2:1
(0:0, 0:1, 2:0)

Střelcem 100. gólu je vítkovický Lukáš Chmelíř

22.01.2003 / RTD

Poprvé v tomto roce vyšel jihlavským hokejistům hrací den domácího zápasu na středu. Dukla, která přivítala na svém ledě Berounské Medvědy, nastoupila do zápasu posílena o dvojici vítkovických hráčů, Lukáš Chmelíř - Rostislav Olesz. I s jejich pomocí nakonec zvítězila 2:1 a prodloužila svou neporazitelnost na šest zápasů.
22.01.2003 17:30, 1. liga ČR - 34. kolo

HC Dukla Jihlava

Suchan - Ficenc, Staněk, Vrábel, Chmelíř, Morava, Malena, Duben - Rytnauer, Bakus, Hlouch - Adamčík, Altrichter, Jantovský - Olesz, Kaňkovský, Zdráhal - Říha, Mareš, Čachotský
2

Medvědi Beroun 1933

Jež - Maleček, Spitzer, Chotěborský, Pojkar, Filip, Sláma - Horčička, Slížek, Halinský - Horák, Michalovič, Vlček - Hrubý, Šinágl, Novotný - Fiala, Novák, Grof
1
Branky: 51. Chmelíř (Mareš), 55. Hlouch (Kaňkovský, Malena) - 28. Hořčička (Halinský, Slížek). Rozhodčí: Hradil - Drobílek, Dvořák. Vyloučení: 3:11, navíc Kaňkovský (Jihlava) a Slížek (Beroun) do konce utkání. Využití: 1:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 1850.

Hráč zápasu: Lukáš Chmelíř (Jihlava)

Průběh utkání

Od úvodních minut sledovali diváci na Horáckém zimním stadiónu urputnou bitvu o každý milimetr ledu. Hosté totiž přijeli do Jihlavy z jasnou strategií, hrát ze zajištěné obrany a z ní pak přecházet do smrtících brejků. Domácí, kteří tak neměli dostatek prostoru k útočení, si s jejich úpornou obranou nedokázali poradit a protože ani Medvědi recept na jihlavskou defenzivu v čele s brankářem Suchanem v první třetině nenašli, odcházelo se do kabin po první dvacetiminutovce za stavu 0:0.

foto: Jihlavské listy
Lukáš Chmelíř, foto: Jihlavské listy

Úvodních sedm minut druhé třetiny patřilo jihlavským hráčům, kteří se stejně jako v první části jen marně snažili o zteč Ježovy branky. Jejich největší tlak vrcholil ve 25. minutě. V té době na trestné lavici seděl berounský útočník Fiala a Dukla hrála přesilovou hru. Výhodu jednoho hráče v poli však domácí využít nedokázali a tak zákonitě přišel trest. Po chybě Michala Vrábela totiž ujela dvojice bernouských hráčů Halinský - Petr Horčička a předvedla, jak se úspěšně proměnuje akce dva na jednoho, 0:1. Duklu inkasovaná branka nepoložila, naopak jí jen vyprovokovala k dalšímu útočnému snažení. V šestatřicáté minutě mohlo být vyrovnáno, ale Atrichterův samostatný nájezd zlikvidoval skvělý Jež. A protože si hostujíci brankář poradil i s dalšími pokusy jihlavských střelců, svítil po čtyřiceti minutách na ukazateli skóre stav 0:1.

foto: Jihlavské listy
Dušan Adamčík před brankou Berouna, foto: Jihlavské listy

Ten ostatně platil až do padesáté první minuty. Poté se však úspěšnou střelou od modré domácím fanouškům představila nová posila z extraligových Vítkovic. Obránce Lukáš Chmelíř, který dokázal hned při svém prvním startu v dresu Dukly vstřelit branku, si tak připsal jubilejní 100. gól Dukly v letošní sezóně, 1:1. O tři minuty později Dukla udeřila podruhé. K vítěznému gólu ji značně napomohla dvojice berounských hráčů Novotný - Jež. První jmenovaný se v padesáté čtvrté minutě nechal vyloučit za podražení a druhý své mužstvo oslabil o minutu později, kdy vyhodil puk do hlediště a vyfasoval tak dvě minuty za zdržování hry. Dvojnásobnou přesilovku Dukla využila už po dvaadvaceti sekundách. Po přihrávce Kaňkovského prostřelil neštastníka v berounské brance Roman Hlouch, 2:1.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (Beroun): "Myslím si, že vítězství domácích bylo zasloužené. Naše defenizivní taktika slavila úspěch až do doby, kdy to náš nejsilnější hráč, pilíř naší obrany, celé postavil na hlavu. Ten první gól byl ještě jakž takž, může se to stát. Poté nás ale na minutu padesát poslal do tří a tam se celé utkání rozhodlo."

Jiří Režnar (Jihlava): "Já bych rád pochválil naše hráče, za to, že ani za stavu 0:1 neztráceli naději na vítězství. My jsme ty šance po celý zápas měli a já musím přiznat, že soupeřův brankář chytal opravdu parádně. Beroun navíc hraje v defenzivě skvěle, sází na rychlé brejky... Z toho jsme vlastně dostali branku. Kdybychom pak inkasovali ještě jednou na 0:2, asi by se nám to utkání jen těžko otáčelo. Ve třetí třetině pak brankář hostů výsledek utkání hodně ovlivnil. V situaci kdy měl podržet puk ho vyhodil mezi lidi a tou svou ptákovinou prakticky rozhodnul. Bylo by ale kruté říct, že Berounu utkání prohrál právě on, neboť měl v utkání snad 55 úspěšných zákroků a jak už jsem řekl, chytal fantasticky."