4:2
(1:1, 2:1, 1:0)

Dorost porazil na domácím ledě Litvínov a sahá po play off

24.02.2023

Dorostenci nastoupili po dlouhé době na domácím ledě proti Litvínovu a hned se fanouškům představili v plné parádě. Jako první poslal Duklu do vedení Váňa, jenže o dvě a půl minuty později bylo srovnáno. Druhá třetina patřila zpočátku Jihlavě, když se čtyřicet vteřin od sebe dokázali prosadit Chlubna a Daniil Duka, jehož branka byla právě ta vítězná. Ještě před koncem třetiny dokázal srovnat hostující útočník. V poslední periodě hosté zkoušeli hru bez gólmana, ale ta jim nakonec příliš platná nebyla a naopak ještě inkasovali od Finka. Celý zápas tak skončil ve prospěch jihlavského celku - 4:2.
24.02.2023 16:00, Extraliga dorostu - 33. kolo

HC Dukla Jihlava

Štěbeták — Ošmera, Löffler, Podroužek, Jungwirth, Tomica, Vildomec — Macek, Váňa, Duka, Kytka, Fink, Chlubna, Kolba, Fiala, Koníř, Katolický
4

HC VERVA Litvínov

Udržal — Zikmund, Soušek, Prokeš, Liška, Winkelhöfer, Kladivo — Tomaník, Bednařík, Horský, Dostál, J. Peroutka, Raichl, M. Peroutka, Sander, Koky, Pospíšil
2
Branky a nahrávky: 13. Váňa (Löffler, Kolba), 26. Chlubna (Fiala, Macek), 27. Duka (Vildomec, Kolba), 59. Fink (Macek, Chlubna) – 15. J. Peroutka (Zikmund, Winkelhöfer), 39. Koky (Kladivo, Dostál). Rozhodčí: Schenel - Zídek, Roupec. Vyloučení: 5:5, navíc Kytka (JIH) 5 + do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 105. Střely na branku: 30:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.

Ohlasy trenérů

Jakub Venc (HC Dukla Jihlava): Podařil se nám vstup do utkání, jen na chvíli polevíme a nabídneme soupeři šance. Naštěstí třetina skončila 1:1. Ve druhé třetině jsme si vypracovali dvougólový náskok a místo, aby jsme dohráli třetinu, tak jsme nabídli soupeři přesilovku, kterou využil. V závěru utkání jsme dali gól do prázdné branky. Jsme moc rádi za tři body, jen mě mrzí zkrat Daniela Kytky, kdy udeřil soupeře do obličeje.