3:0
(1:0, 1:0, 1:0)

Junioři prohrávají po brankách inkasovaných v oslabení i přesilovce

13.12.2022 / Natálie Poláčková

Po nepovedeném zápase s Vítkovicemi měli junioři jasný cíl - výhru nad Dynamem. Ačkoliv se dostávali do šancí, tak domácí zpočátku druhé třetiny vedli zásluhou Herčíka 2:0 po brance v oslabené a přesilovce. Dukla ani před veškerou snahu nedokázala srovnat a domácí navýšili vedení v 50. minutě. Zbývající čas se Dukla sice držela na kotouči, ale domácí hráli defenzivnější hokej a to rozhodlo.
13.12.2022 18:00, DHL Extraliga juniorů - 31. kolo

HC Dynamo Pardubice

Matěcha - Bárta, Švec, Rájek, Sopoušek, Tvrdík, Koudelka, Vachun - Burda, Herčík, Dostál, Tomas, Fiala, Kubíček, Pavlata, Kloz, Jaša, Novotný, Paleček, Štetka
3

HC Dukla Jihlava

Maláč - Číhal, Chvátal, Vovsík, Topol, Ludvík, Matějíček, Vandas, Kravec - Kuprijanov, Broš, Klapica, Pavelec, Kudrna, Coufal, Rauš, Báťa, Peš, Modl, Sojka
0
Branky a nahrávky: 14. Herčík (Štetka), 23. Herčík, (Štetka, Koudelka), 50. Švec (Štetka). Rozhodčí: Micka, Červenka - Beneš, Tuháček. Vyloučení: 3:3, navíc Novotný (PCE) 5 + do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 55. Střely na branku: 39:37. Průběh utkání: 3:0.

Průběh utkání

Dukla se ihned zpočátku třetiny dostala ke kotouči, přičemž se jim sice povedlo rozjet útočnou akci, ale puk skončil mimo klec. To bylo pro domácí výhodou a usadili se před Maláčem, ale ten měl pod kontrolou i střelu z levého kruhu, která pro něj nebyla příliš příjemná. Do šance se dostal také Kravec s Coufalem, ale jejich kombinaci skvěle vyřešil Matěcha. Přišlo vyloučení Topola a první přesilovka domácích, tu ale Pardubice nevyužili. Pak ale v čase 13:22 rozhodčí vyloučili domácího Burdu za vražení na hrazení. Vybojovaný puk v útoku Dukly ale dokázal domácí Štětka poslat k modré čáře. Odtud se do samostatného úniku dostal Daniel Herčík, který ho dokázal proměnit. Přesilovka Dukly sice pokračovala, ale na červenožlutých bylo vidět, že jsou značně rozhození. Nedařilo se jim příliš dostat do nebezpečnějších střel.

Již chvíli po začátku druhé periody se k puku dostali hosté, ale Maláč ustál střelu Tvrdíka. Adam Sojka byl vyloučený za podrážení, čehož využili v čase 22:10 domácí. Svou druhou branku v zápase vsítil z kruhu Daniel Herčík, jeho branka znamenala pro Dynamo vedení 2:0. Následovala střela Číhala z ostrého úhlu, ale ta minula bránu. Na druhé straně znovu zkusil vystřelit Tvrdík, ale také tentokrát jeho pokus a i následnou dorážku dostal Maláč pod kontrolu. V čase 34:45 se do samostatného úniku dostal domácí Fiala, ale byl faulován Chvátalem, což znamenalo pro Pardubice jediné - trestné střílení. Domácí útočník ale na Maláče nevyzrál a hrálo se dál. Do konce třetiny se ani jeden z celků nedostal do větší šance. Minutu před koncem byl vyloučen domácí útočník a přesilovka se tak Dukle přenesla i do poslední části.

Ve svižném tempu se přes obranu Dynama dostal Modl, ale jeho střela byla sražena mimo bránu. Ani poté ale Dukla nepolevila a Chvátal se pokoušel o zakončení. To mu nevyšlo Pardubice se vrátili do pěti. O chvíli později se však krosčekem provinil Novotný a mířil do kabin. V přesilovce se však Jihlava dostala do větší šance pouze jednou a to ve chvíli, kdy se po střele od modré musel Matěcha potýkat s dorážkami. Vyloučení Coufala ale vyrovnalo síly na ledě a Pardubice se dostaly po delší době do šance. Po neúspěšné Kombinace Peše a Modla se do šance dostali domácí. Netrvalo dlouho a Pardubice se dostali do tříbrankového vedení, když se kotouče ujal Martin Švec, který vsítil první branku sezony. Dukla už v posledních deseti minutách nedokázala stav srovnat, protože domácí šli více do obrany a chtěli si udržet výhru.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Zápas rozhodla první třetina, kde bychom mohli dát klidně osm gólů a nikdo by se nedivil, ale nezkušenost a nekvalita v koncovce znamenala, že jsme nedali nic. Naopak jsme inkasovali z jedné chyby v přesilovce, ve druhé třetině jsme znovu dostali gól po nějaké chybě a ztrátě puku v oslabení. Od té doby jsme už spíš tahali za ten kratší konec, Pardubice si to pohlídaly. Ještě jsme pak nějaké šance měli, ale ten chybějící instinkt zabijáka a hlad po gólech nás stal body.

Martin Koudelka (HC Dynamo Pardubice): První třetina za mě nejhorší, hlavní trenér po ní na kluky zvýšil hlas a oni tak pochopili, že potřebujeme vyhrávat a že musí hrát jako tým, což předtím nehráli. Začali jsme hrát trochu jako v Litvínově, snad nabíráme dech, abychom začali vyhrávat pravidelněji. Snad už máme hlavu a psychiku nastavené jen na vítězství.