3:2
(0:1, 3:1, 0:0)

Junioři vyhráli i druhý domácí zápas, porazili silnou Spartu

14.01.2023 / Natálie Poláčková

Junioři Dukly nastoupili po povedeném zápase s Plzní proti silné Spartě. Aktivnější soupeř se prosadil již ve třetí minutě zápasu. Dukla se snažila do konce třetiny srovnat, ale nepovedlo se jí to. Druhá třetina pak ale přinesla dva rychlé góly, nejprve z hole Andreje Klapici a následně Šimona Báti. V polovině druhé části se domácí radovali znovu po druhé brance Klapici. Před odchodem do kabin ještě soupeř dokázal snížit náskok Dukly. Ve třetí třetině hrála Jihlava spíše defenzivnější hokej a to se jí vyplatilo. Před domácím publikem zvítězila 3:2.
14.01.2023 12:00, DHL Extraliga juniorů - 40. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč – Ludvík, Topol, Matějíček, Číhal, Vovsík, Tomšík, Vandas – Klapica, Pavelec, Broš , Kravec, Kudrna, Modl, Rauš, Coufal, Peš, Báťa, Straka
3

HC Sparta Praha

Artsatbanov – David, Ducháč, Šindelka, Červenka, Böhm, Pavlák – Krupička, Hamršmíd, Fábry, Senčák, Novák, Stepanchuk, Vašíček, Theimer, Mácha, Žmola
2
Branky a nahrávky: 21. Klapica (Coufal, Báťa), 22. Báťa (Coufal, Maláč), 28. Klapica (Matějíček, Báťa) – 3. Stepanchuk (Senčák, Böhm), 39. Senčák (Böhm, Fábry). Rozhodčí: Skopal, Maršálek – Roupec, Viskot. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 111. Střely na branku: 38:37. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.

Průběh utkání

Vstup do zápasu zvládl lépe hostující celek, což se také projevilo již ve třetí minutě, když si Bogdan Stepanchuk dobruslil od modré čáry až ke kruhu. Chvíli počkal se střelou a poté poslal kotouč nad lapačku Maláče.Po vsítěné brance se Dukle nedařilo dostat do útoku, naopak Sparta s tím žádný problém neměla. Největší šanci do konce druhé třetiny měl Daniel Pavelec, který se snažil trefit odkrytou klec, ale Artsatbanov se stihl nakonec přesunout a zabránit mu v tom. Druhá třetina začala vyhraným buly Dukly, což také domácímu celku pomohlo k rychlé brance.

Po buly po pravici Artsatbanova přihrál Coufal kotouč doprostřed modré čáry, kde stál Andrej Klapica. Ten si kotouč zpracoval a poslal do brány, čímž srovnal.O minutu a půl později se domácí celek radoval znovu, tentokrát po zásluze Šimona Báti. Útočník #6 dostal kotouč za brankovou povedeným bekhendem, k jeho brance si připsal asistenci i Maláč.

Dukle se naskytla možnost přesilové hry pět na tři. Ačkoliv se Dukla dostala do šance, tak se jí nepovedlo dostat puk za záda Artsatbanova. Ve chvíli, kdy Sparta byla na ledě již ve čtyřech už si kotouč na hokejkách drželi právě hosté. Přišlo vyloučení na obou stranách a hrálo se tak čtyři na čtyři. Ačkoliv se zdálo, že má navrch Sparta, tak dokázala skórovat Dukla. Svou druhou branku v zápase vstřelil Andrej Klapica, který dorazil kotouč po střele Matějíčka.

Vyloučení Vovsíka dalo Spartě několik šancí, tu největší měl Ducháč, který vystřelil od modré. Jeho šance se odrazila od betonu Maláče, tentýž hráč ještě zkoušel dorážet, ale bez šance. O dvě minuty později měli znovu šanci hosté na vsítění branky. To se jim nakonec také povedlo. David Senčák se dokázal rychle zorientovat a dorazit Böhmovu střelu do skoro odkryté klece.

Již do začátku třetiny vstoupil hostující celek aktivně a nechtěl Duklu pouštět ke kotouči. Celou dobu si šla sparta za vyrovnáním stavu. Do velké šance se dostal Krupička, který zkusil zakončit z těsné blízkosti Maláče kličkou. Puk sice skončil mezi betony jihlavského gólmana, ale ne za brankovou čárou.

Od této chvíle se týmy na puku střídali, během početní výhody Dukly však dokázali hosté několikrát vyhodit a domácí tak nemohli nevyšit své vedení. O chvíli později přišlo vyloučení Coufala, ani několik pokusů neskončilo za zády Maláče. Hosté chtěli odvolat gólmana, ale Dukla se držela v jejich pásmu. Situaci Sparty ještě zkomplikoval faul Vašíčka, ale i přes to se trenér hostů pokusil odvolat Artsatbanova z brány. Pražský celek se dostal ještě do dvou šancí, nicméně ani jedna nebyla pro Maláče nijak složitá. Celou třetinu tak ukončilo vyloučení Broše.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie