2:4
(0:0, 1:2, 1:2)

Dorostenci padli s Pardubicemi, rozhodla poslední minuta

31.08.2023

V předposledním přípravném zápase před startem extraligy dorostu nastoupili dorostenci v Jihlavě proti Pardubicím. Dvakrát se Dukle podařilo dohnat jednobrankový náskok Dynama, ale pak hosté vsítili během poslední minuty hned dvě branky a to rozhodlo o jejich výhře.
31.08.2023 17:00, Přípravné zápasy dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Štěbeták - Zmrhal, Podroužek, Tramba, Slavíček, Holas, Tomica - Verbeshchuk, Koníř, Adamec, Chvátal, Hospodka, Fink, Katolický, Nejedlý, Lukáš, Kytka
2

HC Dynamo Pardubice

Tuláček - Vápeník, Ruml, Jansa, Křečan, Novosad, Jaroš, Řehořek - Krčál, Drábek, Macek, Tvrdík, Korec, Lempach, Šimonek, Mikeska, Joska, Vaško
4
Branky a nahrávky: 30. Adamec (Katolický), 55. Kytka (Katolický) - 26. Krčál (Drábek), 36. Macek (Nevosad), 60. Tvrdík (Lempach), 60. Macek (Ruml) . Rozhodčí: Jančí - Sapík, Suchý Vyloučení: 4:10. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 43. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4.

Ohlasy trenérů

Jakub Venc (HC Dukla Jihlava): Mrzí nás, že jsme zapsali další prohru. Bylo to vyrovnané utkání, byly pasáže kdy měl soupeř tlak, a byly pasáže kdy jsme měli tlak my. Dlouhodobě nás trápí produktivita, dneska jsme zase jeli dvakrát sami na branku, měli jsme x přesilovek, hrozně se nadřeme na gól. Zlom utkání byla přesilovka pět na tři, nesehráli jsme ji dobře, a chvíli poté soupeř rozhodl utkání.

Vít Černohous (HC Dynamo Pardubice): Dneska jsme chtěli, byť na generálku, jet v sestavě, ve které chceme začínat soutěž. To se nám vinou i nějakých zranění nepovedlo, takže někteří kluci hráli na pozicích nebo v rolích, které jim úplně nejsou vlastní a popasovali se s tím dobře. Začátek zápasu byl pro nás dobrý, od desáté minuty jsme se přizpůsobovali spíše hře domácích a upustili jsme od toho, co jsme chtěli hrát my, takže to je pro nás varování do sezony. Stejně jako nedisciplína, těch menších faulů bylo zbytečně moc, takže to je pro nás nějaký varovný signál, o čem se budeme bavit. Máme týden na to to doladit, samozřejmě výsledkově jsme tu uspěli. Byl to hodně soubojově náročný zápas zápas, pro nás výborná generálka a budeme se chystat na příští čtvrtek.