hrát pospolu, musí tam být stoprocentní nasazení, které podpoří dobrý výkon gólmana. Přesně takhle by náš výkon měl vypadat. Před prodloužením jsem si říkal, že ať už to dopadne jakkoliv, nemůžu klukům nic vytknout. Kdybychom takhle hráli každý zápas, máme po základní části 120 bodů (úsměv).

Václav Pletka (BK Mladá Boleslav): Dobrý zápas z obou stran. Troufnu si říct, že jsme měli víc šancí, ale dali jsme jen jeden gól, zatímco Jihlava dala dva. Gratuluji soupeři k vítězství. My se teď během reprezentační přestávky musíme zaměřit na koncovku, která nás stojí zápasy a musíme ji zlepšit.