2:1
(0:1, 1:0, 1:0)

Junioři ve vyrovnaném utkání podlehli Třinci gólem ze závěru zápasu

27.01.2023 / Šárka Kolková

Jen kousek chyběl juniorům Dukly k bodům z ledu Třince. Jako první se prosadila Dukla gólem Andreje Klapici z poloviny první třetiny, ovšem domácí na začátku druhé části srovnali krok. Poté se na branku dlouho čekalo marně. Nakonec padla až v závěru zápasu, kdy Oceláři využili dlouhou přesilovku pět na tři a rozhodli o své výhře 2:1.
27.01.2023 18:00, DHL Extraliga juniorů - 43. kolo

HC Oceláři Třinec

Král – Buják, Hrůzek, Andrle, Pospíšil, Zielinski, Kremnický, Kareš – Holinka, Bartoš Hlávka, Spěváček, Gerych, Sikora, Pánek, Šilar, Moškoř, Šutý, Cedzo
2

HC Dukla Jihlava

Maláč – Číhal, Vandas, Vovsík, Topol, Ludvík, Matějíček, Ošmera – Kudrna, Pavelec, Straka, Broš, Valach, Klapica, Ratuš, Baťa, Sojka, Modl, Coufal
1
Branky a nahrávky: 21. Moškoř (Sikora, Kareš), 58. Holinka (Šilar, Moškoř) – 12. Klapica (Báťa, Coufal). Rozhodčí: Mrkva, Koziol – Bartek, Smetková. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0 Diváci: 33. Střely na branku: 37:32. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Průběh utkání

Oceláři byli v prvních minutách hry aktivnější. Napadali a měli víc ze hry. V desáté minutě měl dobrou šanci Broš, ale Král právě včas zamknul své betony. Následně mohli Moškoř a Šilar do přečíslení, ale jejich akci přečetl Topol. Ve dvanácté minutě se prosadil Andrej Klapica, který z mezikruží zakončil pod břevno. Vyrovnat mohl Holinka, ale tomu akce nevyšla, protože z pravého kruhu přestřelil. V poslední minutě nabral rychlost Bartoš, ale puk skončil v ochranné síti.

Ve druhé třetině se zvedlo tempo hry. Hned v samotném začátku došlo k důležité odpovědi. Jan Moškoř využil zmatku v předbrankovém prostoru, kdy Maláč nedokázal včas pokrýt levou stranu brány a Ocelář puk jen po ledě poslal do brány. Další minuty spíš připomínaly play-off hokej. Výborně si počínal Rauš, ale ten byl na poslední chvíli zastaven Králem. Moškoř se následně mohl trefit podruhé z levého kruhu, tentokrát ale neuspěl. Maláč zavřel své betony a domácí do vedení nepustil. Dukla v závěru mohla využít početní výhodu, ale Matějíček v posledním momentu přestřelil.

Třetí třetina se nesla v podobném duchu. Byla hodně o osobních soubojích. Výbornou šanci měl Coufal, ale Král jeho střelu z mezikruží chytil do své lapačky. Poté Rauš společně s Modlem Královi zkomplikovali situaci. První zmiňovaný vystřelil z levého kruhu a Král vyrážečkou zničil šanci. Následně přišla dorážka a tu Král zacvakl mezi betony. Přetahovaná skončila v padesáté osmé minutě. Jihlava se sama potrestala a Oceláři hráli v pěti proti třem. O několik vteřin později rozhodl Miroslav Holinka, který tečoval hokejkou Šilarovu palbu z děla. Hosté se pokusili o zvrat, když odvolali brankáře, ale k žádné změně nedošlo - 2:1.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava) Nebyli jsme úplně připraveni. Samozřejmě upozorňovali jsme kluky na to, že to bude těžký zápas. Třikrát jsme s Třincem vyhráli a dalo se očekávat, že udělají maximum, budou hrát nad své možnosti. V první třetině jsme je zaskočili s tím, že z jejich strany tam nebylo maximální nasazení. Ve druhé třetině jsme byli pod tlakem. Kdybychom dostali pět gólů, nikdo by se nedivil. Podržel nás Filip Maláč jako ve většině zápasů. Třetinu jsme ustáli se ctí, protože jsme dostali jen jednu branku. Třetí třetina byla vyrovnaná. Měli jsme vyložené gólovky, které jsme neproměnili. Pak jsme udělali dvě, tři pitomosti. Vyloučení před koncem zápasu je zbytečné. Třinec zaslouženě vyhrál. My máme špatné pocity.

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Hráli jsme s Jihlavou i lepší zápas. Dnes to bylo urputné. Čekalo se na to, kdo udeří. Samozřejmě jsme s výsledkem spokojeni. Hráči získali sebevědomí, týmový výkon byl dobrý. Nějaké chyby jsme udělali. Nějak se to posbíralo. Buď to hráči zblokovali nebo pomohl gólman. Rozhodla závěrečná přesilovka, kterou jsme proměnili pět na tři. Vyhlížíme souboj s Kometou.