6:0
(0:0, 1:0, 5:0)

Dorost Dukly i díky povedené třetí třetině urval proti Táboru důležité body

03.12.2022 / Tomáš Lysý

Jihlavští dorostenci potřebovali po dvou porážkách v řadě zabrat, ale i houževnatý Tábor cítil šanci na body. Podle toho také první třetina probíhala. Přes pět vyloučení se žádná branková šance nenaskytla. Podobný obrázek hry byl k vidění i ve druhé třetině, byť byla Jihlava aktivnější. A svojí píli nakonec zužitkovala ve 35. minutě trefou Ondřeje Chvátala. Na začátku třetího dějství Jihlava zlomila zápas, během dvou a čtvrt minuty se prosadili Vít Macek s Robertem Váňou. V zápasu přidali domácí ještě tři branky, trefil se Oliver Fink a Vít Macek zkompletoval hattrick, takže vítězství Dukly bylo nakonec poměrně výrazné - 6:0.
03.12.2022 12:00, Extraliga dorostu - 18. kolo

HC Dukla Jihlava

Štěbeták – Vaněk, Tomica, Löffler, Jungwirth (A), Vildomec, Ošmera (C), Pražák – Chvátal, Veselský, Nosek, Fink, Kytka, Macek, Chlubna, Duka, Fiala, Váńa
6

HC Tábor

Šrámek – Jaroš, Mašek, Šťastný (A), Bačo, Bouška, Mrázek, Honzík – Němeček, Vlček, Mohyla (A), Vrba, Křepelka, Hlavín, Eremiáš (C), Sochůrek, Dohnal
0
Branky a nahrávky: 35. Chvátal (Nosek), 42. Macek, 44. Váňa (Nosek, Chvátal), 52. Macek (Fiala, Duka), 53. Fink (Ošmera, Veselský), 60. Macek (Chlubna, Tomica). Rozhodčí: Barek – Kopecký, Figer. Vyloučení: 5:6. Bez využití. Diváci: 52. Střely na branku: 55:22. Průběh utkání: 6:0.

Průběh utkání

Úvodní třetina zápasu mezi Jihlavou a Táborem příliš hokejové krásy nenabídla. Důležitost zápasu skupiny o udržení a o postup do play off byla znát, Dukla totiž měla po třech zápasech tři body, Tábor pouze jediný. Domácí na začátku nevyužili přesilovou hru, v polovině třetiny hráli hosté naopak 47 sekund dlouhou početní výhodu pět na tři, jenže bez jakéhokoliv náznaku šance. Oba celky poté zvládly ještě jedno oslabení, proto první třetina skončila bezgólové.

Ve druhé části měli Jihlavští více ze hry a jejich zajímavé šance odstartoval ve 30. minutě Löffler. Před brankou Šrámka byl pořádný provoz, přesto si puk dokázal najít. A poté ukázal i dobrý zákrok lapačkou proti střele dalšího hráče Dukly, který nevyužil místa v odkryté části branky. Zahřál se i notně promrzlý domácí brankář Štěbeták, který kryl ránu Šťastného od modré. Z protiútoku už Dukla udeřila. Nosek našel v útočném pásmu volného Ondřeje Chvátala, který zblízka překonal brankáře. Šance přišla i při jihlavské přesilovce, kdy na kruzích volný Jungwirth vystřelil, nicméně táborský gólman udržel svému celku do třetí části jednobrankový odstup. V závěru třetiny se strhla ještě probudila emoce menší potyčka před táborskou brankou.

Do třetí třetiny vstoupila Dukla dobře a prakticky rozhodla o zápasu. Po 77 sekundách hry totiž hosté špatně střídali, čehož využil Vít Macek, jenž si najel do pásma a překonal Šrámka. O dvě a čtvrt minut později byl před táborskou brankou pořádný závar. Nosek nahodil puk z levé strany na ležícího brankáře a kotouč dostrkal do sítě Robert Váňa. Na konci dvaapadesáté minuty přidal čtvrtou trefu znovu Vít Macek, který pohodlně zakončil kombinaci Dukly. Za dalších 31 sekund přidali Jihlavští „bůra“, když Ošmera nahrál rozjetému Oliveru Finkovi, který z osy hřiště nezaváhal. Po zbytek zápasu již Dukla bez problémů dokráčela ke třem bodům, navíc 19 sekund před koncem po kombinaci celé pětky zkompletoval Vít Macek během třetí třetiny svůj hattrick - 6:0.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Zápas byl v prvních dvaceti minutách vyrovnaný. Strašně jsme se nadřeli na góly, ale dokázali jsme to ve druhé třetině zlomit. Měli jsme šancí na daleko více než na jednu branku, mohli jsme odcházet do kabin za stavu 3:0 nebo o gól vyšší, bohužel Tábor držel ve hře vynikající gólman. Těší nás, že se to nakonec ve třetí třetině zlomilo. V minulém utkání jsme bohužel třetí třetinu absolutně nezvládli, nyní jsme díky ní utkání jednoznačně ovládli. Bereme to jako malý krok do toho, co nás nyní čeká. Chtěl bych, abychom se tímhle směrem odrazili. A zvládali další utkání a další třetí třetiny v dalších utkáních úplně stejně, jako dneska (důrazně). Hráli jsme celých šedesát minut, bojovali jsme, šli jsme si za výhrou a i když se nám v koncovce nedařilo, tak jsme pořád šli za tím, že utkání zvládneme.