6:3
(1:2, 2:1, 3:0)

Junioři na Spartě vedli 3:1, zápas do vítězného konce nedotáhli

11.03.2023 / Jakub Houžvička

Po výhře nad Plzní vyrazili junioři do Prahy. Ačkoliv se Sparta dostala do vedení jako první, tak o minutu a půl později srovnal David Straka a již ve 25. minutě vedla Dukla 3:1. Sparta se však zmohla a i díky dvěma přesilovkovým trefám se jim povedlo zápas otočit na konečných - 3:6.
11.03.2023 13:00, DHL Extraliga juniorů - 54. kolo

HC Sparta Praha

Artsatbanov – Ducháč, Šindelek, Böhm, Červenka, David, Tůma, Pavlák – Krupička, Stepanchuk, Hrabovetskyi, Hrabík, Novák, Hauser, Holeček, Höll, Hamršmíd, Mácha
6

HC Dukla Jihlava

Maláč – Chvátal, Matějíček, Šabatka, Vovsík, Ludvík, Číhal, Vandas – Pavelec, Valach, Kudrna, Kuprijanov, Jungwirth, Sojka, Coufal, Kravec, Broš, Báťa, Straka, Klapica
3
Branky a nahrávky: 9. Šindelek (Hrabík, David), 33. Hauser (Ducháč, Böhm), 38. Krupička (Hauser, Hrabík), 48. Novák (Stepanchuk, Mácha), 53. Hrabík (Hauser, Böhm), 58. Krupička (David, Höll) – 10. Straka (Kuprijanov, Sojka), 14. Kravec (Coufal), 25. Vandas (Broš, Straka). Rozhodčí: Hlinka, Jechoutek – Kotlík, Šimánek. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 47. Střely na branku: 39:34. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 6:3.

Průběh utkání

První větší šance se v zápase naskytla hostům, osamocen před Artsatbanovem pálil Sojka, jeho střela se ale do prostoru branky nevměstnala. O chvíli později tak do vedení šel naopak náš tým, v prostoru levého kruhu se Hrabík místo střely rozhodl pro přihrávku do lepší pozice na v pravém kruhu číhajícího Filipa Šindelka, který neomylně zakončil. Hosty tento gól nakopnul a přišlo tak rychlé vyrovnání, slabší chvilku si připsal jinak v posledních zápasech skvělý Artsatbanov, když mu propadla střela Davida Straky na bližší tyčku. Poslat Duklu do vedení se ještě neúspěšně snažil střelou z otočky Kupriianov, povedlo se to však až z rychlého protiútoku Matěji Kravcovi, když hosté využili pádu Tůmy na modré čáře. V závěru této části hry se ještě oba týmy dočkali po jedné šanci, téměř perfektní individuální akci Sojky scházelo pouze lepší zakončení, na druhé straně proti Máchově střele brankář Maláč tasil až úplnou špičku levého betonu.

Úvod druhé třetiny přinesl třetí hostující gól, přesilovou hru využil po střele z mezikruží nikým nehlídaný Tomáš Vandas. Snížit mohl za náš tým Hauser, po jehož střele ještě přišlo několik nebezpečných dorážek, Böhm ranou od modré čáry orazítkoval pravou tyčku. Ve druhé polovině třetiny se sparťané nakonec dočkali, po vyloučení Adama Sojky za vysokou hůl bleskově využili přesilovou hru poté, co se raketou z prostoru levého kruhu prosadil Petr Hauser. A když si následně přihrávku Jana Krupičky za svá záda pravým betonem srazil gólman Maláč, šlo se do kabin za vyrovnaného stavu.

Obrat mohl být dokonán již v úplném úvodu třetí části, po střele Holečka z vrcholu pravého kruhu zvonila za Maláčem podruhé v utkání tyčka, tentokrát levá. Na druhé straně zahrozil z dobré pozice Klapica, jeho střelu skvěle pravým betonem vykryl Artsatbanov. Zvyšující se možnost prodloužení tak utnul až Lukáš Novák, který z prostoru mezi kruhy přízemní střelou překvapil Maláče a dokonal tak velký obrat našeho týmu. Ten o chvíli později umocnil Ondřej Hrabík, to když se po neúspěšné střele Hausera odhodlal ke gólové střele z levého křídla. Částečná odevzdanost soupeře zapříčinila další tlak Sparty a šance s ním spojené, po krásné postupné kombinaci svého týmu byl centimetry od druhého gólu Hrabík, v úplném závěru utkání šestou trefu zařídil prudkou ranou z prostoru pravého kruhu dvougólový Jan Krupička. Sparta tak zapsala po výhře 6:3 již sedmé vítězství v řadě.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (Dukla Jihlava): Navázali jsme na duel v Plzni a soupeře jsme třicet minut přehrávali. Neproměnili jsme ale některé vytvořené šance a naopak udělali několik školáckých chyb, kterými jsme domácím před koncem druhé třetiny nabídli vyrovnání. Sparta potom využila momentum a potvrdila sílu svého kádru plného šikovných a zkušených hráčů. Utkání do konce zápasu v pohodě kontrolovala.