3:2sn
(0:1, 0:1, 2:0 - 0:0)

Junioři sice v Mladé Boleslavi neudrželi vedení, ale po čtyřech zápasech bodovali

17.02.2023 / Tomáš Taybner

Jihlavští junioři šli do zápasu proti čtvrté Mladé Boleslavi s cílem odčinit čtyři porážky v řadě. Na konci první třetiny se prosadil Adam Topol a ve 35. minutě zvýšil vedení tabulkově páté Dukly Andrej Klapica. "Bolka" se ale nevzdala. Ve 48. minutě snížil Matěj Gardoň a týž hráč minutu a půl před koncem poslal zápas do prodloužení. V něm branka nepadla a nájezdy zvládla lépe Mladá Boleslav. Dukla tak získala bod a stejný náskok má v tabulce před šestou Plzní.
17.02.2023 12:45, DHL Extraliga juniorů - 47. kolo

BK Mladá Boleslav

Forst – Sypecký, A. Vlasák, Rajgl, Vochvest, Němec, Moravec (C), Čech – Polák, Půček (A), Gardoň, Malínek, Hradec (A), Vítek, Hruška, Zvagulis, M. Vlasák, Šachl, Vimmer, Hrouda
3

HC Dukla Jihlava

Maláč – Jeletz, Vovsík (C), Matějíček, Ludvík, Číhal, Topol, Vandas – Pavelec, Kudrna, Kuprianov, Jungwirth, Klapica, Sojka, Coufal, Rauš (A), Broš, Báťa, Straka, Modl
2
Branky a nahrávky: 48. Gardoň (Moravec, Půček), 59. Gardoň (Malínek, Hradec), rozh. náj. Vimmer – 20. Topol (Matějíček, Klapica), 35. Klapica (Kudrna, Coufal). Rozhodčí: Bejček, Zeliska – Horažďovský, Hradil. Vyloučení: 3:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 88. Střely na branku: 40:21. Průběh utkání: 0:2, 3:2.

Průběh utkání

Bruslaři do utkání vstoupili aktivně a první polovina úvodního dějství byla v jejich režii, už ve čtvrté minutě poslal Gardoň puk do slotu a tam jej tečoval Hradec, Maláč ale odolal. Jihlavský brankář byl i nadále hlavní postavou zápasu, také Forst na druhé straně předvedl několik dobrých zákroků. Domácí celek poté nevyužil dvě přesilovky, následně jednu nabídl hostům z Jihlavy. Dukla se v početní převaze usadila před Forstem a dokázala se prosadit, vyloučeného Vochvesta do hry vrátil od modré čáry střílející Adam Topol - 0:1. To se psal čas 19:46.

Při další boleslavské přesilovce na startu druhé periody přišli Bruslaři o produktivního útočníka Vlasáka, jehož náraz do mantinelu odnesly vazy v pravém kotníku. Tempo hry poté opadlo a domácí borci nevyužili ani třetí nabídnutou početní převahu. Až ve 34. minutě začali hosté získávat územní převahu a po dvou zakázaných uvolněních unavené Bruslaře opařili druhým gólem. Z pravé strany nastřelil kotouč Kudrna a ve slotu jej do branky usměrnil Andrej Klapica - 0:2. Před odchodem do kabin mohl srovnat Zvagulis, jenž se přímo před brankou dostal k vyražené střele, dorážku ale zastavil Maláčův beton.

V úvodu třetí části se domácí tým dostával do tempa pomaleji, nakonec si ale konečně pomohl přesilovkou. Dobrou šanci Gardoně totiž přímo před brankou hasil faulem Coufal, za jehož vyloučení byli hosté potrestáni. V početní převaze hned dvakrát pálil Polák, prosadil se však až Matěj Gardoň. Útočník s jedenáctkou na zádech na modré čáře oklamal jihlavského hráče, najel si na levý kruh a vypálil přesně k tyči. Boleslav mohla srovnat v 56. minutě, kdy se odvážným průnikem po levé straně ukázal Vimmer, jemuž radost pokazil skvělý zákrok Maláče, který svými betony čaroval. V 59. minutě Forst odjel na střídačku a domácí srovnali. Znovu to byl Matěj Gardoň, jenž po zablokované střele sebral kotouč v mezikruží a od pravé tyčky jej bekhendem uklidil do branky. V čase 58:35 tak bylo vyrovnáno 2:2.

Během prodloužení se na kotouči více drželi Boleslavští, Hradec si dokonce dobrým pohybem vynutil faul soupeře. Kudrna na trestné lavici trnul až do čtvrté sirény, hosté se však ubránili. Následovaly tak samostatné nájezdy.

V těch se prosadil jen Štěpán Vimmer, jenž zvolil nižší rychlostní stupeň, o to více pak překvapil ostrou ranou pod víko. Na opačné straně Forst kryl všechny hostující nájezdníky a druhý bod tak zůstal v Mladé Boleslavi.

Ohlasy trenérů

Marian Morava (HC Dukla Jihlava): Do zápasu jsme vstoupili dobře, byli jsme připravení na to, že Boleslav bude hrát aktivní hokej. V tom jsme se Boleslavi vyrovnali. Dostali jsme se do dvoubrankového vedení a před třetí třetinou jsme v kabině mluvili o kontrole puku, abychom kotouče neztráceli. Rozhodující moment zápasu bylo vyloučení ve třetí třetině, kde domácí jeli dva na jednoho na našeho útočníka. To by se nám za tohoto stavu stávat nemělo. Tímhle gólem jsme Boleslav nakopli a ta pak cítila šanci na vyrovnání, což před koncem dokázala. V prodloužení jsme ubránili přesilovku domácích, nájezdy se nám už nepovedly.

Ladislav Kolner (BK Mladá Boleslav): S Jihlavou klasicky těžký zápas, je to vyrovnaný a šikovný soupeř. Začali jsme tak, jak jsme chtěli, ale potom přišly individuální chyby. Nechali jsme se zatlačit do pásma, z toho to všechno vyplynulo. Prohrávali jsme o dva góly, v kabině jsme si řekli, že srovnáme a to se nám povedlo. Kluci si za tím šli, podržel nás také skvěle chytající Daniel Forst. Nájezdy jsou už jen loterie, byli jsme v nich šťastnější. Je tam ještě spousta dětských chyb, na nich musíme zapracovat, protože takhle v play-off hrát nechceme.