1:4
(0:1, 1:1, 0:2)

Ve druhém kole nadstavby Dukla nebodovala, doma podlehla Kometě

26.11.2022 / Tomáš Lysý

Úvodní třetina druhého kola nadstavby o play off se vydařila lépe Kometě, která se na konci první třetiny dostala do vedení a hned zkraje druhé části jej navýšila. Dukla mohla děkovat zejména brankáři Novákovi, že vedení Jihomoravanů nebylo větší. Naopak dvě sekundy před koncem druhé třetiny snížil Adam Veselský. Třetí část přinesla šance na obou stranách. Důležitý gól přišel v 55. minutě, kdy hosté zvýšili náskok na 3:1. Jihlava ještě zkusila hru bez brankáře, ale kontaktní branku nesnížila a naopak deset sekund před koncem inkasovala - 1:4.
26.11.2022 12:00, Extraliga dorostu - 16. kolo

HC Dukla Jihlava

Novák – Jungwirth (A), Löffler, Tomica, Pražák, Tetiva, Vildomec, Ošmera (C) – Nosek, Fink, Veselský, Duka, Kytka, Váňa, Chlubna, Macek, Fiala
1

HC Kometa Brno

Fajmon – Spanel, Antony, Jurný, Mitro, Vyhlídal, Zubíček (A) – Šebela, Röss, Halačka (A), Volf, Habermann, Brabenec, Pavlík, Zduba, Štulo, Červenka (C)
4
Branky a nahrávky: 40. Veselský (Vildomec) – 17. Röss (Spanel, Zubíček), 25. Štulo (Mitro, Brabenec), 55. Brabenec (Štulo, Röss), 60. Antony. Rozhodčí: Čuňočka – Kopecký, Landsmann. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 67. Střely na branku: 39:41. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.

Průběh utkání

Již na konci druhé minuty se mohlo měnit skóre, jenže jihlavský forvard Veselský ránou z levého kruhu trefil jen vzdálenější tyčku. Duklu to mohlo mrzet, jelikož Kometa hrála pozorně do obrany a moc šancí soupeři nenabízela. V osmé minutě při přesilovce Jihlavy ujel do přečíslení Halačka, jehož střelu Novák vyrazil a pokryl i dorážku Rösse. Útočník Komety se prosadil o deset minut později. Jihlava neubránila signalizovaný trest, Spanel poslal puk na Davida Rösse a ten se zblízka radoval - 0:1. Domácí šli v závěru třetiny do další početní výhody, v situaci dva na nikoho Nosek nenahrával a zkusil sám vystřelit, ale mířil vysoko nad.

Na začátku druhé části sice Novák zneškodnil Habermannovu střelu a při dorážce přeskočil puk hokejku Zduby, ale Kometě to vadit nemuselo. O chvíli později totiž David Štulo dostal příliš mnoho prostoru, objel branku a zakončil k tyči. Domácí navíc mohli svému brankáři vzápětí ještě děkovat, když pravým betonem vytáhl zblízka zakončení Halačky. Odpovědět mohl Veselský, jehož střelu nejprve zneškodnil Fajmon a jeho další pokus projel těsně vedle. Na druhé straně zakombinoval Röss s Brabencem, jehož zakončení z předbrankového prostoru vytěsnil Novák. Vzápětí ukázal rychlost Halačka, jenž se natlačil do zakončení, ovšem znovu se neprosadil.

Novák totiž nadále zabraňoval další radosti hostí. Vychytal střelu rychle jedoucího kapitána Komety Červenky zprava, poté v samostatném úniku neskóroval ani Zduba. Jihlava se také na konci třetiny dostala do šance, po hezké kombinaci pálil Veselský těsně nad. Forvard Dukly se nakonec radoval dvě sekundy před druhým odchodem do kabin, kdy po Vildomecově nahrávce poslal kotouč z pravé strany přesně nad rameno Fajmona - 1:2.

Kometa si mohla vzít dvoubrankový náskok zpět, ale přesilovku ze začátku třetí třetiny doslova zahodila. V další početní výhodě již byli hosté nebezpečnější, zejména skákavý pokus Spanela od modré nebyl pro Nováka ničím jednoduchým. Jihlava se snažila vyrovnat, v padesáté minutě prošla Jungwirthova rána od modré těsně vedle. Poté se domácí dostali do situace tři na jednoho, jenže Macek se odhodlal ke střele, která šla také mimo tři tyče.

Necelých sedm minut před koncem byl Červenka sám před brankou, nicméně svému týmu tříbrankový náskok nevrátil, mířil těsně vedle. O minutu a půl později se již Kometa radovala, střílený pas Štula usměrnil zblízka mezi tři tyče Jan Brabenec. Červenožlutí ještě zkusili hru bez brankáře, ale ta nevedla ani ke snížení, naopak deset sekund před koncem trefil prázdnou klec Patrik Antony – 1:4.

Ohlasy trenérů

Jan Zachrla (HC Kometa Brno): Jeli jsme sem s představou kvality domácího týmu, protože jen těsně nepostoupili do vrchní nadstavbové části, takže kvalitu prokázali a kvalitu mají. Jeli jsme sem s pokorou. V utkání to byl častokrát boj našich útočníků s gólmanem, který domácí hodně podržel. V závěru jsme výkonem ubojovali bod a jen doufám, že kluci v této nastolené linii budou pokračovat a budou mít stejnou tendenci.

Jakub Venc (HC Dukla Jihlava): Pro mne je to hořké, protože jsme chtěli navázat na včerejší utkání, alespoň bodově. Ale soupeř byl hladovější, všude rychlejší a podle mne více chtěl vyhrát. To jsou věci, které se nedají natrénovat a které musí vycházet z hráčů. V obou zápasech mne chyběl prostě takový ten hlad, chuť a hned od začátku jít dělat tvrdou práci a jít vyhrát. Možná jsme dneska chtěli jít vyhrát, ale jen v naší hlavě a nikam jsme to nepřevedli. Gratuluji soupeři.