7:2
(2:0, 2:1, 3:1)

Dukla v Litoměřicích na body nedosáhla. Stadionu podlehla 2:7

30.09.2023 / Vít Trubička

Zápas proti litoměřickému Stadionu neměla Jihlava rozehraný špatně. V množství střeleckých pokusů si ovšem vylámala zuby na gólmanu Cichoňovi, který značně podržel domácí tým. Dukla se tak dostala pouze ke dvěma korekcím skóre, o tu první se postaral Tomáš Havránek, o druhou Marcel Štefančík. V obou případech na góly přihrával Richard Cachnín. Konečný výsledek tak 2:7 ve prospěch Litoměřic.
30.09.2023 17:00, Chance Liga - 7. kolo

HC Stadion Litoměřice

Cichoň – Pavlák, Kroupa, Strejček, Husák (C), Tomek, Aubrecht – Korkiakoski, Jícha (A), Guman – Ton, Kuťák (A), Sihvonen – Kordule, Costa, P. Svoboda – Cikhart, Vitouch, Hrabík
7

HC Dukla Jihlava

Beran (23. Maláč) – Bilčík, Kolář (A), Ozols, Kočí, Mareš, Vala, Dundáček – Čachotský (C), Anděl, Šik – Havránek, Štefančík, Cachnín – Meluzin, Handl, Berger – Jelínek, Pořízek, Brož
2
Branky a nahrávky: 4. Jícha (Sihvonen, Husák), 19. Ton (Sihvonen, Husák), 23. Cikhart (Hrabík, Vitouch), 26. Tomek (Jícha, Hrabík), 46. Svoboda (Kordule, Costa), 49. Kroupa (Kuťák), 51. Kuťák (Sihvonen, Strejček) – 25. Havránek (Cachnín), 59. Štefančík (Cachnín). Rozhodčí: Valenta, Hucl – Kokrment, Pěkný. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 793. Střely na branku: 32:40. Zblokované střely: 9:7. Vhazování: 35:30. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 7:1, 7:2.

Průběh utkání

Do zápasu vstoupil lépe litoměřický Stadion, jemuž k tomu pomohla i přesilovka v prvních minutách. První akci Přemysla Svobody ještě dokázal Beran vleže pokrýt, na následnou střelu Josefa Jíchy z mezikruží už nestačil.

Jihlavští ale mohli vzápětí vyrovnat. Kotouč se po střele ocitl pod litoměřickým gólmanem Cichoněm a rozhodčí kontrolovali na videu, zda nepropadl za brankovou čáru. Leč nestalo se tak. Dukla tak pokračovala v aktivní hře a i jí pomohla přesilovka. Gólman Stadionu měl hodně práce s řadou dorážek z hranice brankoviště, chvilku nato ho po individuální akci bekhendem pokusil zaskočit Marcel Štefančík.

Ke konci úvodní třetiny ovšem ještě Litoměřičtí své vedení navýšili. O další využitou přesilovku se postaral Petr Ton, který tečoval Sihvonenovu dělovku z levého kruhu. Dukla tak musela dotahovat ztrátu dvou branek.

Leč, na startu druhé periody inkasovala potřetí. Kotouč po nepřesné jihlavské rozehrávce převzal Jan Cikhart, který si najel na hranu kruhu a poslal puk do odkryté branky Adama Berana.

Ten tak přepustil své místo mezi třemi tyčemi Filipu Maláčovi. A pro Duklu to v první chvíli jistě byla úspěšná změna. V čase 24:42 využil Richard Cachnín chyby Přemysla Svobody, vydal se dopředu a následně přesným pasem od mantinelu našel Tomáše Havránka, který neomylně zavěsil k levé tyči Cichoňovy svatyně.

Vzápětí ovšem pokračovala přestřelka gólem domácích. Tomáš Tomek převzal odražený puk po své vlastní střele a z první ho poslal zpět za záda Filipa Maláče. O 48 vteřin později to mohlo být už 5:1, sudí opět zkoumali polohu kotouče na videu, ovšem ani tentokrát nenašli jeho polohu plným objemem za brankovou čárou.

Jihlava i v závěru byla aktivnějším celkem, blízko skórování byli Otakar Šik nebo Tomáš Havránek. Přesto se stav do konce druhé třetiny nezměnil a před Duklou byl poměrně náročný úkol v podobě vyrovnání tříbrankového manka.

Úvod závěrečné části utkání se zprvu vyvíjel pro Jihlavu příznivě. Už po 47 vteřinách hry orazítkoval břevno Cichoňovy klece Radek Pořízek. I tak ale další gól padl z holí domácích hokejistů. Ke konci 46. minuty si Přemysl Svoboda stáhl před brankovištěm kotouč pod sebe, načež jej poslal přesně pod Filipa Maláče.

Litoměřický tým navíc záhy navýšil. Zpoza modré čáry poslal přímou střelu do jihlavské svatyně Jakub Kroupa. O dvě minuty později pak přišla trefa Filipa Kuťáka po jeho samostatném úniku středem ledové plochy.

Dukle se pak už jen povedlo korigovat skóre. V čase 58:52 se utrhl Marcel Štefančík a bekhendem si ukázkově vymíchl litoměřického gólmana Cichoně. Ze severu Čech tak Jihlavští tentokrát odjíždějí bez bodů.

Ohlasy trenérů

František Ptáček (HC Stadion Litoměřice): „Přijel těžký soupeř, silný dopředu, což dokazoval hlavně v první třetině, kterou jsme přežili hlavně díky gólmanovi. Odskočili jsme díky přesilovkám a malinko jejich tlak utlumili. Ve druhé třetině se nám povedlo dát nějaké góly. Začátek třetí třetiny jsme znovu zaspali, ale přečkali jsme jejich tlak a přidali další góly."

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): „Měli jsme výborný vstup do zápasu, byl nás plný led, ale bohužel naše bolest z posledních zápasů jsou přesilovky a oslabení, které zápas rozhodly. Nechceme se na nic vymlouvat, musíme to brát tak jak to je. Dostali jsme spoustu gólů a za třetí třetinu se naším fanouškům omlouváme. Respektuji to, že domácím narostla křídla, když viděli, jak nám tam góly naskakují, ale nám se tohle nemůže stát. Řekl jsem klukům, že chápu, že se to stane jednou za sezonu, ale v téhle sezoně už se to opakovat nebude."