2:4
(1:3, 1:0, 0:1)

Dorostenci přetlačili Přerov a získali plný počet bodů

19.01.2023 / Natálie Poláčková

Do utkání proti Přerovu vstoupili lépe jihlavští dorostenci, kteří se již ve druhé minutě ujali vedení. Už v 15. minutě vedla Dukla po přesilovkové brance Daniela Kytky 3:0. Osm vteřin před koncem první třetiny však dokázali domácí díky využité přesilovce snížit rozdíl na dvě branky. Ve druhé třetině jedinou branku vsítili domácí rovněž v přesilovce. Poslední branka zápasu padla z hokejky Matěje Fialy v 50. minutě. Zápas tak nakonec skončil lépe ve prospěch Dukly - 4:2.
19.01.2023 18:00, Extraliga dorostu - 27. kolo

HC ZUBR Přerov

Šejba (15. Ryšavý) – Polame, Wasserbauer, Janek, Pohanka, Udovenko, Škňouřil, Mráček – Šindler, Kurial, Červenka, Lazhnevskyi, Netopil, Martiňák, Šťastný, Dobřecký, Macek, Dobša
2

HC Dukla Jihlava

Štěbeták (54. - 55. Novák) – Tomica, Löffler, Podroužek, Vildomec, Zmrhal, Ošmera – Nosek, Fink, Fiala, Kytka, Macek, Koníř, Duka, Katolický, Váňa, Chvátal
4
Branky a nahrávky: 20. Janek (Polame, Šťastný), 27. Dobřecký (Šťastný, Polame) – 2. Katolický (Macek, Váňa), 11. Nosek (Tomica, Kytka), 15. Kytka (Váňa, Nosek), 50. Fiala (Katolický). Rozhodčí: Hranoš – Bartek, Vožnička. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 135. Střely na branku: 25:27. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4.

Průběh utkání

Dukla byla od začátku první třetiny aktivnějším celkem. Již ve druhé minutě se dostali červenožlutí do vedení, když se puku ujal Šimon Katolický, který vystřelil k bližští tyčce a puk dopadl až za brankovou čáru. Následně se domácí nemohli příliš dostat ke kotouči, ale ani Dukla se příliš nedostávala do šancí. Po vyloučení na obou stranách hráli domácí o něco aktivněji, ale na branku to nestačilo.

Protiakce Přerovu nevyšla díky zákroku Štěbetáka, který tak pomohl svému celku vyrazit do útoku. Z přečíslení tři na dva sice pořádně střela nevzešla, ale následná akce u znamenala dvoubrankové vedení. Tomica přihrál před bránu, kde se ocitl osamocený Rostislav Nosek, který svým bekhendovým pokusem dostal puk do levého růžku branky.

Ani jeden z celků se nemohl pořádně dostat do útoku až do vyloučení Kuriala. Jihlavskému celku trvalo pouze čtrnáct vteřin, než padla další branka. Opět se projevili bekhendové dovednosti, když se za bránou ujal puku Daniel Kytka, který nakonec těsně vedle tyčky zakončoval. Na to domácí trenér reagoval změnou gólmana. Po chvíli se znovu mohli dostat do útoku jihlavští hráči, ale jejich pokus znemožnil domácí obránce.

Jen trošku chybělo Štěbetákovi k nule po první třetině. Vyloučení Zmrhala potrestali domácí podobně rychle jako Dukla. Kryštof Janek nejprve vystřelil, alje jeho pokus ještě vyrazit Štěbeták. Ten ale následně spadl a to byla šance pro domácího kapitána, který vyzvedl puk do odkryté klece.

Naopak do druhé části zápasu vstoupili lépe domácí, kteří se snažili dohnat své dvoubrankové manko. Podařilo se jim to ve 27. minutě, kdy vyloučení Koníře potrestal domácí útočník Adam Dobřecký. Ten si našel odražený kotouč a opět bekhendem ho nasměroval k horní tyčce. I následně se na puku držel domácí celek, ale už se tolik nedostával do střel.

Následně měla šanci i jihlavská Dukla, ale ta početní výhody nevyužila a nadále se hrálo za stavu 3:2 pro Jihlavu. Oba celky měly několik příležitostí, jak dostat puk za záda jednoho z gólmanů, ale ti další puk za brankovou čáru pustit nechtěli a hráči tak odcházeli do kabin za stavu, který se od branky Dobřeckého nezměnil.

Stejně jako do druhé části, i nyní vstoupili domácí do poslední dvacetiminutovky velmi odhodlaně. Velkou šanci dostali Zubři, když měli hned dvě početní výhody za sebou. V té první se dostali hned do dvou šancí, ale v té druhé už si držela Dukla kotouč na svých hokejkách. Po uplynutí Štěbetákova trestu se na led vrátil Dukla, který si následně vynutil faul.

Jihlavský celek sice nedokázal využít početní výhody, ale chvíli po návratu vyloučeného Šindlera na led se přeci jen prosadili. Jihlavská #22 Matěj Fiala namířil kotouč z kruhu až ke gólmanovi a trefil místo mezi lapačkou a tyčkou. Zdálo se, že tato branka byla pro Duklu jakousi vzpruhou, protože se následně držela na kotouči. Domácí celek se všemi silami pokoušel srovnat, ale ani jeden z pokusů nekončil za zády Štěbetáka.