4:2
(1:2, 1:0, 2:0)

Jihlavští dorostenci dokonali obrat proti Hvězdě ve třetí třetině

03.03.2023

Dukla v předposledním kole bojů o účast v play-off nastoupila na malé hale v Jihlavě proti Hvězdě Praha. Hosté se dostali zpočátku první periody do dvoubrankového vedení, ale domácí dokázali ve 26. minutě srovnat. Celý zápas rozhodla až třetí třetina ve které byla Dukla lepší a Šimon Katolický rozhodl v čase 47:03 o výhře Dukly. Tu ještě potvrdil svou brankou do prázdné Rostislav Nosek. Celý zápas tak nakonec přeci jen skončil lépe ve prospěch jihlavské Dukly - 4:2.
03.03.2023 18:30, Extraliga dorostu - 35. kolo

HC Dukla Jihlava

Štěbeták – Vildomec, Tomica, Jungwirth, Podroužek, Löffler, Ošmera – Nosek, Kolba, Katolický, Fink, Chlubna, Chvátal, Duka, Váňa, Macek
4

HC Hvězda Praha

Höhlig – Novák, Foltýn, Beňo, Štefík, Holas, Vrabec, Holba – Štěpánek, Doležal, Bláha, Štípek, Šup, Kulich, Ducháček, Krejčí, Brož, Dohnal
2
Branky a nahrávky: 11. Vildomec (Chlubna), 26. Jungwirth (Podroužek, Katolický), 48. Katolický, 60. Nosek – 2. Dohnal (Novák, Vrabec), 7. Dohnal (Novák, Suk). Rozhodčí: Held – Čelekovský, Hrabal. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 72. Střely na branku: 36:35. Průběh utkání: 0:2, 4:2.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (Dukla Jihlava): Poslední dvě utkání nadstavby jsme brali jako přípravu na play-off, kam jsme se definitivně dostali díky výsledku úterní dohrávky Kladna. Bohužel hned v úvodu utkání jsme Hvězdě nabídli přesilovou hru a z první střely jsme inkasovali. To nás trochu opařilo a lehce udalo směr první třetiny, kterou jsme odehráli dost zakřiknutě. Nicméně po přestávce jsme vstoupili do utkání v úplně jiném tempu a celou druhou třetinu dominovali. Bohužel jsme nedokázali najít recept na hostujícího brankáře, abychom soupeři po druhé části zaslouženě odskočili a do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu. Třetí třetina byla z našeho pohledu vyrovnanější, jsme rádi, že jsme dokázali soupeři odskočit a v závěru potvrdit tři body brankou při power play soupeře.