3:2p
(1:0, 1:1, 0:0 - 1:0)

Dukla podruhé za sebou urvala dva body výhrou v prodloužení

25.10.2023 / Vít Trubička

Dukla se před zápasem proti Kolínu rozloučila s dlouholetým hráčem a kapitánem Josefem Skořepou, který hájí nyní barvy právě Kozlů. A hned ve třetí minutě šla do vedení dorážkou Radka Pořízka. I začátek druhé části Dukle vyšel a Samuel Krajč se v Jihlavě prosadil poprvé. Jenže poté Kolín využil přesilovku a v závěru třetiny vyrovnal. Třetí třetina nerozhodla, Dukla tak šla podruhé za sebou do prodloužení. V čase 63:03 rozhodl zápas Richard Cachnín po krásné souhře s Matoušem Menšíkem - 3:2 po prodloužení.
25.10.2023 17:30, Chance Liga - 16. kolo

HC Dukla Jihlava

Beran – Strejček, Bilčík, Ozols, Dundáček, Kachyňa, Kolář, Kočí – Cachnín, Pořízek, Čachotský (C) – Šik, Štefančík, Havránek – Krajč, Menšík, Jelínek – Brož, Handl, Berger
3

SC Marimex Kolín

Soukup – Kolmann (A), Pinkas, Němec, Hampl, Gaspar, Piegl, J. Šedivý – Vrhel, Koukal (C), Chalupa – Pajer, Skořepa (A), Dlouhý – Ouřada, Moravec, Lang – D. Šedivý, Morong, Síla
2
Branky a nahrávky: 3. Pořízek (Cachnín, Čachotský), 26. Krajč, 64. Cachnín (Menšík) - 34. Kolmann (Morong, Skořepa), 39. Lang (Moravec). Rozhodčí: Kosnar, Květoň - Štofa, Zídek. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Diváci: 627. Střely na branku: 30:33. Zblokované střely: 9:4. Vhazování: 41:27. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

Průběh utkání

Ještě před samotným kláním Dukly s Kolínem se jihlavský tým rozloučil s bývalým kapitánem, nyní hájícím barvy celku z Kmochova města Josefem Skořepou a poděkoval mu za odvedené služby.

Vstup do zápasu vyšel o poznání lépe Jihlavským, kteří se už na prahu třetí minuty dostali do vedení. Odraženou střelu Richarda Cachnína od betonů kolínského gólmana Soukupa poslal přesně mezi tři tyče Radek Pořízek. Ovšem kozly obdržená branka nabudila a v polovině páté minuty mohl vyrovnat Kryštof Ouřada, který ale trefil jen tělo Adama Berana.

Kolínský tým následně bez úhony přečkal úvodní oslabení a znovu srovnal krok s Duklou. Práci tak měli oba gólmani, Jakub Soukup po slibných zakončeních Šika a Štefančíka, Adam Beran likvidoval Ouřadovu či Sílovu povedenou střelu. I proto se už na tabuli ukazující skóre nic nezměnilo, Jihlava vedla 1:0.

I start druhé periody patřil Jihlavě. Už od prvních minut si v útočném pásmu obratně počínal Otakar Šik, přesto se skórovat podařilo až Samuelu Krajčovi, který si svou ranou z mezikruží připsal první gól v dresu Dukly.

Kolínským záhy trvalo chvilku než se dokázali dostat zpátky do hry. Povedlo se jim ale i s gólovým příspěvkem díky využité přesilovce. Petr Kolmann využil zakrytého výhledu Adama Berana a od modré poslal kotouč přesně za jeho záda.

Navíc ještě v závěru třetiny stačili kozlové vyrovnat. Kryštof Lang se zmocnil volného puku, odraženého od betonů Berana a pohodlně ho poslal do odkrytého prostoru u bližší tyče jihlavské svatyně. Tím také definitivně stvrdil stav po druhém dějství na vyrovnaných 2:2.

Závěrečná část utkání znovu vycházela více Dukle. Už na jejím začátku si gólové situace vytvořili Richard Cachnín a staronový hráč v jihlavském dresu Jan Strejček. Kozlům záhy k uklidnění situace pomohla další přesilovka. Tu ovšem tentokrát Jihlava přežila bez úhony a mohla pokračovat v aktivní hře.

Rozzuzlení utkání mohlo přijít 35 vteřin před závěrečnou sirénou, a to z hole kolínského týmu. Situaci vzal na sebe René Piegl, který se dostal sám před Adama Berana, leč puk kolem něj za brankovou čáru neposlal. Proto zůstal nerozhodný stav a na řadu přišlo prodloužení.

Nadstavbovou část mohl už po 31 vteřinách ukončil Otakar Šik, který obkroužil kolínskou branku a chyběl mu jen kousek k tomu, aby zavěsil k levé tyči. Do šance se sice dostali i hosté, přesto se o definitivní trefu postarali Jihlavští. V čase 63:03 převzal Richard Cachnín povedený pas od Matouše Menšíka a z hranice brankoviště jej doklepl za Soukupova záda. Dukla tak na domácím ledě udržela dva body.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): „Chybí nám pohoda, klid a trochu i šikovnost v zakončení. Je pro nás zcela nepochopitelné, že dáme rychlý první gól, nějakou chvíli kontrolujeme hru. Pak soupeř začne trochu více bruslit a tlačit nás, čímž si zbytečně komplikujeme hru. Některé situace bychom měli řešit trochu jinak, ale pracujeme na tom. Také ale musím tým pochválit, stále se snažil. Paradoxně jsme měli lepší pocit ze hry týmu v druhé třetině, přestože jsme jí prohráli. Chtěli jsme samozřejmě tři body, ale na druhou stranu Pepa Skořepa tu něco odvedl a doufám, že tento bod byl od nás posledním dárkem pro něj. Kolín jako tým hrál hodně nepříjemně, byl jej plný led a určitě nám nedal nic zadarmo. Jsme proto rádi alespoň za druhý bod v prodloužení.“

Jan Šťastný (SC Marimex Kolín) „Nejsme v ideální psychické pohodě. Pět těsných porážek v řadě zanechalo na našem mladém týmu stopy, ale v tomto utkání mančaft ukázal charakter. Úplně jsme tedy nezachytili první třetinu a dostali rychle gól. Nějaké šance jsme poté měli, nicméně trápili jsme se v koncovce, nevím, jestli to je mládím našeho kádru. Obrovský kredit do kabiny, že jsme se nesložili a i proti takhle kvalitnímu soupeři jako je Dukla jsme se dostali zpátky do zápasu. Ve třetí třetině jsme ubránili pro nás zlatý bod. Samozřejmě jsme chtěli získat i ten druhý, ale udělali jsme chybu, ze které soupeř rozhodl. V této situaci a ligové náročnosti je pro nás každý bod důležitý. Doufám, že jsme tímto sérii proher ukončili a tento bod potvrdíme následným domácím vítězstvím nad Pardubicemi B.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie