5:1
(1:1, 3:0, 1:0)

Junioři nestačili ani na Kometu a vrací se s prázdnou

22.12.2022 / Jakub Ruč

Junioři vyrazili po prohře s Libercem do Brna, kde nastoupili proti Kometě. Domácí se dostali v 7. minutě do vedení. Netrvalo ale dlouho a jihlavský bek Lukáš Číhal po buly od modré propálil vše před sebou. Druhá třetina pak jasně patřila domácím a to rozhodlo. V poslední části ještě domácí své vedení navýšili. Dukla pak už srovnat nezvládla, zápas tak skončil konečným výsledkem 1:5.
22.12.2022 12:00, DHL Extraliga juniorů - 36. kolo

HC Kometa Brno

Kavan – Řehák, Bůžek, Fajmon, Svoboda, Ulbricht, Němec – Rakus, Zembol, Otava, Šantora, Horký, Cakl, Masař, Bělohlav, Linka, Boltvan, Bárta, Horváth
5

HC Dukla Jihlava

Pulda (31. Černý) – Vandas, Topol, Číhal, Ludvík, Vovsík, Löffler, Tomšík – Báťa, Modl, Klapica, Jungwirth, Kuprijanov, Kudrna, Pavelec, Rauš, Kravec, Peš, Broš, Sojka
1
Branky a nahrávky: 7. Zembol (Boltvan), 21. Svoboda (Boltvan), 24. Rakus (Fajmon, Bárta), 30. Horváth (Fajmon), 43. Zembol (Otava, Němec) – 13. Číhal (Sojka). Rozhodčí: Obadal, Čech – Otáhal, Viskot. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 53. Střely na branku: 34:38. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1.

Průběh utkání

Domácí Kometa vstoupila do utkání o poznání aktivněji, za což byla odměněna několika šancemi již pár minut po úvodním vhazování. Jako první se do nebezpečné pozice dostal Jakub Masař, když jej nabraná rychlost vynesla do dobré střelecké pozice na pravý kruh, Puldu v jihlavské kleci ale nepřekonal. V 7. minutě už ale Brňané slavili. Jakub Zembol z levého kruhu zamířil, poslal puk přesně do protilehlé šibenice, a s přispěním horní tyče otevřel skóre utkání – 1:0.

Ve 13. minutě se ale připomněla i Dukla, která vyloučení Kevina Horvátha potrestala už po pěti sekundách. Ihned po buly se puk dostal na modrou čáru, odkud Lukáš Číhal propálil vše, co mu stálo v cestě – 1:1. Domácí trápila četná vyloučení i nadále, další dvě už ale ubránili. Těsně před sirénou se navíc do samostatného úniku dostal Bělohlav, Puldu ale nepřekonal.

Ve druhé periodě si domácí otevřeli střelnici. Už 15 sekund po zahajovacím buly se ke střele z levé strany útočného pásma dostal Denis Svoboda, jehož projektil proletěl až za Puldu – 2:1. Chvíli nato měla Kometa k dispozici přesilovou hru, kterou podobně jako Jihlava v první třetině bleskurychle využila. Fajmonova pumelice od modré čáry se od nohou blokujícího hráče odrazila na pravý kruh k Robinu Rakusovi, jenž zamířil přesně za rozhozeného gólmana – 3:1.

V polovině zápasu mohli modrobílí slavit znovu, opět se totiž vyplnilo hokejové pravidlo nedáš, dostaneš. Po velké šanci Broše, kterou zlikvidoval Kavan, se domácí vrhli do rychlého kontru na jehož konci stál Kevin Horváth a ten úspěšným zakončením vyhnal Puldu z branky – 4:1.

V poslední dvacetiminutovce už se na brněnskou stranu přiklonilo i štěstí, když nepovedená střela Jakuba Zembola z ostrého úhlu propadla novému muži v jihlavské brance Černému – 5:1. V 50. minutě se pak blýskl i strážce svatyně Komety Jan Kavan, jenž zlikvidoval bekhendový blafák Tomšíka. I díky tomu si tak modrobílí mohli zodpovědnou obranou dojít pro zasloužené tři body za vysokou výhru 5:1.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava) : Dnešní zápas jsme nezvládli, stejně jako řadu utkání od začátku listopadu. Potýkáme se s poklesem výkonnosti, měli jsme nějaké personální výpadky, vypadli nám někteří důležití hráči. Teď to hrajeme víceméně s polovinou týmu ročníku 2005. Nemůžu si stěžovat na přístup kluků, ale ve zlomových momentech zápasu se to poslední dobou neotáčí na naši stranu. Musíme si teď odpočinout a nový rok začít trochu lépe, obléct černé montéry a víc pracovat.