4:1
(2:1, 1:0, 1:0)

Dorostenci přetlačili Šumperk a berou ve skupině o play off další body

09.12.2022 / Tomáš Lysý

Jihlavští dorostenci po výhře nad Táborem nastoupili k dalšímu zápasu proti týmu ze spodku tabulky, ale jejich soupeř ze Šumperka se dostal v deváté minutě v přesilovce do vedení. Dukla ale ihned srovnala zásluhou a na konci třetiny jí Daniel Kytka svým druhým gólem poslal do vedení. Ve druhé části se prosadil při vlastním oslabení Vít Macek a červenožlutí tak šli do třetí třetiny s náskokem dvou gólů. I přes častá vyloučení padl gól až v závěru, kdy se do prázdné klece trefil Adam Veselský - 4:1 pro Duklu.
09.12.2022 18:00, Extraliga dorostu - 19. kolo

HC Dukla Jihlava

Novák – Pražák, Vildomec, Löffler, Jungwirth (A), Ošmera (C), Tetiva – Macek, Fink, Duka, Veselský, Kytka, Nosek, Chlubna, Chvátal, Fiala, Váňa
4

HK MD Šumperk

Ondráček – J. Březina, Jarmara, K. Březina, Souček, Plhal (C), Cabadaj, Veselý – Seidenglanz (A), Pazourek, Verner (A), Maurer, Karas, Hejátko, Škrabal, Mácha, Pospíšil, Pluskal
1
Branky a nahrávky: 9. Kytka (Fink), 18. Kytka (Veselský, Fink), 29. Macek, 60. Veselský (Vildomec, Chvátal) – 9. Souček (Pospíšil). Rozhodčí: Schenel – Husák, Hrabal. Vyloučení: 9:7. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 79. Střely na branku: 42:21. Průběh utkání: 0:1, 4:1.

Průběh utkání

Hned v úvodu zápasu přišla dvě vyloučení, každé na jedné straně, a hosté ho dokázali využít. Martin Souček vystřelil od modré a protože byl před Novákem velký provoz, zapadl puk až do sítě. Šumperk se ale z vedení radoval jen 27 sekund, jelikož Daniel Kytka zblízka doklepl puk do sítě. Jihlava pak přestála oslabení a na konci první třetiny vstřelila, jak se později ukázalo, vítěznou branku. Daniel Kytka se před brankou po závozu Veselského dostal k puku a rychle ho doklepl do sítě - 2:1. Na konci první části ještě mohl navýšit jihlavské vedení Chlubna, jenž zblízka kotouč nad ležícího Ondráčka nezvedl.

Jihlavští se ve druhé třetině prosadili i v oslabení. Vít Macek po zisku puku zavezl kotouč po levé straně do pásma trefil se přesně pod víko - 3:1. Vzápětí se v přesilovce neprosadil v gólové šanci Chvátal, poté Jihlava i po skončení početní výhody uzamkla soupeře před brankou a Macek s Chlubnou nedorazili puk za šumperského gólmana. Šumperk tolik šancí neměl, snad jen na konci třetiny vyvezl Plhal v oslabení kotouč a z levé strany těsně minul vzdálenější tyčku.

Dukla se ve třetí třetině soustředila na pozorné bránění a soupeře pořádně nepustila do útočení. Když už, tak Hejátko v situace dva na jednoho našel mezi kruhy Maurera, kterému ale uskočil puk. Poté se spíše častěji trestalo, než hrálo, navíc na obou stranách začaly lehce plát emoce. Tři a půl minuty před koncem objel Fiala branku, bekhendem ale brankáře nepřekvapil. V závěru zápasu hosté odvolali brankáře a hráli chvíli přesilovku šest na čtyři, poté pět na čtyři a následně při svém vyloučení i pět na pět, což se Drakům stalo definitivně osudným, jelikož Adam Veselský po několika pokusech Dukly konečně trefil prázdnou klec - 4:1.

Ohlasy trenérů

Jakub Venc (HC Dukla Jihlava): Na jednu stranu jsme v zápasu měli hrozně moc vyloučených. Nemyslím si ale, že bychom hráli nějak špatně. Hra se nám docela dařila, něco jsme si k ní před zápasem řekli a kluci se to snažili plnit, což je velké pozitivum. Máme tři body, do čehož jsme šli, že se nám podaří urvat tři body. Hra nebyla vůbec špatná a vypracovali jsme si dost šancí. Mohli jsme vyhrát větším rozdílem než 4:1.