7:2
(2:1, 3:0, 2:1)

Dorost jasně přetlačil Olomouc a připisuje si další tři body

10.12.2022 / Eliška Okrouhlická, Natálie Poláčková

Dukla předčila Olomouc i díky dvěma rychlým brankám v úvodu zápasu. V 15. minutě sice hosté snížili na jednobrankový rozdíl, ale netrvalo dlouho a Dukla rázem vedla o šest branek. Ve třetí třetině ještě snížil hostující Šulgan, ale to už nebylo Olomouci nic platné. K výsledku dvěma góly značně pomohli Tobias Chlubna a Adam Veselský.
10.12.2022 12:00, Extraliga dorostu - 20. kolo

HC Dukla Jihlava

Štěbeták - Pražák, Tetiva, Löffler, Jungwirth, Vildomec, Ošmera - Fink, Veselský, Chvátal, Nosek, Váňa, Kytka, Macek, Chlubna, Duka Fiala
7

HC Olomouc

Žbánek - Vrána, Černý, Bohatý, Kalman, Holéczy - Sekanina, Pravda, Šulgan, Bartok, Navrátil, D. Drábek, Čermák, Neoral, K. Drábek, Bošek
2
Branky a nahrávky: 2. Chlubna (Macek, Fiala), 6. Chvátal (Löffler, Nosek), 21. Veselský (Ošmera, Štěbeták), 22. Kytka (Tetiva, Vildomec), 37. Fink (Veselský, Duka), 45. Veselský (Fink, Kytka), 50. Chlubna (Löffler, Fiala) – 15. Neoral (Šulgan, Kalman), 50. Šulgan (Neoral, Drábek). Rozhodčí: Šperl - Kučera, Tichý. Vyloučení: 2:6. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 54:29. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 7:1, 7:2.

Průběh utkání

Na gól se příliš dlouho čekat nemuselo. Už v první minutě zápasu padl gól Tobiase Chlubny. Druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat, již v páté minutě se prosadil útočník Ondřej Chvátal. Přesilovka však hostům pomohla k snížení brankového manka, když Vojtěch Neoral v 15. minutě prostřelil Štěbetáka. Ještě před koncem nabídla Olomouc domácím přesilovku, která se přenesla až do druhé třetiny.

Po pauze využil početní výhody Adam Veselský, který nechal brankáři proklouznout puk mezi betony. Hned po něm vstřelil čtvrtý gól Daniel Kytka. Následovala přesilovka na každé straně, ale ani jeden z celků jí nevyužil. Ve 38. minutě se ale ke kotouči dostal #16 Oliver Fink, který navýšil vedení Dukly na 5:1.

Minutu po vyloučení hostujícího Pravdy se Dukla dostala do pětibrankového vedení, když přesilovky znovu využil Adam Veselský. Druhá branka Tobiase Chlubny padla rovněž v početní výhodě – byla to také poslední branka Dukly. Na tento gól okamžitě zareagoval Viktor Šulgan a snížil tak vedení domácích.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Já si myslím, že můžeme být spokojení. Nejen za dnešek, ale za celý víkend, konečně byl šestibodový. Dnes si myslím, že to bylo ještě o chlup lepší, než včera. Řídili jsme hru, ten hokej vypadal, tak jak jsme chtěli my. Padly nám tam dva rychlé góly na začátku, což nás trochu uklidnilo. Jedený vykřičníček byl ve třetí třetině, kdy jsme tam hodně vedli a přestávali jsme hrát. Musíme si uvědomit, že se hraje celých 60 minut a nikdy to nemůžeme podcenit. Klukům ale patří velká pochvala do kabiny.

Mojmír Trličík (HC Olomouc): Dneska to bylo jasně jednoznačné vítězství domácího týmu, který předčil náš tým ve všech směrech, od první do šedesáté minuty. My jsme dnes nebyli vůbec schopní hrát. Pouze využitá přesilovka byla taková jediná herní činnost, kdy se nám ta hra líbila. Jinak to byl jeden z nejhorších výkonů našeho mužstva a s takovým výkonem mužstvo do extraligy dorostu nepatří.