4:2
(0:0, 2:0, 2:2)

Junioři se prosadili v Liberci až v závěru, na body to nestačilo

04.11.2022 / Kryštof Havíř

Junioři Dukly se vrací z Liberce bez bodu. O osudu zápasu rozhodly přesilové hry, jelikož Bílí Tygři proměnili hned tři, kdežto Jihlava ani jednu. Domácí se ve druhé třetině dostali do dvoubrankového vedení, které na začátku třetího dějství dvěma trefami navýšili. Jihlava se radovala až v poslední minutě, kdy na 2:4 korigoval Andrej Klapica a také Adam Ošmera, který vstřelil svůj první gól v juniorce - 2:4.
04.11.2022 17:00, DHL Extraliga juniorů - 20. kolo

Bílí Tygři Liberec

Král - Ehrenberger, Duschka, Culek, Hladík (A), Meisel, Koštoval, Patzelt – Przybyla, Kříž, Brouček, Vološín, Janata, Kofroň, Jansa, Hois, Fiala, Plos, Pérez (A), Jenčovský (C)
4

HC Dukla Jihlava

Maláč – Ludvík, Vandas, Šabatka, Chvátal, Vovsík (C), Tomšík, Ošmera – Klapica, Rauš (A), Broš, Peš, Pavelec. Modl, Kravec (A), Coufal, Bulík, Báťa, Sojka
2
Branky a nahrávky: 25. Koštoval (Hois, Janata), 31. Pérez (Janata, Koštoval), 43. Kříž (Koštoval, Janata), 44. Brouček (Hladík) – 60. Klapica (Modl, Tomšík), 60. Ošmera (Sojka, Rauš). Rozhodčí: Kosnar, Květoň – Hradil, Thuma. Vyloučení: 7:4. Využití: 3:0. Diváci: 41. Střely na branku: 31:43. Průběh utkání: 4:0, 4:2.

Průběh utkání

Úvodní dějství se neslo v duchu vzájemného seznamování. Oba týmy důsledně bránily a soupeře nepouštěly do vyložených šancí. Tempo hry značně nezměnily ani přesilové hry. Jihlava v prvních dvaceti minutách hrála hned tři, Liberec jednu.

V druhém dějství zařadili Tygři vyšší rychlostní stupeň, což se projevilo zejména využitím početních výhod. Tu první zúročil Michal Koštoval, jenž hned po v útočném pásmu buly vyslal od modré čáry projektil pod víko. Při dalším oslabení soupeře Radek Janata poslal puk do brankoviště, kde čekala hokejka Jaromíra Péreze.

V úvodu závěrečné dvacetiminutovky vstřelil už třetí přesilovkový gól šelem Filip Kříž, který se přesně trefil z mezikruží po nahrávce Koštovala. Vzápětí skóroval Dominik Brouček. Ten, rozjetý po pravé straně, dostal puk do brankoviště, odkud ho v rychlosti dopravil za ležícího Maláče. V poslední minutě pak už jen na straně hostů upravovali stav utkání na závěrečných 4:2 Andrej Klapica a Adam Ošmera.

Ohlasy trenérů

Richard Lobo (Bílí Tygři Liberec): Znovu těžký zápas. Byli jsme rádi za proměněné přesilové hry, což se nám v předchozích zápasech nedařilo. Jsme rádi, že jsme utkání zvládli a že jdeme do reprezentační pauzy se čtyřmi výhrami v řadě. Po přestávce zabereme a snad budeme pokračovat v sérii výher dál.

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Vůbec bych se nebál při hodnocení našeho výkonu použít slovo příšerný. To co hrajeme běžně nám tentokrát nefungovalo. Po z naší strany zvládnutém utkání v Boleslavi jsme proti Liberci předvedli i naši negativní stránku. Musím pogratulovat soupeři, který byl jednoznačně lepší.