4:7
(0:2, 2:1, 2:4)

Junioři v přestřelce podlehli Kometě Brno

10.08.2023

Jihlavští hokejisté sehráli proti Kometě výbornou první třetinu, jenže nepodařilo se jim dát branku a naopak soupeř se prosadil dvakrát. Ve druhé části se už Dukla prosadila a díky Tomáši Vandasovi a Ilarionu Kuprijanovovi srovnala. Jenže Brno do přestávky přidalo třetí branku a ve třetí části se trefilo hned čtyřikrát. V závěru už jen domácí korigovali Hynkem Pešem a Kevinem Coufalem na 4:7.
10.08.2023, Přípravné zápasy juniorů - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Sigmund - Vovsík, Löffler, Šabatka, Topol, Vandas, Vildomec - Báťa, Niederhafner, Kuprijanov - Bulík, Peš, Coufal - Chlubna, Valach, Váňa - Nosek, Klapica, Modl - Mrtka
4

HC Kometa Brno

Žůrek - Ondráček, Eich, Ulbricht, Kuswito, Svoboda, Pospíšil, Zubíček, Antony, Jurný - Bárta, Rakus, Ekrt - Veselský, Otava, Chludil - Nekvapil, Halačka, Cakl - Šantora, Červenka, Pavlík
7
Branky a nahrávky: 25. Vandas (Kuprijanov), 31. Kuprijanov (Coufal), 58. Peš (Nosek), 58. Báťa (Klapica, Vovsík) - 12. Ekrt (Eich), 20. Ekrt (Jurný), 37. Rakus (Pavlík, Šantora), 43. Rakus (Ulbricht, Šantora), 45. Cakl (Antony, Červenka), 50. Otava (Svoboda, Nekvapil), 52. Bárta (Ekrt, Rakus). Vyloučení: 4:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 120. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:7, 4:7.

Ohlasy trenérů

David Pazourek (HC Kometa Brno): Jeli jsme sem s tím, že jsme chtěli hrát bruslivý hokej, což se nám ze začátku nedařilo. Dukla byla v první třetině lepší a my jsme se naopak na ledě hledali. Nicméně ze dvou brejků jsme dali dvě branky a trošku to z nás spadlo. Postupem času jsme se rozjeli. Se zápasem jsme relativně spokojení. Kluci začali šlapat, zvýšili pohyb a ukázali věci, které jsme chtěli mít. Výkon byl pro nás důležitý, zvedal se a snesl určité parametry i přes špatný začátek a výpadek na konci. To by se nám v lize nemuselo vyplatit a chtěli bychom se toho vyvarovat.

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Z pěti odehraných přátelských zápasů jsme měli zatím nejlepší vstup do utkání. V první polovině zápasu jsme byli jasně lepší a v herních atributech, které jsme chtěli mít, jsme předváděli přesně to, co jsme si představovali. I tak jsme dostali dvě branky, i když z brejků, kdy jsme Brno tlačili, neproměnili jsme šance a soupeř nám po zaváháních dvakrát ujel. Roli hrála i zaváhání, nedůrazy, nedorazy, pozdní reakce a špatně sehraná otočení hry do obrany. Kluci se ale zvedli a zápas dvěma brankami vyrovnali. Jenže z nepozornosti jsme dostali velmi laciný gól z opuštěného předbrankového prostoru. Soupeře jsme vrátili na koně a ve třetí třetině jsme dostali několik smolných gólů po zaváhání nejen brankáře, ale i obránců v bezprostřední blízkosti branky. V tu chvíli po sedmi brankách už nemá cenu zápas ani hodnotit. Jsem ale rád, že kluci zápas disciplinovaně trošku stáhli a dali nějaké branky.