4:3p
(1:2, 1:0, 1:1 - 1:0)

Dukla bere z generálky na play-off bod, Zlínu podlehla v prodloužení

01.03.2024 / Daniel Lhotský

Dukla měla před závěrečným 52. kolem na ledě Zlína už jasné osmé místo, přesto do zápasu vstoupila na sto procent. Už po jedenácti vteřinách slavil branku Tomáš Čachotský, v závěru třetiny pak Richard Cachnín podruhé poslal Jihlavu do vedení. Ve třetí třetině sice dokázali domácí ze sporné situace převrátit skóre na svou stranu, Dukla se však tímto momentem nenechala rozhodit a Šimon Jelínek krátce poté v přesilovce vyrovnal. Utkání nakonec rozseklo až prodloužení, ve kterém byl úspěšnější Zlín a odnesl si dva body za výhru 4:3 po prodloužení. Duklu nyní čekají pouhé dva dny odpočinku, už v pondělí totiž rozehraje předkolo na ledě Slavie Praha.
01.03.2024 17:30, Chance Liga - 52. kolo

Berani Zlín

Huf – Riedl, Salonen, Warg, Čáp, Novotný, Zbořil, Suhrada – Köhler (C), Gago, Sedláček (A) – Paukku, Holík, Šlahař – Salmio, Werbik, Lang – Sedlák, Süss, Novák
4

HC Dukla Jihlava

Beran – Kočí, Dundáček, Koštoval, Bilčík, Chvátal, Ozols, Dvořák – Cachnín, Menšík, Čachotský (C) – Šik, Havránek, Harkabus (A) – Jungwirth, Toman, Štefančík – Brož, Pořízek, Jelínek
3
Branky a nahrávky: 10. Šlahař (Čáp), 22. Süss (Salmio, Lang), 49. Sedlák (Novák, Čáp), 61. Novák (Čáp, Süss) – 1. Čachotský (Menšík, Cachnín), 20. Cachnín (Jelínek, Šik), 53. Jelínek (Havránek, Cachnín). Rozhodčí: Jechoutek, Barek – Teršíp, Peluha. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 2773. Střely na branku: 34:21. Zblokované střely: 16:21. Vhazování: 27:27. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Průběh utkání

Utkání začalo pro Duklu skvěle. Ihned po vhazování brankář Huf hrubě podcenil rozehrávku za brankou, k puku se za brankou jako první dostal Matouš Menšík a rychle ho posunul za sebe na zcela volného Tomáše Čachotského, ten už jen dorazil do zcela odkryté části branky. Velkou chybu však následně potrestali i domácí. Obrana Jihlavy totiž na modré nedokázala zachytit Jakuba Šlahaře, který ze samostatného úniku uspěl ranou na lapačku.

Přelom první a druhé třetiny nabídl hned dvě branky. Ve 20. minutě si Richard Cachnín našel během přesilové hry volné místo přímo u brankáře domácích a dokázal bekhendem dorazit přihrávku z kruhu. Krátce po začátku druhé třetiny už bylo znovu vyrovnáno, ve 22. minutě Beran nedokázal zachytit střelu po ledě, k odraženému puku se dostal Jan Süss a na druhý pokus už našel místo mezi betony gólmana Dukly.

V polovině třetí třetiny byl k vidění velmi sporný moment. Jeden z domácích útočníků pálil na Berana po ledě a zdálo se, že brankář Dukly stihl zalehnout puk včas a Zdeněk Sedlák už ho dotlačil za brankovou čáru nepovoleným způsobem. Po přezkoumání u videa však byl gól nakonec uznán. Dukla se ovšem nepříjemnou situací nenechala skolit a dokázala dotáhnout zápas do prodloužení. V 52. minutě Tomáš Havránek s milimetrovou přesností přihrával z kruhu k brance na volného Šimona Jelínka a ten střelou z první nedal Hufovi šanci.

Následné prodloužení nemělo dlouhého trvání. Už po třiceti vteřinách pálil z mezikruží na Berana domácí Čáp, Beran ale pouze vyrazil puk před sebe a domácí Martin Novák v akrobatické pozici dokázal puk dorazit k tyčce. Dukla tak podlehla Zlínu 3:4 po prodloužení. Už v pondělí Jihlava nastoupí do prvního utkání předkola, kde ji po roce znovu čeká Slavia Praha.