7:1
(3:1, 1:0, 3:0)

Sedm gólů do sítě Třince! Junioři si vynutili rozhodující sedmý zápas

10.04.2023 / Natálie Poláčková

Jihlavští junioři vstoupili do šestého zápasu s nožem na krku naprosto skvěle a v šesté minutě vedli již 2:0, když se trefil Adam Sojka a Matouš Menšík. Třinec sice záhy snížil, ale důležitá byla trefa Daniela Pavelce v poslední minutě úvodního dějství. Na konci druhé části se prosadil Adam Rauš a do třetí části šla Dukla s tříbrankovým náskokem. Nejenže ho udržela, ale díky parádní pětiminutovce, kdy se prosadil Matěj Kravec, Lukáš Číhal a Matěj Vovsík, ho ještě navýšila na konečných 7:1. Červenožlutí si tak vybojovali sedmý zápas, který je na programu ve středu 12.4. od 13 hodin v třinecké Mini Werk Aréně.
10.04.2023 17:00, DHL Extraliga juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč - Vovsík (C), Vandas, Číhal, Šabatka, Chvátal, Tomšík, Ludvík – Jungwirth, Menšík, Rauš (A) - Straka, Broš, Pavelec - Kravec (A), Coufal, Sojka - Klapica, Modl, Valach
7

HC Oceláři Třinec

Klimek (20. Král) – Volas, Kremnický, Andrle, Kareš, Buják, Pospíšil, Hrůzek – Gerych, Moškoř, Šutý, Pánek, Haas, Spěváček Bartoš, Cedzo, Ramik, Hlávka, Šilar, Kozlík
1
Branky a nahrávky: 4. Sojka (Coufal), 6. Menšík (Jungwirth, Rauš), 20. Pavelec (Straka, Tomšík), 38. Rauš (Vovsík, Jungwirth), 45. Kravec (Coufal, Číhal), 47. Číhal (Jungwirth, Vovsík), 50. Vovsík (Straka, Pavelec) – 14. Ramik (Haas, Andrle). Rozhodčí: Svoboda, Sýkora – Malý, Dědek. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:0. Diváci: 194 (vyprodáno). Střely na branku: 35:32. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 7:1. Stav série: 3:3.

Průběh utkání

Zápas začal vyloučení na straně hostů, toho sice Dukla nevyužila, ale o chvíli později se mohla radovat z branky. Coufalovu střelu z pravého kruhu do brány dokázal doklepnout Adam Sojka. Na puku se většinou drželi hosté, kteří se pokoušeli srovnat. Nastal však pravý opak, protože Jungwirth poslal pas na Matouše Menšíka, který byl nehlídaný v předbrankovém prostoru. Jihlavskému útočníkovi se povedlo zamést kotouč pod břevno Klimkovy brány.

Třinec se tlačil v útoku a nakonec se mu to přeci jen vyplatilo. V čase 13:57 dostal Michal Ramik přihrávku do mezikruží odkud se mu povedlo propasovat puk pod Maláčův beton. Vyloučení Tomšíka o necelé tři minuty později dalo Třinci další naději na branku, Maláč všem střelám úspěšně zabránil. Už se zdálo, že hráči půjdou do kabin za stavu 2:1, to však ještě dvacet osm vteřin před koncem změnil Daniel Pavelec, který tečoval Strakovu střelu.

Do branky nastoupil místo Klimka Král, ten však neměl příliš příležitostí dostat se k puku. Bylo to zapříčiněno i vyloučením Jungwirtha. Dlouho se hrálo bez větší šance, ačkoliv se Oceláři snažili tlačit do útoku. Ani vyloučení Vovsíka jim moc platné nebylo, protože Dukle se dařilo vyhazovat. Nakonec nepřipravili jihlavští hokejisté své fanoušky ani o branku. Tu vsítil ve 38. minutě Adam Rauš poté, co dostal od Vovsíka přihrávku do mezikruží. Odtud se mu to povedlo vypálit k pravému hornímu růžku.

Třetinu sice zahájil Třinec tlakem, ale pak se povedlo dostat do samostatné akce Matěji Kravcovi, který s přehledem vymetl horní roh. Vyloučení Bartoše dokázala Dukla vcelku rychle využít, konkrétně obránce Lukáš Číhal, který opět poslal puk mezikruží. Dukla dostala o chvíli později další šanci po vyloučení Bujáka a opět jí proměnila. Tentokrát se to povedlo kapitánovi jihlavské juniorky, Matěji Vovsíkovi. Obránce #13 vyjel zpoza brány a dostal puk těsně nad Královu rukavici.

Na Třinci sice bylo vidět, že zápas ještě nevzdal, ale na jihlavské straně skvělými zásahy kryl střely Maláč. Ani dvou početních výhod nedokázali Oceláři využít, a to jedna byla dokonce půl minuty hry pět na tři. Do konce třetiny už žádná další branka nepadla. Jediné, co bylo těsně před závěrečnou sirénou k vidění byla potyčka mezi Vovsíkem a Hlávkou.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Hodnocení utkání bude úplně jednoznačné. Domácí tým byl po všech směrech lepší a prostě po zásluze vyhráli. My jsme byli opravdu slabým soupeřem.

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Hodnocení je pouze pozitivní. Bez ohledu na skóre jsme si vybojovali sedmý zápas, což byl před tímto utkáním náš cíl. Už jsme zadkem u zdi a už není kam couvat. Zaslouženě si to rozdáme v zápasu "best of one" a doufám, že se všichni připravíme, abychom všichni podali maximální výkon. A po sedmém zápasu si mohli říct, že jsme více udělat nemohli.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie