2:6
(0:4, 0:1, 2:1)

První třetina stála Duklu veškeré šance na body, s Přerovem prohrála 2:6

24.02.2024 / Daniel Lhotský

Dukla před 50. kolem Chance ligy stále živila šanci na přímý postup do čtvrtfinále play-off. O tu však definitivně přišla už v první třetině, během deseti minut inkasovala hned čtyři branky. Ve druhé a částečně i ve třetí třetině si sice Jihlava vybojovala určitou převahu, na svou první branku čekala až do 47. minuty, kdy Fabien Kočí snižoval na 1:5. Následný gól Matouše Menšíka v přesilovce už na vývoj utkání neměl výrazný vliv, Dukla podruhé v řadě doma padla 2:6 a definitivně tak přišla o naději na umístění v nejlepší šestce.
24.02.2024 16:30, Chance Liga - 50. kolo

HC Dukla Jihlava

Maláč (21. Beran) – Dundáček, Kočí, Strejček, Koštoval, Bilčík, Chvátal – Čachotský, Menšík, Cachnín – Harkabus, Havránek, Šik – Štefančík, Toman, Jungwirth – Jelínek, Pořízek, Brož
2

HC ZUBR Přerov

Postava – Černý, Kudělka, Chroboček, Adámek, Krisl, Němec, Cubo – Březina, Pechanec, Mácha – Chludil, Hejcman, Pospíšil – Ministr, Pšurný, Indrák – Goiš, Zembol, Svoboda
6
Branky a nahrávky: 47. Kočí (Menšík), 49. Menšík (Toman, Harkabus) – 3. Goiš (Svoboda), 4. Ministr (Adámek, Pšurný), 10. Hejcman (Pospíšil, Chludil), 12. Březina (Černý), 39. Chludil (Chroboček), 48. Březina (Krisl). Rozhodčí: Jaroš, Šico – Polák, Komínek. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 551. Střely na branku: 32:21. Zblokované střely: 5:5. Vhazování: 31:38. Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:6, 2:6.

Průběh utkání

V úvodu první třetiny využil Přerov prakticky vše, co mohl. Už ve 3. minutě se Jiří Goiš dokázal natlačit na brankoviště, dostal se k odraženému puku a prostřelil Maláče mezi betony. Neuběhly ani dvě minuty a hosté se radovali znovu. Znovu k tomu Přerovu dopomohl odražený puk, Daniel Ministr na kruhu na nic nečekal a poslal puk po ledě do spodního růžku branky.

V 10. minutě se Přerov dostal do podobné situace jako při první brance a už potřetí v zápase slavil. Darek Hejcman se dostal s pukem až před Maláče, jednoduchou kličkou si rozhýbal domácího brankáře a znovu poslal puk po ledě do rohu branky. Mizernou první třetinu Dukly hosté korunovali ve 12. minutě, kdy v přesilovce 5 na 3 dostalDaniel Ministr nabito na kruh a zakončením z první prostřelil Maláče u tyčky.

Po čtyřech inkasovaných brankách Dukla sáhla po střídání brankářů, poprvé od půlky ledna tak zasáhl do zápasu Adam Beran. Jihlava dokázala zvýšit svou střeleckou aktivitu oproti první třetině, většina střel však Postavovi nedělal velké problémy. Přerov naopak v závěru druhé třetiny ještě navýšil své vedení. Ve 39. minutě dostal Lukáš Chludil přihrávku mezi kruhy a střelou z první vymetl horní roh branky.

Ve třetí třetině přišel pro Duklu dílčí úspěch, ve 47. minutě dokázala vstřelit branku. Fabien Kočí dostal puk do prostoru mezi kruhy a střelou z první překonal Postavu pod horní tyčí. Radost však Dukle nevydržela příliš dlouho, o minutu později totiž Přerov znovu zvyšoval během přesilové hry. David Březina si počkal na přihrávku na kruhu a střelou bez přípravy poslal puk ke vzdálenější tyči.

Poslední slovo nakonec měla Dukla. Ta se během 49. minuty dostala už do čtvrté přesilové hry a tentokrát ji už využila. Po krátké kombinaci dostal puk do mezikruží Matouš Menšík a zakončením bez přípravy podobně jako Kočí zasáhl prostor pod horní tyčí. Více branek už v zápase nepadlo, Dukla padla doma podruhé 2:6 a definitivně tak ztratila naděje na přímý postup do čtvrtfinále, naopak ještě bude muset v závěrečném týdnu hájit účast v předkole.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava: Nám se to samozřejmě nehodnotí vůbec lehce. My jsme tento zápas chtěli zvládnout, bohužel první třetina pro nás byla jak zlý sen, noční můra. Soupeř nám z osmi střel dal čtyři góly, to ho nakoplo a bylo vidět, že mu to psychicky hrozně pomohlo. Naopak my jsme najednou vůbec nevěděli, jak hrát a padla na nás deka. Chtěli jsme vyhrát alespoň nějaké třetiny, bohužel i přes určitou převahu jsme také druhou prohráli. Vyhráli jsme až tu třetí, ale to je zkrátka hrozně málo. Máme před sebou poslední týden, kdy se potřebujeme z této situace dostat. Je tam spousta práce, ale bohužel děláme zbytečné chyby a inkasujeme hloupé góly, což nás stojí zápasy.

Michal Mikeska (HC Zubr Přerov): Nám nezvykle dobře vyšla první třetina. Kromě toho, že jsme hráli dobře, nám tam napadaly i góly, což je dobře. Druhou třetinu jsme odevzdali, ty nám naopak nejdou. I přesto, že jsme byli výrazně v defenzivě, tak jsme ji vyhráli. Do třetí už jsme šli s klidnou hlavou, tak nějak jsme to dohráli. Sice jsme nechtěli inkasovat, ale soupeř sehrál hezky přesilovku a dal hezké góly. Jsme velmi spokojení s výkonem.