3:1
(1:1, 1:0, 1:0)

Junioři před 243 diváky na svátek přetlačili Kometu Brno a vedli extraligu

17.11.2022

Po reprezentační pauze šli junioři do dalšího utkání proti Kometě, která se v deváté minutě v přesilovce ujala vedení. Za Duklu srovnal na konci první třetiny Šimon Báťa, který využil přesilovku pět na tři. Ve druhé části se dlouho čekalo na gól. Ten nakonec padl ve 34. minutě, kdy Dukla výborně napadala rozehrávku soupeře a Josef Broš se prezentoval výbornou individuální akcí. V závěrečné části Dukla pred výbornou návštěvou nejenže neinkasovala, ale uklidnila ji branka na 3:1 z hole Daniela Pavelce a po dohrání zápasu se svěřenci trenérů Broše a Moravy posunuli do večerních utkání na první místo v tabulce!
17.11.2022 12:00, DHL Extraliga juniorů - 22. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Ludvík, Chvátal, Matějíček, Číhal, Vovsík (C), Tomšík, Vandas – Bulík, Kudrna, Sojka – Klapica, Rauš (A), Pavelec – Coufal, Kravec (A), Báťa – Broš, Modl, Jungwirth
3

HC Kometa Brno

Maleček – Eich, Řehák (C), Bůžek, Svoboda, Němec (A), Ulbricht – Bělohlav, Bárta, Nesvadba – Rakus, Masař, Zembol – Harmim (A), Šantora, Boltvan – Horký, Horváth, Cakl – Linka
1
Branky a nahrávky: 17. Báťa (Jungwirth, Chvátal), 34. Broš (Sojka), 47. Pavelec (Modl, Rauš) - 9. Boltvan (Zembol, Eich). Rozhodčí: Čuňočka, Maršálek - Vašíček, Komínek. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:1. Diváci: 243. Střely na branku: 36:27 Průběh utkání: 0:1, 3:1.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Kometa je tady regionální rival a tým který vždy slibuje nějaký náboj. Bylo to vidět na divácké návštěvě, v Moravských Budějovicích byla tribuna opticky plná. Zápas měl z naší strany ty největší parametry i přes to, že jsme byli o jeden gól vzadu, kdy jsme špatně neubránili oslabení. Po celou dobu zápasu jsme ale hráli tak, jak jsme si představovali. Trpělivou, zodpovědnou a systematickou hrou jsme dokráčeli k vítězství 3:1. První dvě třetiny jsme lámali včetně gólů a třetí gól padl po akci, kterých se u nás díky Bohu objevuje dost, kdy se do akce zapojili všichni hráči a skončilo to gólem do prázdné branky. Tento zápas vypadal tak, jak bychom si přáli, aby vypadaly všechny zápasy.