0:3
(0:1, 0:2, 0:0)

Dorostenci nedali Dynamu ani branku, doma prohráli 0:3

07.10.2023 / Natálie Poláčková

Červenožlutí po nepovedeném zápase v Moravských Budějovicích nastoupili proti Dynamu, tentokrát už v Jihlavě. Začátek byl z obou stran poněkud opatrný, ale Pardubice se v 10. minutě dostaly do vedení, od té doby patřil zápas spíše jim. Ve druhé části ještě navýšili hosté své vedení o dvě branky. Dukla se pokoušela srovnat, marně. Nepomohla k tomu ani pětiminutová přesilovka. Na účtě mají dorostenci nyní čtyři porážky v řadě.
07.10.2023 15:15, Extraliga dorostu - 10. kolo

HC Dukla Jihlava

Štěbeták – Zmrhal, Holas, Podroužek, Slavíček, Tomica, Pešl, Verbeshchuk – Katolický, Fink, Grabowski – Kytka, Adamec, Hospodka – Chvátal, Koníř, Lukáš
0

HC Dynamo Pardubice

Veřmiřovský – Vápeník, Ruml, Řehořek, Křečan, Jaroš, Jansa, Šurc – V. Tvrdík, Úlehla, Lempach – Drábek, Mikeska, Joska – Kafka, Šimonek, P. Tvrdík
3
Branky a nahrávky: 10. Drábek (Vápeník, Mikeska), 27. Úlehla (V. Tvrdík), 34. Lempach (Vápeník). Rozhodčí: Svobodová – Tichý, Kučera. Vyloučení: 7:6, navíc Lempach (PCE) 5 + do konce utkání. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Střely na branku: 31:21. Průběh utkání: 0:3.

Průběh utkání

Zápas měl na obou stranách poněkud opatrný začátek. Jako kdyby se týmy chtěly prvně poznat. To ale platilo jen do šesté minuty, kdy přišlo první vyloučení zápasu - na straně Dynama. Dukla ho využít nedokázala, nedostala se totiž ani k větši střele. V čase 9:48 přišlo vyloučení jihlavského hráče za napadení. Toho deset vteřin na to využil hostující útočník Dominik Drábek, který dorazil puk za ležícího Štěbetáka. Několik minut na to si hosté zkusili minutu přesilovky pět na tři, gól nepadl. Dukla odcházela do kabin s tím, že v další části bude mít k dispozici skoro celou početní výhodu.

Tu však využít nedokázala, protože měla probém dostat se pořádně ke kotouči. Ve 27. minutě mohl srovnat David Zmhal, který jel trestné střílení. Jeho pokus skončil na vyrážečce Veřmirovského. O čtyřicet vteřin později tohle "zaváhání" jihlavského celku využili hosté. Ti se totiž dostali do přečíslení tři na dva. Puk se dostal k Eriku Úlehlovi, ten ho následně poslal pod beton domácího gólmana.

Dukla se stále snažila hrát aktivně a dorovnat, v tom jí zabránil faul ve 34. minutě. Domácím chybělo k návratu do plného počtu pouze šest vteřin, když Dynamo skórovalo. Menšího zmatku přes Štěbetákovou klecí využil Štěpán Lempach, jenž dorazil puk vlastně stejně jako jeho spoluhráč při první gólu. Právě střelec třetí branky Pardubic odešel osm vteřin před koncem druhé části do kabiny za úder do oblasti hlavy a krku.

Zpočátku třetí části se na puku držely Pardubice, ve 46. minutě k tomu přispělo i vyloučení Adamce. Jednu chvíli se sice dostala Dukla do akce, ale Kytka nedokázal před bránou díky obraně hostů zakončit. Následovala dvě vyloučení, minutu od sebe byl vyloučený hráč Jihlavy a následně Dynama. Dukla svou minutovou přesilovku nijak nevyužila. Snaha Dukly o napadání ale opět skočila neúspěchem v podobě akce Pardubic. Ještě ke konci části mohli domácí alespoň pokazit Veřmiřovskému nulu v početní výhodě, to se jim nepovedlo.

Ohlasy trenérů

Jakub Venc (HC Dukla Jihlava): Opět nás srazila efektivita v zakončení. X samostatných nájezdů, hodně přesilovek, ale když nedáme branku nemůžeme vyhrát. Chybí nám důraz v předbrankových prostorech, ukončování soubojů, clona na bráně.

Vojtěch Faltys (HC Dynamo Pardubice): Stejně jako v posledním utkání jsme chtěli začít dobře a aktivně, což se nám povedlo. Celý zápas jsme měli ve svých rukách a odvedli jsme kvalitní výkon, jak dopředu, tak dozadu. Hlavně nás těší ta nula vzadu, protože brankář nás skvěle podržel. Trošku jsme si to zkomplikovali nedisciplinovaným faulem na konci druhé třetiny, po kterém jsme hráli dlouhé oslabení, ale naštěstí jsme ho ubránili. Kluci hráli obětavě i celou třetí třetinu, blokovali hodně střel, hráli důsledně a po kvalitním výkonu brankáře mu pomohli k nule. Jsme strašně rádi za to, že jsme po delší době vyhráli venku.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie