3:8
(0:2, 2:0, 1:6)

První přípravný zápas dorostu nevyšel. Na Hradec tři branky nestačily

27.07.2023

První přípravný zápas čekal dorostence na domácím ledě proti Mountfieldu HK. Hosté se v první třetině dostali do vedení. To však změnilo ve druhé části díky dvěma brankám Dominika Frejky, kterému na vyrovnání stačila minuta a půl. Poslední část zápasu už ale jasně patřila hostujícímu celku. Ten dokázal nastřílet hned šest branek, Jihlava oproti tomu pouze jednu. Hned tři body v utkání získal Radek Nejedlý. Zápas tak skončil jasně lépe pro Hradec - 3:8.
27.07.2023 14:50, Přípravné zápasy dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Menšík (30. Ždimera) – Tomica, Holas, Frantl, Kopecký, Konvalina, Beraczka – Katolický, Fink, Kytka, Frejka, Nejedlý, Ratushniak, Kouba, Hrodek, Léd
3

Mountfield HK

Petřík (30. Záruba) – Staněk, Studnička, Pavlík, Wališ, Sanc, Krejčík, Barták, Wilczok – Hendrych, Vítek, Holoubek, Suchan, Klíma, Koklar, Langer, Václavíček, Pavelka, Hornych, Hofman, Polgár
8
Branky a nahrávky: 36. Frejka (Nejedlý, Frantl), 37. Frejka (Nejedlý), 53. Nejedlý – 9. Václavíček (Koklar), 14. Sudnička (Pavlík), 47. Pavelka (Hofman), 49. Klíma, 52. Vítek (Staněk), 52. Polgár (Pavelka), 55. Polgár (Klíma), 59. Hofman (Wilczok, Vítek). Rozhodčí: Polák - Augusta, Sapík. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:6, 3:6, 3:8..

Ohlasy trenérů

Jakub Venc (HC Dukla Jihlava): Myslím si, že to bylo klasické první utkání, kde byla vidět nějaká nerozehranost na obou stranách. Myslím si, že výsledek trochu neodpovídá tomu, co se dělo na ledě. Nám si myslím, že za stavu, kdy soupeř dal na 2:4 odešla hlava a pak jsme se do toho už nedokázali dostat. Ale do toho stavu 2:3 jsme hráli slušné utkání a byly tam zajímavé momenty, ale zároveň bychom od některých lidí čekali více. Je to zatím jenom příprava a musíme makat dál. My jsme udělali nějaké dvě skupiny a je tady třicet lidí, ti si sami určí, kdo bude hrát. Tím jak budou hrát se určí, jestli tady zůstanou nebo ne. Zatím jsme v nějakém začátku, kde všichni tvrdě trénují, stejně jako Hradec, takže koukneme se na video a rozebereme si ty chyby. Z toho se můžeme jenom poučit.

Jiří Janoušek (Mountfield HK): Bylo to takové typické letní přípravné utkání. Na druhou stranu se podle mě hrálo ve velkém nasazení a hodně se bruslilo, což k téhle kategorii patří. První třetina byla vyrovnaná, my jsme ale dali dva góly a vedli 2:0. Ve druhé byla Jihlava jasně lepší, zaslouženě vyrovnala a ještě nás podrželi brankáři. Ve třetí třetině jsme zase přidali na pohybu a dokázali využít šance. Potom už hráči získali sebevědomí, které přenášeli do hry.