4:5sn
(0:3, 1:1, 3:0 - 0:0)

Junioři skvěle zabojovali, za stavu 0:4 se nevzdali a proti Mladé Boleslavi berou bod

18.12.2022 / Tomáš Lysý

První třetina dvou týmů z vrchní části tabulky nabídla dobrý hokej, jenže branky padaly jen do jihlavské sítě. Mladá Boleslav se dostala do vedení v šesté minutě a v závěru třetiny přidala další dvě branky. Na začátku druhé části vedla již o čtyři branky, ovšem Dukla se v půlce zápasu dočkala snížení Matějem Vovsíkem. Ještě osm minut před koncem se Jihlava marně snažila nahánět tříbrankovou ztrátu, ale pak se začaly dít věci. Václav Kudrna dvěma brankami snížil a 78 sekund před koncem srovnal v přesilovce Adam Sojka. Prodloužení nerozhodlo, proto přišly na řadu nájezdy, ve kterých si bod navíc odnesla Mladá Boleslav. I tak třeba smeknout klobouk před bojovností družiny trenérů Broše a Moravy!
18.12.2022 18:00, DHL Extraliga juniorů - 33. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč (21. Černý) – Ludvík, Matějíček, Číhal, Vovsík (C), Tomšík, Vandas, Šabatka – Peš, Klapica, Rauš (A), Modl, Sojka, Kravec (A), Báťa, Broš, Pavelec, Jungwirth, Kuprijanov, Kudrna
4

BK Mladá Boleslav

Hora – Rajgl, Sypecký, Vlasák, Vochvest, Hrouda, Hlinský, Moravec (C) – Hruška, Mojsejev, Vyroubal, Gardoň, Půček (A), Lisler, Vlasák, Polák, Vimmer, Zvagulis, Hradec (A), Král
5
Branky a nahrávky: 30. Vovsík (Modl, Vandas), 52. Kudrna (Peš, Kuprijanov), 56. Kudrna (Peš, Vovsík), 59. Sojka (Číhal) – 6. Vimmer (Mojsejev), 19. Vochvest (Hradec, Vlasák), 20. Vyroubal (Polák, Rajgl), 24. Mojsejev, rozh. náj. Půček. Rozhodčí: Čuňočka, Grygera – Kleprlík, Vašíček. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 98. Střely na branku: 34:38. Průběh utkání: 0:4, 4:4, 4:5.

Průběh utkání

První třetina byla ve znamení dobrého hokeje, kdy bylo vidět, že se utkala třetí Mladá Boleslav na ledě páté Dukly. Celky z vrchu tabulky si nic nedarovaly, ale gólově se prosazovala jen Bolka. V šesté minutě otevřel skóre Stěpán Vimmer, jehož střelu z nulového úhlu si srazil Maláč do sítě. Střelec úvodní branky byl v laufu, o tři minuty později nabral rychlost a najel si až před gólmana, kterého nepřekonal. Když Maláčovi puk vypadl, servíroval ho před volnou branku, spoluhráče však nenašel. Dukla se poté ubránila oslabení a následně se hrál hokej nahoru – dolu. Na konci třetiny přišly další dvě branky. V čase 18:11 ještě Maláč střelu Vlasáka vychytal. Za modrou si ale poté najel Vojtěch Vochvest a propálil kompletně vše. Přesně za minutu vedli hosté o tři branky, když situaci dva na jednoho zakončil Tomáš Vyroubal a puk se pod Maláčem doklouzal až do sítě.

Jihlavskou branku začal hájit od druhé části Adam Černý, který po necelých čtyřech minutách inkasoval. Nikita Mojsejev přesně v čase, kdy se začalo kopat penaltové finále MS 2022 v Kataru, vybojoval ve středním pásmu puk a svou individuální akcí zakončil trefou nad lapačku jihlavského gólmana. První trefu zapsala Dukla v polovině zápasu. Matěj Vovsík byl poslední, kdo se dotkl po jihlavské kombinaci puku a ten se došoural až za Horu. Mladoboleslavský brankář svůj tým krátce poté zachránil, když zblízka vychytal tutovku Chvátala a Peš z úhlu nezvedl puk přes ležícího brankáře. Jihlava poté měla přesilovku, ale prosadit se nedokázala.

Ve třetí části se Mladá Boleslav soustředila na pozorné bránění tříbrankového náskoku. V ojedinělé šanci si Kravec najel sám před Horu, kterého blafákem nepřekonal. Na začátku dvaapadesáté minuty vsítili hosté pátou branku, ale Vlasák puk sklepl ze vzduchu vysokou holí a branka nemohla být uznána. Čas 51:42 přinesl jihlavské snížení. V situaci tři na tři zavezl Kuprijanov kotouč do pásma, předal ho Pešovi, který mezi kruhy našel Václava Kudrnu, jenž zamíchal s pukem a úspěšně zakončil. Stejný hráč o čtyři minuty vstřelil kontaktní branku a znovu u toho byl nahrávající Peš. V rozhození defenzívě soupeře dal puk do jízdy Václavu Kudrnovi, který se bleskově dostal před brankáře a poslal mu navštívenku k bližší tyči nad vyrážečku. 78 sekund před koncem Dukla srovnala. Číhalova střela v přesilovce byla sražená mezi kruhy na Adama Sojku a ten vyslal po otočce rychlý pokus, na který Hora nezareagoval.

Prodloužení nerozhodlo, muselo se jít do nájezdů. V prvních pěti se radoval jen hostující Jan Půček a hned poté domácí Matěj Vovsík. V páté sérii neproměnila mečbol Mladá Boleslav, hned poté jej zahodila i Dukla. Rozhodla tak sedmá série a úspěšná trefa Jana Půčka do vinglu nad lapačku Černého - 4:5 po samostatných nájezdech.