3:6
(0:3, 1:1, 2:2)

Dorostenci v Moravských Budějovicích nestačili na Kometu

21.09.2023 / Natálie Poláčková

Dukla v pátém kole Extraligy dorostu nastoupila do zápasu proti Kometě. Ten se výjimečně konal na ledě Moravských Budějovic. Hned v první třetině inkasovala Jihlava tři branky, další dvě třetiny už byly na počet vsítěných gólů vyrovnané. Ve druhé části se prosadili nejprve hosté a odpověď nachystal Katolický. Třetí třetina byla na každé straně o gól bohatší, ale průběhově stejná jako ta předešlá. Poslední jihlavskou branku na 3:6 vsítil Štěpán Adamec.
21.09.2023 17:00, Extraliga dorostu - 5. kolo

HC Dukla Jihlava

Ždimera (14. Štěbeták) – Zmrhal, Podroužek, Slavíček, Holas, Tramba, Tomica – Chvátal, Adamec, Kytka – Katolický, Nejedlý, Koníř – Hospodka, Fink, Grabowski
3

HC Kometa Brno

Král – Vyhlídal, Bína, Beroun, Panasenko, Mátl, Krämer – Štulo, Kubín, Hamák – Kerbler, Brabenec, Šebela – Čajka, Daněk, Šulla – Stibůrek, Kukleta
6
Branky a nahrávky: 36. Katolický (Tomica, Chvátal), 51. Hospodka (Nejedlý, Tramba), 58. Adamec (Grabowski, Zmrhal) – 2. Kerbler (Brabenec), 8. Kerbler (Šebela, Kubín), 14. Šulla (Hamák, Vyhlídal), 34. Hamák (Kubín), 48. Šebela (Brabenec), 52. Brabenec (Kerbler). Rozhodčí: Jančí – Tichý, Augusta. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 115. Střely na branku: 31:33. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5, 2:5, 2:6, 3:6.

Průběh utkání

Utkání započala lépe Kometa, která se již na začátku druhé minuty dostala do vedení. Jan Kerbler se dostal k puku po špatné rozehrávce Jihlavy. Vystřelil z těsné blízkosti branky a trefil se mezi beton a lapačku Ždimery. Dukla se pokoušela srovnat, ale vyloučení Podroužka jí k tomu moc nepomohlo. Oslabení Jihlava přečkala bez újmy a následně se jí i dařilo dostávat do akcí. Žádná však nestačila na gól.

Naopak na druhé straně padla v čase 7:21 již druhá branka Jana Kerblera. Ten se ocitl samotný na kraji kruhu a vystřelil k břevnu, kde našel volný prostor. Poté nějakou dobu byla aktivnější Jihlava, ale Král za svá záda puk nepustil. Vyloučení Tomici hosty do žádné větší šance nedostalo, pak ovšem dostal dvě minuty Adamec a v početní převaze Kometa udeřila potřetí. Jakub Šulla se dostal mezi dva hráče domácích a z těsné blízkosti klece vystřelil bekhendem. Tento gól vyhnal Ždimeru z klece, do které následně nastoupil Štěbeták.

Do druhé části nastoupil domácí celek o něco aktivněji a odhodlaněji. Kometa se přesto dostala do rychlé akce, tu však překazil Štěbeták svou lapačkou. Dukla dostala ve 24. minutě nabídku početní výhody, ale nevyužila jí, také kvůli tomu, že čtyřicet vteřin na to byl vyloučený i hráč domácích. Oba celky se dostávaly do akcí, ale gólmani nechtěli puky za svá záda pouštět.

Velkou šanci měl Kytka, kterému se povedlo trefit břevno, následně si Král dorážku pohlídal. Po vyloučení Čajky měla Dukla hned několik šancí, ale i ty Král pochytal. Ve 34. minutě navýšila Kometa své vedení na 4:0. Dominik Hamák dorazil střelu Kubína, která se ocitla u boční tyčky. Následně byl vyloučený hostující Štulo a v této početní výhodě už se Jihlava prosadila. Tomica poslal na vrchol kruhu kotouč, tam stál Šimon Katolický, který dělovkou střílel k břevnu klece. To Jihlavu nabudilo ještě o něco více a do konce druhé části už se na puku držela převážně jen ona.

Také poslední část zahájil lépe domácí celek, který se rychle dostal do několika akcí za sebou. Všechny však skončily buď mimo klec nebo zákrokem Krále. Největší šanci měl Chvátal, který se ocitl sám na kruhu. Zvolil trochu přizvednutou střelu, jenže na Krále nevyzrál. Nevyužitou šanci hosté potrestali, když se Filip Šebela dostal do samostatné akce a z prostředku kruhu střílel nad rameno Štěbetáka.

Dukla poté dostala nabídku přesilovky, tu využít nedokázala. Nakonec ale skórovala v čase 51:00, kdy puk do klece doklepl Petr Hospodka. Pouze šestnáct vteřin na to se znovu radovala Kometa, když se skoro z boku branky prosadil Jan Brabenec. Ani to ale Duklu neodradilo a stále se snažila s výsledkem něco udělat. Nakonec zvládla vsítit pouze branku na 3:6. O tu se postaral Štěpán Adamec, jenž využil zmatku před bránou a dostal puk za Krále.

Ohlasy trenérů

Jakub Venc (HC Dukla Jihlava): Dneska nám nefungovala obrana a opět jsme nebyli produktivní. Šancí si vytvoříme dost.