2:1
(0:1, 2:0, 0:0)

Kvůli dvěma brankám během minuty jede Dukla ze Vsetína bez bodu

28.10.2023 / Jan Tajzler

Jihlavští hokejisté vstoupili do svátečního utkání na ledě Vsetína velmi dobře. Přestála úvodní tlak domácích a poté se jako první prosadil jihlavský útočník Jan Berger, který předešlé dvě a půl sezony odehrál právě ve Vsetíně. Adam Beran v jihlavské brance čaroval do poloviny zápasu, pak byl ale dvakrát překonán během 63 sekund. Ve třetí části hry se již Dukla k možnosti vyrovnání nedostala a prohrála se Vsetínem i podruhé v sezoně o gól, tentokrát 1:2.
28.10.2023 17:00, Chance Liga - 17. kolo

VHK ROBE Vsetín

Žukov – Staněk, Larsen, Bláha, Ďurkáč, Kunc, Petrovický, Smetana – Rob, Bērziņš, Jonák – Hrňa, Klhůfek, Kubiš – Jandus, Kern, Holec – Vaňo, Dědek, Kratochvil
2

HC Dukla Jihlava

Beran – Bilčík, Strejček, Dundáček, Ozols, Kachyňa, Kočí, Vala – Čachotský, Pořízek, Cachnín – Jungwirth, Štefančík, Havránek – Jelínek, Menšík, Krajč – Berger, Handl, Brož
1
Branky a nahrávky: 31. Kubiš (Hrňa, Klhůfek), 32. Jonák (Rob) – 14. Berger. Rozhodčí: Šico, Wagner – Bezděk, Mikšík. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 2610. Střely na branku: 31:22. Zblokované střely: 12:7. Vhazování: 37:26. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Průběh utkání

Začátek utkání přinesl zprvu opatrný hokej, ale postupně se přeci jen více do útoku tlačil vsetínský tým. Ten navíc vytěžil možnost početní výhody, v přesilové hře měl slibnou palebnou pozici na vrcholku pravého kruhu Holec, ale Berana v brance Dukly nepřekonal. Při hře v plném počtu hráčů pak mohl, díky dobré práci Dědka ve středním pásmu, dostat Valachy do vedení Kratochvil, vsetínský útočník postupoval osamocen vstříc Beranovi, položil si jihlavského brankáře na led, ale kotouč nezvedl dostatečně vysoko. Ve 12. minutě našel cestu skrz jihlavskou obranu Klhůfek, individuální akci zakončoval bekhendem, ale hosty znovu podržel připravený brankář Beran.

Dukla pak udělila Vsetínu lekci z produktivity. Ve 14. minutě Valaši chybovali v rozehrávce, když puk přeskočil čepel hole Jana Kerna a toho dokonale využil Jan Berger. Bývalý vsetínský útočník se dostal do bekhendového zakončení a střelou nad beton překonal Zhukova. Vsetín mohl srovnat za necelé dvě minuty, kdy v přečíslení dva na jednoho vyzýval Jonáka ke střele z voleje Klhůfek, souhra vsetínských útočníků se zdařila, ale bleskovým přesunem zabránil vyrovnání pohotový brankáře Beran. Jihlava tak do kabin odcházela v nejtěsnějším možném náskoku - O:1.

Ve druhé třetině se znovu do střelecké pozice díky přihrávce Janduse dostal Holec, ale střelou na bližší tyč nepřekonal Berana. Vzápětí museli Vsetínští čelit početní výhodě Dukly, ta ale na Valašsku jen potvrdila, proč je nejhorším týmem soutěže ve využívání přesilových her. Valachům se trpělivost vyplatila a rozmezí pětašedesáti vteřin otočili skóre na svou stranu. Nejprve v čase 30:15 Erik Hrňa vybruslil s pukem zpoza branky a na hranici brankoviště našel zaparkovaného Pavla Klhůfka, zkušený útočník umístil puk za záda Berana a oslavil druhou trefu ve vsetínském dresu. Vzápětí Vsetín otočil díky spolupráci Luboše Roba a zakončujícího Víta Jonáka, ten obdržel kotouč do prostoru slotu, odkud přesně zamířil pod horní tyč a nedal Beranovi šanci. Vsetín měl do druhé sirény ještě jednu možnost přesilové hry, ale v této disciplíně se mu proti Jihlavě nedařilo.

Třetí třetina slibovala snahu Jihlavských o vyrovnání. Valaši ale nezalezli k bránění hubeného vedení, naopak nadále byli směrem dopředu aktivní. Dukla sice dostala možnost třetí přesilové hry v utkání, ale Maxim Zhukov všechny střely pochytal. Vsetín kontroloval jednobrankový náskok, navíc v závěru se tým z Vysočiny sám připravil o možnost odvolat brankáře, když Janduse fauloval Menšík. V přesilové hře ještě Vít Jonák trefil horní tyč Beranovy branky a v posledních vteřinách mohl pečetit vsetínské vítězství Klhůfek, ale branku minul. Mrzet to však Vsacany nemuselo, utkání s Duklou dovedli do vítězného konce a ponechali si na Lapači všechny body.

Ohlasy trenérů

Luboš Rob (Vsetín): Myslím si, že zápasy s Jihlavou mají vždycky velký náboj a viděli jsme kvalitní zápas z obou stran. Myslím si, že Jihlava měla velmi dobrý začátek v první třetině. Překvapila nás větším tlakem při napadání a hrála velmi dobře u sebe. My jsme udělali jednu chybu, Jihlava jí potrestala. Ve druhé třetině jsme si řekli, že musíme být důslednější v napadání a v součinnosti celé lajny. V druhé třetině se nám povedla dvouminutová pasáž, kdy jsme dali dva góly. Pak jsme nechtěli nic zavírat, chtěli jsme stále hrát aktivní hokej, aby se Jihlava nemohla dostat do tlaku. Třetí třetina byla vyrovnaná, my jsme chtěli hrát hodně na puku a povedlo se nám závěr uhrát na vítězství 2:1.

Viktor Ujčík (Dukla Jihlava): Jeli jsme sem s tím, že chceme uhrát nějaký bod, ale musíme samozřejmě uznat kvalitu soupeře. Vsetín hraje opravdu velmi rychlý hokej, hráči jsou technicky a silově dobře vybavení. Hraje se proti nim těžko. My jsme tam v nějakém časovém úseku zaspali, Vsetín nás potrestal, dal dva góly. Druhou třetinu byl jednoznačně lepší, dominoval v tom zápase. Chtěli jsme s tím ještě něco udělat na začátku třetí třetiny. Chviličku, nějakých čtyři pět minut jsme se udrželi v pásmu, měli jsme nějaké šance, ale bohužel nám to tam nepadlo. Závěr si Vsetín už pohlídal a my jedeme domů zklamaní a bez bodu.