7:4
(0:1, 2:2, 5:1)

Junioři i díky třetí třetině rozstříleli Plzeň 7:4

13.01.2023 / Natálie Poláčková

Junioři nastoupili poprvé po dlouhé době na jihlavském zimáčku před domácím publikem. Zde přivítali silného soupeře, HC Škodu Plzeň. Ačkoliv měli v první třetině navrch hosté, tak nakonec přeci jen dokázali domácí zápas otočit a nakonec i díky čtyřem bodům Martina Matějíčka rozstřílet Plzeň 7:4. Zároveň se mezi dvoubrankové střelce zapsal Kevin Coufal a Matěj Kravec.
13.01.2023 18:15, DHL Extraliga juniorů - 39. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Ludvík, Topol, Matějíček, Číhal, Vovsík, Tomšík, Vandas – Kravec, Broš, Pavelec, Klapica, Modl, Rauš, Coufal, Peš, Báťa, Kudrna
7

HC Škoda Plzeň

Lokajíček – Kubíček, Skok, Hodinář, Buzek, Eichler, Jánský, Houdek – Benák, Korčák, Kreuzman, Dvořák, Pešek, Mazanec, Kučera, Kaiser, Titlbach, Borák, Dáňa
4
Branky a nahrávky: 23. Rauš (Vovsík, Pavelec), 23. Coufal (Báťa, Klapica), 43. Coufal (Matějiček, Ludvík), 53. Matějíček (Pavelec, Číhal), 57. Kravec (Vovsík, Matějíček), 59. Modl (Pavelec, Rauš), 60. Kravec (Matějíček, Broš) – 6. Dvořák (Hodinář, Titlbach), 30. Soukup (Dáňa, Jánský), 36. Dvořák (Kubíček, Korčák), 57. Soukup (Dáňa, Korčák). Rozhodčí: Čuňočka, Grygera – Kleprlík, Komínek. Vyloučení: 3:7, navíc Buzek (PLZ) 5 + do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 176. Střely na branku: 40:36. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 5:3, 5:4, 7:4.

Průběh utkání

Do zápasu vstoupil lépe hostující celek, což se projevovalo také na tom, že se ihned zpočátku zápasu dostali do šance, kterou zastavil Maláč. Oba celky si vytvořily nějakou akci, až poté přišla střela Adama Dvořáka, který namířil kotouč z mezikruží a dostal puk mezi betony Maláče. Ten chvíli předtím spadl a jen těžko se zvedal. Po pár minutách se do velké šance dostala dvojice Klapica-Broš, ale jejich pokus skončil pod Lokajíčkem.

Domácí celek dostal nabídku první přesilovky. V té si však nedokázal vypěstovat žádnou větší šanci. K vidění byly také dvě smolné akce Hynka Peše, při obou jeho pokusech jen těsně dokázal Lokajíček dostat kotouč do své lapačky. Na straně hostů se povedlo dostat do přečíslení Eichlerovi, který vzal střelu na sebe. Jeho pokus se odrazil od betonu Maláče, který pokral i následnou dorážku.

Vstup do druhé šanci se Dukla více než povedl. Nejprve přišla střela od modré čáry. Odtud po pasu Vovsíka střílel Adam Rauš, ten jako první hráč červenožlutého celku dostal puk za brankovou čáru.

Trvalo to pouze dvanáct vteřin do doby, než se Dukla mohla z branky radovat znovu. Vyhrané buly Klapici vyústilo v přihrávku na Báťu. Báťa si našel volného Kevina Coufala, který neměl žádný problém dorazit puk do brány.

Oba celky měly přibližně stejně akcí a oba mohli dostat kotouč za záda brankáře. Nakonec se to povedlo hostujícímu celku, který dokázal využít hry čtyři na čtyři. Dominik Soukup se ocitl osamocený před Maláčem.

O chvíli později se do samostatné akce dostal Adam Dvořák, ale jeho pokus mezi betony Maláče neprošel. O necelou minutu později se Dukle naskytla šance na přesilovou hru. Místo vsítění branky však Dukla jednu inkasovala. Plzeňský útočník Adam Dvořák se po přihrávce do kruhu dostal do samostatné akce a odtud namířil kotouč nad rameno Maláče.

Vyloučení Dvořáka na začátku třetí třetiny přineslo nakonec přeci jen přesilovkovou branku. Kevin Coufal se zapsal mezi dvoubrankové střelce, když z kruhu prostřelil Lokajíčka. O chvíli později kvůli bitce zamířili na trestnou lavici Matějíček a Dáňa. Právě během této doby se do velké šance dostala Plzeň, Maláč nakonec dokázal i přes zakrytý výhled zasáhnout.

Dukle se naskytla velká příležitost na rozhodnutí zápasu. Po dvanácti vteřinách přesilové hry pět na tři se domácí celek dokázal prosadit. Bek Martin Matějíček prostřelil vše před sebou a poslal Duklu do vedení.

O necelé čtyři minuty později se domácí radovali znovu poté, co byla k vidění skvělá souhra kapitána a jeho asistenta. Právě Matěj Kravec se mohl radovat po střele z kruhu. Velká radost Jihlavy však netrvala až tak moc dlouho. O čtyřicet vteřin později se podruhé v zápase prosadil Dominik Soukup, který pálil skoro z ostrého úhlu a nakonec dostal puk mezi betony Maláče.

Do konce zápasu zbývala pouze minuta a půl, když se domácímu Jakubu Modlovi povedlo dostat kotouč do prázdné klece. Už se zdálo, že bude konec zápasu, ale k puku se ještě devět vteřin před koncem dostal Matěj Kravec, který dokázal ještě propasovat puk mezi betony Lokajíčka.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Máme parádní dojmy. Nejenom díky tomu, že jsme povalili špičkové mužstvo v jeho skoro top sestavě, ale i proto, že se potýkáme s personálními problémy. Šli jsme do utkání se třemi lajnami, máme spoustu zraněných a hráčů mimo sestavu, a ještě nám na poslední chvíli někteří odpadli kvůli viróze. Tahle sestava už minulý víkend prokázala velké srdce a spoustu bojovnosti, a dneska to znovu potvrdila. Všichni jsme se těšili na zápas, který jsme po dlouhé době hráli doma v Jihlavě. Snažili jsme se k tomu přistoupit zodpovědně, abychom lidem, kteří nemohli dojíždět do Moravských Budějovic, ukázali, co dovedeme. Jsem rád, že se to povedlo.