4:3
(0:0, 3:0, 1:3)

Dorost v úvodním zápase bojů o play off porazil Přerov

25.11.2022 / Natálie Poláčková

První zápas v bojích o play off dopadl i po nepříliš povedené třetí třetině lépe pro domácí celek. Dukla vyhrála 4:3 a díky tomu získala tři body. Rozhodující branku vstřelil při přečíslení dva na jednoho po přihrávce od Fialy útočník #17 Tobias Chlubna.
25.11.2022 18:00, Extraliga dorostu - 15. kolo

HC Dukla Jihlava

Novák (34. - 35. Uhrin)– Jungwirth, Löffler, Tomica, Pražák, Tetiva, Vildomec, Ošmera – Nosek, Fink, Veselský – Duka, Kytka, Váňa – Chlubna, Macek, Fiala
4

HC ZUBR Přerov

Ryšavý – Ševčík, Udovenko, Wasserbauer, Janek, Polame, Škňouřil – Dobša, Kurelović, Netopil – Šťastný, Mráček, Lazhnevskyi – Kurial, Martiňák, Šindler – Dobřecký, Červenka
3
Branky a nahrávky: 23. Löffler (Fink), 32. Ošmera (Fiala), 33. Fink (Macek), 44. Chlubna (Fiala, Duka) – 45. Dobřecký (Lazhnevskyi, Šindler), 50. Netopil (Martiňák), 60. Dobřecký (Škňouřil). Rozhodčí: Kohoutek – Zídek, Štěrba. Vyloučení: 4:4, navíc Veselský (JIH) 5 + do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 83. Střely na branku: 38:30. Průběh utkání: 4:0, 4:3.

Průběh utkání

První třetina nepřinesla ani jednu branku. Ačkoliv se oba týmy snažily dostat kotouč do brány, tak za brankovou čárou neskončil. Téměř největší měli dva hráči v samostatných únicích. Nejprve se do akce dostal Veselský, ale jeho pokus skončil neúspěšnou střelou. Poté následovala akce Radek Martiňák, ale i jeho pokus skončil zásahem gólmana.

Druhá část už byla značně lepší jak z pohledu fanoušků, tak především domácích hráčů. Již od začátku třetiny se oba týmy dostávaly do šancí, ale navrch měla Dukla, což se ukázalo ve 23. minutě, kdy se prosadil bek Dominik Löffler. Poté přišly dva rychlé góly po sobě, když se nejprve od modré prosadil domácí kapitán Adam Ošmera. O necelou minutu později se z kruhu prosadil útočník #16 Oliver Fink. Do konce třetiny už ani jeden z týmů neměl větší šanci na vsítění branky.

Poslední část zápasu patřila převážně jen hostům. Ve 44. minutě prolomil svou střeleckou smůlu v zápase s číslem 17 Tobias Chlubna. Ten využil přečíslení dva na jednoho společně s Fialou a zakončil do rohu brány. Pak ale přišli na řadu hosté. Necelou minutu po brance Chlubny se do akce dostal Adam Dobřecký, který mířil ke vzdálenější tyčce. Do akce se dostávaly oba celky, ale znovu toho využil hostující celek. Vojtěch Netopil samostatnou střelou od modré prostřelil i po druhé Nováka. Pak přišlo vyloučení Veselského 5 + do konce utkání. Pětiminutové početní využili hosté také díky odvolání brankáře. Po přihrávce od Škňourila se puku v blízkosti brány ujal Adam Dobřecký, který trefil odkrytou klec a připsal si druhou branku v zápase. Do konce už hosté snížit nezvládli a zápas tak skončil lépe pro domácí.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Bylo vidět, že oba týmy mají o co hrát. První třetina byla z obou stran hodně nervózní. Přerov hrál velmi důrazně, byl velmi aktivní v napadání, což nám způsobilo slušné problémy. Naštěstí se nám pak v půlce zápasu povedlo dát tři rychlé góly, což nás nasměrovalo ke třem bodům. Uklidnilo nás to, bohužel možná až moc, protože v závěru třetí třetiny jsme hráli dost laxně a nezodpovědně. Přerov jsme pustili k tomu, aby to utkání skoro dotáhl a nakonec jmse to umlátili. Pro nás teď není úplně důležitý ten výkon samotný jako ty body. My jsme za ně strašně rádi a zítra na to zkusíme navázat. Měli jsme tady trochu problém v reprezentační pauze s trénováním, kdy nás bylo opravdu kolem deseti, takže jsme rádi, že nás teď bylo 17 a pro nás je to skoro plná sestava. Myslím si, že se nemůžeme ohlížet na to, jestli někoho známe nebo ne. Samozřejmě s Kometou jsme hráli přípravné utkání, dokonce proti nám budou nastupovat někteří naši bývalí hráči, kteří odešli na začátku sezony, ale věřím, že tady na tom našem domácím hřišti to uhrajeme.

David Kudělka (HC ZUBR Přerov): My jsme přijeli s tím, že jsme věděli, že soupeř má jistou kvalitu. My jsme dvě třetiny vůbec nehráli ten náš hokej. Odvážili jsem se až ve třetí třetině a z toho jsme dávali nějaké góly, ale za první dvě třetiny musím jen kriticky k našemu týmu a velice pozitivně na náš tým. Myslíš si, že ta důležitost té druhé části sezony svazuje těm hráčům ruce i nohy. V té první třetině bylo vidět na obou těch mužstvech, že byly nervózní a že ta hra vyplynula, že tam byla spousta nevynucených ztrát. Každý si zkoušel, nikdo nechtěl nic pokazit, takže to od sebe odhazoval. Ta hokejovost šla úplně stranou. Ve druhé třetině bylo vidět, že nás soupeř přehrál, že jsem tam udělali chybu na modré čáře, pak jsme je nechali přečísli dva na jednoho. Z toho Jihlava krásně skórovala a my jsme zase dotahovali. Dokázali jsme se trochu vrátit do toho zápas, ale ten soupeř má svou kvalit. Ještě se ale potkáme, takže to může vypadat úplně jinak.