5:4sn
(1:1, 3:0, 0:3 - 0:0)

Dorostenci nakonec překonali Chomutov po nájezdech

25.02.2023 / Natálie Poláčková

Dorostenci po povedeném zápase s Litvínovem přivítali Chomutov. Dukle se povedlo dostat do vedení 4:1 také díky dvěma brankám Adama Ošmery, ale hosté se hnali za vyrovnáním. To se jim v průběhu třetí třetiny povedlo, konkrétně v čase 58:42. Velkou šanci na výhru měli hosté po vyloučení Chlubny, kdy hráli minutu a půl přesilovku v prodloužení. Branku ale nevsítili a vše musely rozhodnout nájezdy, ty už dopadly lépe pro Duklu a to i díky gólu Dominika Löfflera.
25.02.2023 12:00, Extraliga dorostu - 34. kolo

HC Dukla Jihlava

Štěbeták - Ošmera, Löffler, Podroužek, Jungwirth, Tomica, Vildomec - Macek, Váňa, Koníř, Duka, Fink, Chlubna, Kolba, Fiala, Katolický, Chvátal
5

Piráti Chomutov

Štěrba - Švarc, Ibl, Malcovský, Holejšovský, Snopek, Pokorný - Chládek, Patočka, Grosskopf, Novák, Šilhan, Nastoupil, Pospíšil, Bečvář, Sochor, Novák, Kalvoda
4
Branky a nahrávky: 11. Katolický (Tomica, Koníř), 23. Ošmera (Fink, Tomica), 28. Jungwirth (Fink, Tomica), 32. Ošmera (Fink, Jungwirth), rozh. náj. Löffler - 13. Chládek (Patočka), 48. Grosskopf (Patočka, Ibl), 54. Chládek (Pošpíšil, Ibl), 59. Novák (Švarc, Pospíšil). Rozhodčí: Kohoutek - Tichý, Karásek. Vyloučení: 4:5, navíc Chlubna (JIH) 5 + o konce utkání. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 62. Střely na branku: 35:37. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:4, 5:4.

Ohlasy trenérů

Jakub Venc (HC Dukla Jihlava): První třetina byla podobná jako včera, podaří se nám jít do vedení a pak na chvíli polevíme, nebo ustoupíme od toho, co chceme hrát a pustíme soupeře do zápasu. Podařili se nám přesilovky a soupeři jsme odskočili na 4:1. Třetí třetinu z naší strany absolutně nechápu! Řekneme si, jak chceme hrát a co povede k vítězství, ale na ledě děláme úplně jiné věci. Soupeři darujeme tři přesilovky, ve kterých dostaneme dva stejné góly, kde necháme volného hráče v před brankovém prostoru.
Závěr utkání vnímám jako zkrat jednotlivců, místo práce pro tým, hrajeme pro své ego a kanadské body!! Na nájezdech nás podržel Ondy a proměnili jsme dva nájezdy. Jsme rádi za dva body. Pokud, ale chceme uspět v dalších utkáních a případném play-off, musíme dělat rozhodnutí, co pomohou týmu a ne jen svému egu. Hrát disciplinovaně a plnit pokyny, které si dáme.